De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 21 april

Archief

De artikelen van woensdag, 13 oktober 2010.

Cultuurwoensdag, 13 oktober 2010

Zes Friese musea maken kans om ‘leukste’ te zijn

Leeuwarden - Zes Friese musea zijn opgenomen op een lijst van 140 musea die meedingen naar de titel ‘leukste museum van Nederland’. De verkiezing is een initiatief van de Avro. De zoektocht naar het leukste museum van het land wordt gehouden vanwege de tweehonderdste aflevering van het tv-programma Museumgasten.

Cultuurwoensdag, 13 oktober 2010

Musicaltalenten winnen tweede prijs in Parijs

Sneek - De leerlingen van de musicalopleiding Muzt in Sneek hebben afgelopen weekend een tweede prijs gewonnen tijdens het internationale Festival of Dance and Performing Arts in Disneyland Parijs. De talenten kregen de prijs in de categorie Senior Variety with Song. Dat heeft docent Irene Martín gisteren laten weten.

Cultuurwoensdag, 13 oktober 2010

Directeur Museums Vledder Henk Plenter overleden

Vledder - Museumdirecteur Henk Plenter van Museums Vledder is zondag op 74-jarige leeftijd overleden. Dat heeft een woordvoerder van het museum gisteren namens de familie laten weten. Plenter was al geruime tijd ziek.

Economiewoensdag, 13 oktober 2010

Rehabilitatie na de bouwfraude

Te eerlijk om beleefd te zijn van ondernemer en schrijver Hans Broekhuis schetst het verhaal van Henk Koop, ondernemer uit Oost-Groningen en lijdend voorwerp in de bouwfraude. Koop wordt landelijk bekend door de bouwaffaire als hij en zijn wegenbouwbedrijf Koop Tjuchem worden beschuldigd van kartelafspraken en het betalen van steekpenningen. Van 22 aanklachten van het Openbaar Ministerie wordt hij uiteindelijk vrijgesproken. Broekhuis schetst het leven van de rechtlijnige en koppige Koop in een boeiend verhaal. De autobiografie is ook een soort rehabilitatie.

Hoofdartikelwoensdag, 13 oktober 2010

Het boze China...

China is woest over het toekennen van de Nobelprijs voor de Vrede aan dissident Liu Xiaobo, vorige week. Het Nobelcomité toont een gebrek aan respect voor China, omdat de dissident ,,een crimineel is die een celstraf uitzit’’, zei Peking gisteren nog.

Regiowoensdag, 13 oktober 2010

Kansen voor het Noorden door kabinet met Friezen

Leeuwarden/Den Haag - De provincie Fryslân heeft grote verwachtingen van de Friezen in het nieuwe kabinet. ,,Dit jout kânsen foar ús regio no’t wy koarte lyntsjes hawwe mei de Ryksoerheid”, aldus gedeputeerde Sjoerd Galema.

Regiowoensdag, 13 oktober 2010

Scholen speciaal onderwijs raken vol

Leeuwarden - Het speciaal onderwijs in de drie noordelijke provincies heeft een dreigend tekort aan plaatsen. Kinderen die extra begeleiding nodig hebben moeten noodgedwongen langer op een gewone school blijven. In het ergste geval komen ze thuis te zitten.

Regiowoensdag, 13 oktober 2010

Buurvrouw moet voorlopig zelf op de uren letten

Hallum - Onder toeziend oog van tientallen Hallumers zijn gistermiddag rond het middaguur de klokken uit de toren van de Maartenskerk gehaald. Ze worden - na een rondje door het dorp bij wijze van fondsenwerving - in Duitsland gerestaureerd.

Regiowoensdag, 13 oktober 2010

Strijd om natuurregels Lauwershage

Kollumeroord - Projectontwikkelaar Phanos Vastgoed wil dat de provincie Fryslân de voorwaarden voor de bouw van zorg-vakantiepark Lauwershage bij Kollumeroord versoepelt. Op basis van de Natuurbeschermingswet heeft de provinciale overheid strenge eisen gesteld.

Geloof & Kerkwoensdag, 13 oktober 2010

Britse Siddiqui hoogleraar islam en burgerschap

Tilburg - Mona Siddiqui is benoemd tot bijzonder hoogleraar islam en burgerschap bij de Faculteit Katholieke Theologie van de Universiteit van Tilburg, zo is gisteren bekendgemaakt. Siddiqui geeft leiding aan het centrum voor islamstudies aan de Universiteit van Glasgow.

Sportwoensdag, 13 oktober 2010

Miniem verlies A6.NL Flyers in Tilburg: 1-0

Tilburg - De ijshockeyers van A6.NL Flyers hebben gisteravond in Tilburg de goede lijn van de laatste week niet door kunnen trekken. Trappers was met minieme cijfers de betere: 1-0.

Sportwoensdag, 13 oktober 2010

Schaatscoach Nijholt in coma

Heerenveen - Ploegleider en trainer Gauke Nijholt (72) uit Heerenveen is in de nacht van zaterdag op zondag tijdens een trainingskamp van zijn schaatsteam CENNED getroffen door een herseninfarct. De oud-bondscoach van de KNSB ligt al twee dagen in coma. Dat meldt de website van de ploeg van Nijholt.

Sportwoensdag, 13 oktober 2010

Stroetinga vierde in Sluitingsprijs

Kapellen - Wielrenner Wim Stroetinga uit Oldeberkoop heeft zijn laatste wegkoers voor de Duitse Milram-formatie afgesloten met een vierde plaats in de Sluitingsprijs Putte-Kapellen. De Milram-ploeg houdt na dit seizoen op, waardoor de Friese profwielrenner nog op zoek is naar een nieuwe ploeg.

Sportwoensdag, 13 oktober 2010

Heibel in team zeilster Van der Werf

Sneek - Zeilster Brechtje van der Werf uit Sneek moet samen met haar vaste teamgenote moeten wellicht op zoek naar een nieuwe stuurvrouw nu Renée Groeneveldal het vertrouwen in de technische staf van het Koninklijk Nederlands Watersportverbond (KNWV) heeft opgezegd. De 24-jarige stuurvrouw kan zich totaal niet vinden in het olympische project dat voor het matchracen in de nieuwe Elliot-klasse is bedacht.

Sportwoensdag, 13 oktober 2010

Website Leeuwarder voetbal online

Leeuwarden - De nieuwe website over voetbal in de gemeente Leeuwarden - www.leeuwardervoetbalclub.nl - is online gegaan.

Sportwoensdag, 13 oktober 2010

Volg Friesch Dagblad Sport op Twitter

Op de hoogte blijven van nieuws rond sc Heerenveen en SC Cambuur? Benieuwd hoe het Sven Kramer vergaat bij het schaatsen of Sybren Jansma in het bobsleeën? Het laatste nieuws over het turnen met Epke Zonderland of het wielrennen met Pieter Weening van Rabobank en Lieuwe Westra van Vacansoleil? Lezen over kaatsen, fierljeppen, basketbal, volleybal, ijshockey, zeilen en zwemmen?


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties