De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 21 maart

Archief

De artikelen van zaterdag, 13 september 2008.

Economiezaterdag, 13 september 2008

Slager Kamminga richt zich meer op digitale verkoop

Zuidhorn - Slager Tom Kamminga in Zuidhorn gaat zijn producten vanaf nu vooral nog verkopen via internet. Kamminga verkoopt momenteel al een groot deel van zijn producten via internet met de website www.welkominzuidhorn.nl waarbij ook andere winkels uit het dorp hun producten aanbieden. Om zich meer op de verkoop via internet te richten, is de winkel in het dorp nog maar beperkt open op vrijdag en zaterdag. Kamminga biedt vlees aan van onder meer Schotse hooglanders en wil met de website ook meer vleespakketten aanbieden richting de horeca. Slager Kamminga, die al enige jaren in Zuidhorn gevestigd is, merkt een stijgende verkoop via internet maar een langzame en gestage terugloop in het winkelbezoek.

Economiezaterdag, 13 september 2008

De Vries Transport Group wil groeien via spoor

Leeuwarden – Na de overname van transportbedrijf Vos Logistics Noord vorig jaar zet De Vries Transport Group uit Veendam in op groei van het transport via het spoor. Om dat te verwezenlijken investeert het bedrijf fors in de containeroverslagcentra van het bedrijf in Leeuwarden, Veendam en Coevorden. ,,We willen komend jaar fors groeien in het transport per spoor. Daarvoor is het ook nodig om onze centra bij het spoor sterk te verbeteren en efficiënter te maken”, zegt directeur Edwin de Vries.

Economiezaterdag, 13 september 2008

Regts Metaal neemt Alkema Sneek over

Joure - Metaalbedrijf Regts Professioneel met vestigingen in Joure en Franeker heeft branchegenoot Alkema IJzerhandel in Sneek overgenomen. Regts is een groothandel in hang- en sluitwerk, ijzerwaren, gereedschappen, machines, garage- en bedrijfsdeuren en richt zich op bouw, woningbouwverenigingen, industrie, jachtbouw en overheid. Met de overname van branchegenoot Alkema kan het metaalbedrijf klanten ook bedienen met een webshop.

Hoofdartikelzaterdag, 13 september 2008

Spiritualiteit...

Spiritualiteit is in. We zien het aan tijdschriften, aan sieraden, snuisterijen, boeken en kleding. Als het begrip in de moderne, brede betekenis van een specifieke lifestyle wordt gebruikt, kan zonder onderzoek worden gezegd dat miljoenen Nederlanders ‘aan spiritualiteit doen’.

Regiozaterdag, 13 september 2008

Een Michelinster voor de snacks

Reduzum - Het koffiehuis De Blauwe Tent in Reduzum mag zich een van de beste snackbars van Nederland noemen. Topkok Pierre Wind en cabaretier Bart Chabot hebben de gelegenheid in hun nieuw boek Patatje Oorlog (een zelfbetitelde variant op de Michelingids) uitgeroepen tot een van de tien beste snackgelegenheden van Nederland. De Blauwe Tent is sindsdien een ‘snack-ster’ rijker.

Regiozaterdag, 13 september 2008

Mountainbiken voor Duchenne, en als eerbetoon

Duchenne spierdystrofie is een erfelijke ziekte die in Nederland bij een op de vierduizend pasgeboren jongens voorkomt. Meisjes krijgen de ziekte vrijwel nooit, maar kunnen er wel drager van zijn. Kinderen met Duchenne krijgen de ziekte door een fout op hun X-chromosoom. Die zorgt ervoor dat hun spierweefsel langzaam wordt afgebroken. Daardoor ontstaan overal in het lichaam problemen. De ziekte is tot nu toe ongeneeslijk. De meeste patiënten sterven voor hun dertigste levensjaar.

Regiozaterdag, 13 september 2008

Zó leuk: te paard langs de Friese steden

Marssum - ,,Het is zó leuk”, zegt Sandra Visser (32) uit Zwaagwesteinde enthousiast. ,,We hebben wel een beetje zere knieën en zo, maar dat maakt helemaal niet uit. We zitten soms hele tijden met de handen omhoog op onze paarden. Steeds maar zwaaien naar al die mensen die ons groeten. Echt geweldig.”

Regiozaterdag, 13 september 2008

Een huis waar 250 jaar lang goed op is gepast

Het is vandaag landelijke Open Monumentendag. Centraal staan dit jaar sporen die de mens in bouwwerken, de bodem of op een andere wijze achterliet.

Regiozaterdag, 13 september 2008

Rollatorrace als ludieke actie voor duofiets

Wolvega - ,,Prachtig, wat een bijzonder initiatief”, zegt Rein Hellinga (90) uit Wolvega. Zojuist heeft hij achter Zorgcentrum Sickengaoord op een parcours twee rondjes afgelegd achter zijn rollator. En hij is helemaal niet moe. ,,Neu hoor.” De rollatorrace werd gehouden in het kader van de jaarlijkse Veur Mekeerdag. Voor één dag steken de ambtenaren en politici van Weststellingwerf de handen uit de mouwen voor de bevolking.

Geloof & Kerkzaterdag, 13 september 2008

Orthodoxe kerk Groningen viert 40-jarig bestaan

Groningen - De Russisch-orthodoxe parochie in Groningen viert morgen haar veertigjarig bestaan. Dat gebeurt met een open dag met kraampjes met informatie, muziek en hapjes uit diverse orthodoxe landen en optredens van artiesten.

Geloof & Kerkzaterdag, 13 september 2008

Paus: bezinning op scheiding kerk en staat

Parijs - De scheiding tussen kerk en staat is noodzakelijk om de vrijheid van godsdiensten te garanderen, erkende paus Benedictus XVI vandaag in het Elysée, het presidentieel paleis in Parijs. De paus werd ontvangen door president Nicolas Sarkozy van Frankrijk aan het begin van zijn vierdaags bezoek aan Frankrijk.

Geloof & Kerkzaterdag, 13 september 2008

Inaugurele rede hoogleraar Peter Nissen over herontdekking van religie buiten de kerk

Tilburg - Met zijn rede ‘Eene zachte aanraking van zijn zieleleven. Over ‘ware’ en ‘valse’ mystiek rond 1900’ nam prof. dr. Peter Nissen vandaag zijn leerstoel in bezit als hoogleraar cultuurgeschiedenis van het christendom aan de Universiteit van Tilburg. Nissen pleit ervoor om ook in deze tijd het onderscheid tussen ‘ware’ en ‘valse’ mystiek niet te snel te maken. ,,Kerken zouden moeten kiezen voor een meer zoekende houding.”

Sportzaterdag, 13 september 2008

SC Cambuur is nu al weer helemaal de weg kwijt

Helmond - Het bezoek van Cambuur Leeuwarden aan Helmond Sport, gisteravond, is op een deceptie uitgelopen. Moeiteloos won de thuisclub met grote cijfers. Net als vorige week (Cambuur-Den Bosch; 0-3) werd het pleit voor rust al beslecht, een korte opleving van de Leeuwarders direct na rust ten spijt. Na een sterk begin van het seizoen zijn de Friezen na de eerste periode niet meer en niet minder dan een middenmoter.

Sportzaterdag, 13 september 2008

Heerenveen start op eigen veld met gelijkspel

Heerenveen – Net als vorig seizoen slaagde sc Heerenveen er gisteravond niet in de eerste competitiewedstrijd op eigen veld in winst om te zetten. Op de perfect geprepareerde grasmat van het Abe Lenstra stadion hield Heracles Almelo de ploeg van trainer Trond Sollied in bedwang. Na een overweldigende eerste helft verzuimde de thuisclub door te drukken en moest zich uiteindelijk tevreden stellen met een gelijkspel.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties