De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 22 april

Archief

De artikelen van dinsdag, 13 september 2016.

Economiedinsdag, 13 september 2016

Energie halen uit overgang zout en zoet water is binnen handbereik

Breezanddijk - Praktisch is het al langer mogelijk, energie opwekken uit het samenvoegen van zout water en zoet water (blue energy). Het is een technisch gebeuren op de proeflocatie midden op de Afsluitdijk op Breezanddijk, waarbij directeur Rik Siebers met zijn bedrijf REDstack uit Sneek intensief betrokken is.

Hoofdartikeldinsdag, 13 september 2016

Clinton verder gebukt onder slecht imago

De problemen van Hillary Clinton met haar gezondheid zullen de samenzweringstheorieën over haar zwakke gestel verder aanwakkeren. En nog schadelijker voor de Democratische presidentskandidaat, haar Republikeinse rivalen zullen erop hameren dat zij ook in deze kwestie geen open kaart speelt. Dat zal Clinton, rond wie toch al een zweem van ongeloofwaardigheid hangt, verder in diskrediet brengen.

Regiodinsdag, 13 september 2016

Leeuwarder loods geeft geroofde meesterwerken prijs

Leeuwarden - Een 37-jarige Leeuwarder blijkt twee kostbare gestolen schilderijen in zijn bezit te hebben. De schilderijen werden in 1999 uit een privécollectie gestolen bij een gewelddadige roofoverval in Bilthoven.

Regiodinsdag, 13 september 2016

Omrin: pluim REC kwam door gebruik bypass

Harlingen - Bij het opstarten van de reststoffenenergiecentrale (REC) in Harlingen, na de storing van het afgelopen weekeinde waarbij zaterdagnacht een zogeheten ID-fan (ventilator) uitviel, is twee keer kort de bypass in gebruik geweest. Daardoor was er zaterdagochtend vroeg een rookpluim te zien bij de afvaloven.

Regiodinsdag, 13 september 2016

Hartcentra kunnen niet genoeg gespecialiseerd personeel krijgen

Leeuwarden - Uit een rondgang van de NOS en de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie (NVvC) blijkt dat meer dan de helft van de hart- en interventiecentra onvoldoende gekwalificeerd personeel heeft.

Regiodinsdag, 13 september 2016

Herfstmaand september steeds meer zomermaand

Leeuwarden - De maand september is in de afgelopen decennia flink warmer geworden. Op de ranglijst van warmste septembermaanden in Leeuwarden sinds 1951 staan er zes uit de periode 2000-2016 bij de eerste tien. En dan is de huidige septembermaand nog niet meegerekend. September 2016 gaat voor een topklassering.

Sportdinsdag, 13 september 2016

Gullits handboek: kwestie van open deuren intrappen

Recensie

Sportdinsdag, 13 september 2016

Negerman maakt uitstapje naar triatlon

Leeuwarden - Atleet Erik Negerman zegevierde begin juni van dit jaar voor de tweede keer in zijn loopbaan in de Slachtemarathon. Iets meer dan drie maanden later schreef de 41-jarige oud-Bolswarder de kwarttriatlon van Wommels op zijn naam. Voor de eerste keer, maar van een carrière-switch is beslist geen sprake, benadrukt de Friese inwoner van Hilversum. ,,Het is even een kleine uitstapje; even wat anders. Maar de echte triatleten waren er niet zo blij mee."

Sportdinsdag, 13 september 2016

Heerenveen is nu officieel onderdeel RTC Noord atletiek

Leeuwarden - De locatie Heerenveen is, net als de locatie Emmen, per 1 september van dit jaar officieel een onderdeel geworden van het Regionaal Talentcentrum (RTC) Noord atletiek. Naast de vertrouwde locatie in Groningen is het RTC Noord nu dus ook te vinden in de provincies Fryslân en Drenthe. Het talentcentrum heeft momenteel 52 atleten uit Noord-Nederland onder de hoede, die begeleid worden door een zevental trainers.

Sportdinsdag, 13 september 2016

Veerman leidt beloften Heerenveen naar winst

Heerenveen - Henk Veerman was gisteren van onschatbare waarde voor het belofte-elftal van sc Heerenveen. De lange Volendamse spits had met vier treffers een groot aandeel in de met 6-0 gewonnen competitiewedstrijd tegen de beloften van Roda JC, de club die de hoofdmacht van trainer Jurgen Streppel zaterdagavond treft in de zesde speelronde van de eredivisie. De overige doelpunten kwamen op naam van invaller Dennis Johnsen en middenvelder Simon Thern.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties