De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Archief

De artikelen van dinsdag, 13 oktober 2015.

Cultuurdinsdag, 13 oktober 2015

Tweede literair festival in snackbar

Leeuwarden - Na een succesvolle eerste editie die vorig jaar een paar honderd bezoekers trok, krijgt het Literair Festival in Snackbuffet Het Vliet op 23 oktober een vervolg. Met de patatjes en kroketten worden die avond in de snackbar poëzie, literatuur en verhalen geserveerd. De organisatie wist voor deze keer de auteurs Leon Verdonschot, Barry Smit, Mohammed Benzakour, Henk van Straten, Marleen Stelling, Sannemaj Betten en Willem Schoorstra te strikken die komen voordragen uit eigen werk. Dj Pete Blaker verzorgt de muziek. Het festival begint om 20.00 uur, de toegang is gratis.

Economiedinsdag, 13 oktober 2015

Onzekerheid blijft voor Friese vestigingen na doorstart Dixons

Dixons, iCentre en MyCom maken een doorstart onder de nieuwe eigenaar Relevant Holdings. Dat bracht de koper gisteren naar buiten. Het blijft voorlopig onzeker wat de doorstart betekent voor de vestigingen in Sneek (Dixons) en Leeuwarden (MyCom).

Hoofdartikeldinsdag, 13 oktober 2015

Onontkoombare plicht of VVD-oplossingen?

Een onontkoombare plicht. Zo noemde de Duitse bondskanselier Angela Merkel de opvang van vluchtelingen. Ze deed dat vorige week in een uur durend interview voor de Duitse televisie. Met deze uitzending wilde Merkel zich verdedigen tegen de aanvallen die ze ook in eigen CDU-partij heeft gekregen. Haar welkom aan de vluchtelingen en haar uitspraak 'we redden het' hebben tot veel beroering geleid. Ziet de bondkanselier dan niet hoe fout het loopt, in de opvangcentra waar vluchtelingen van verschillende nationaliteiten slaags raken? En beseft ze niet hoe hoog de spanningen oplopen tussen Duitsers, verdeeld in kampen van voor- en tegenstanders? De zusterpartij van Merkels CDU, de CSU, heeft in Beieren nadrukkelijk afstand genomen van het beleid van Merkel.

Regiodinsdag, 13 oktober 2015

In de Noardlike Fryske Wâlden komt een stukje oude heide terug

Ooit lag er een uitgestrekt heidegebied rond Burgum, maar in de afgelopen vijftig jaar is dat grotendeels verdwenen. Staatsbosbeheer wil er weer twee hectare heide terugbrengen.

Regiodinsdag, 13 oktober 2015

Asfalt op Haak om Leeuwarden scheurt nu al

Het asfalt op de nieuwe weg Haak om Leeuwarden is op meerdere plekken kapot en moet worden vervangen. Dat bevestigt de provincie Fryslân. Afgelopen weekeinde is een stuk asfalt op de A31 richting Harlingen ter hoogte van Marsum vervangen. Ook de oprit van de Westelijke Invalsweg, de afslag Leeuwarden Noord, vertoont scheuren en moet worden hersteld. Voor de zomer waren er al problemen met de bovenste asfaltlaag bij knooppunt Werpsterhoek, ten zuiden van Leeuwarden. Volgens Sjoerd Vrieswijk van de provincie ontstaan de probleem doordat de grond nog moet 'zetten'. De scheuren in het asfalt komen voor op de verhogingen die voor de nieuwe weg zijn aangelegd. Bij Marsum is er nadat het zand is 'ingeklonken' of 'gezet' nog een duiker onder de bult aangelegd. ,,Dat is allemaal in fases gebeurd, waardoor er nu ongelijkmatigheden in de ondergrond zijn opgetreden", aldus Vrieswijk.

Geloof & Kerkdinsdag, 13 oktober 2015

PKN-pamflet over koers van mammoettanker


Sportdinsdag, 13 oktober 2015

Nieuwe stichting voor topschaatsen in Gewest Fryslân

Door Daan Rieken -

Sportdinsdag, 13 oktober 2015

Heerenveen: stichtingsbestuur vestigt hoop op iconen

Door Bert Kalteren -


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties