De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 22 april

Archief

De artikelen van woensdag, 13 september 2006.

Economiewoensdag, 13 september 2006

Landbouw stagneert door regels

Drachten – Nederlandse agrarische ondernemers zijn bij de ontwikkeling van hun bedrijven in de afgelopen jaren beperkt door de regelgeving. ,,We zijn te ver doorgeschoten in de regelgeving”, stelde minister president Balkenende gisteren bij de ledenvergadering van LTO Noord afdeling Friesland.

Economiewoensdag, 13 september 2006

Met bedden in een stroomversnelling

Dokkum - Zelf kan eigenaar Dirk van der Meulen (26) van beddenwinkel Meulen & Baarsma uit Dokkum het nog nauwelijks bevatten. In een periode van vijf jaar heeft zijn winkelbedrijf, begonnen in de binnenstad van Dokkum, vier vestigingen. ,,Je kunt gerust zeggen dat het allemaal stormachtig is verlopen”, vertelt hij. ,,We hebben nu in Dokkum een winkel op het bedrijventerrein Zuiderschans, een vestiging in Leeuwarden en we hebben deze zomer ook in Drachten een vestiging geopend.” Over de nabije toekomst is hij duidelijk. ,,Je moet nooit achterover leunen, dan ben je zo ingehaald. We openen binnen Fryslân het komende jaar zeker nog een winkel. Waar dat is, blijft nog even geheim.”

Economiewoensdag, 13 september 2006

Friesland Bank van start in Amsterdam

Leeuwarden - Friesland Bank opent in november een vestiging in Amsterdam, zo maakte de bank gisteren bekend. De bank wil met de nieuwe vestiging het verzorgingsgebied ten zuiden van Alkmaar gaan bestrijken. In die plaats heeft Friesland Bank de totnogtoe enige vestiging in het Westen. De bank kondigde dit voorjaar al aan te onderzoeken of er kansen lagen in de hoofdstad.

Economiewoensdag, 13 september 2006

‘Student kent latere werkplek niet’

Leeuwarden - Veel bedrijven in het Friese mkb zijn onbekend bij de aanstormende nieuwe werknemers die bij de opleidingen vandaan komen. Een ander aspect dat het vinden naar geschikt personeel in de weg staat, is de reputatie van een bedrijf die lang niet altijd is gebaseerd op de waarheid, vindt regiomanager Marie-José Raspoort van uitzendorganisatie HBO Services. Raspoort heeft met HBO Services een uitzendbureau binnen de muren van onderwijsorganisatie NHL in Leeuwarden. ,,Het is dus aan ons om de bedrijven te helpen daaraan iets te doen.”

Hoofdartikelwoensdag, 13 september 2006

Gezondheidszorg...

Iedereen heeft wel een verhaal waaruit blijkt tot welke ‘wonderen’ de medische techniek in staat is. Kwalen of kwetsuren waaraan mensen enkele decennia overleden, zijn nu behandelbaar. We wennen snel aan de mogelijkheden, maar wel beschouwd is het soms wonderbaarlijk wat er gebeurt.

Regiowoensdag, 13 september 2006

Vluchtelingen nacht bij politici in huis

Leeuwarden - Gemeenteraadsleden uit Leeuwarden krijgen morgennacht een vluchteling in huis die voor één april 2001 asiel heeft aangevraagd, maar nog geen verblijfsstatus heeft. De raadsleden doen mee aan de ‘Nacht van de Vervanging’, onderdeel van de landelijke campagne Aftellen tot het Pardon. Initiator het Amsterdam Solidariteits Komitee Vluchtelingen (ASKV) roept hiermee met de deelnemers op tot een generaal pardon voor de vluchtelingen.

Regiowoensdag, 13 september 2006

Uit de bijstand aan de slag in de zorg

Leeuwarden - Nog dit jaar start in Fryslân een proef om mensen met een uitkering op te leiden voor een baan in de zorg. Het project, met de titel ZorgSupport, moet in één klap de zorg in de provincie naar een hoger niveau tillen en uitkeringsgerechtigden de kans bieden actiever mee te draaien in de samenleving.

Regiowoensdag, 13 september 2006

De premier serveert de minima


Regiowoensdag, 13 september 2006

Provincie: verkeersmaatregelen in Leeuwarden, Westergozone en A7-zone

Leeuwarden - Een beter openbaar vervoer, met een extra station in Leeuwarden en meer treinen van en naar de Randstad, de aanpak van de knooppunten Heerenveen, Joure en Drachten, het uitdiepen van de vaarweg Boontjes bij Harlingen, een reconstructie van het Drachtsterplein in Leeuwarden en natuurlijk de zuiderzeelijn. Dat is op zijn minst nodig om de grote Friese steden bereikbaar te houden in 2020.

Weerwoensdag, 13 september 2006

Zonnig en zomers

Vandaag en morgen houden we zonnig en zomers weer met temperaturen van 27 graden. Het is rustig met een zwakke wind. De nazomer houdt nog even vol, maar de buien liggen dit weekend wel op de loer.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties