De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Archief

De artikelen van donderdag, 13 oktober 2016.

Regiodonderdag, 13 oktober 2016

Bovenleiding op noordelijk spoor blijkt te duur

Leeuwarden - De provincie Frysl‚n ziet af van elektrificatie van de regionale spoorlijnen. Het aanbrengen van bovenleiding is te duur. Dat zeiden provincieambtenaren gisteren tijdens de informatiebijeenkomst van Provinciale Staten over de nieuwe aanbesteding van het treinvervoer.

Regiodonderdag, 13 oktober 2016

Manager Sintrale As wil cijfers niet horen

Burgum - Natuurlijk is hij razend nieuwsgierig hoeveel autoís er tot dusver over de Sintrale As reden. Maar Jeen Bruinsma, assistent-realisatiemanager bij het projectbureau, heeft zijn collegaís die over de meetgegevens kunnen beschikken, expliciet gevraagd hem nog geen cijfers te leveren. Die eerste gegevens zeggen niets. Pas in november krijgt hij de eerste getallen.

Regiodonderdag, 13 oktober 2016

Actie om gezond leven de logische keus te maken

Drachten - De trap nemen in plaats van de lift. Tussendoor een appel eten in plaats van een snack. Opletten dat er vaak genoeg groente op het menu staat. Een paar keer per week wandelen. Ongezonde gewoonten afzweren. Het hoeft niet moeilijk te zijn om een gezondere leefstijl aan te nemen.

Regiodonderdag, 13 oktober 2016

Freya-directeuren eisen van RTL riante rectificatie

Lelystad - Twee zorgdirecteuren van de Freya Holding uit Leeuwarden eisen dat RTL met een prominente rectificatie komt in items van de nieuwszender en op de homepages van zijn websites. Dat hebben ze gisteren geŽist in een kort geding in Lelystad. Ze vinden dat ze ten onrechte zijn afgeschilderd als sjoemelende directeuren en dat er sprake is van een hetze. RTL is niet van plan iets te rectificeren. De nieuwszender blijft erbij dat er sprake is van misstanden.

Geloof & Kerkdonderdag, 13 oktober 2016

Inspirerend ontspannen tijdens kerkelijk Inspiratiefestival op Terschelling

Als een cadeautje moet het gezien worden - voor jezelf en voor elkaar. Zonder kramp bomen over krimp, over samenwerken, pionieren, over toekomst. Je ontspannen laven aan lezingen, aan muziek, aan theater. Of aan de natuur, de rust en de stilte op het land aan de overkant. En natuurlijk zal er gevierd worden in diverse diensten, geŽnt op verschillende tradities.

Geloof & Kerkdonderdag, 13 oktober 2016

De komst van 'The Passioní is een buitenkansje voor Leeuwarden

Leeuwarden - Op verschillende locaties in Leeuwarden zullen op 13 april 2017 fragmenten uit het verhaal over de laatste uren van Jezus nagespeeld worden. De scenes worden van betekenis voorzien en aangevuld met bekende, moderne muziek. De liederen worden voornamelijk gezongen door hoofdrolspelers Jezus, Maria, Petrus en Judas, vertolkt door bekende Nederlanders. Parallel hieraan draagt een stoet mensen in processie een lichtend kruis door de stad naar de hoofdlocatie waar het verhaal tot zijn hoogtepunt komt. In Leeuwarden zal dat op het Zaailand zijn, bij het Fries Museum.

Sportdonderdag, 13 oktober 2016

Barto klaar om bij Cambuur voortouw te nemen

Leeuwarden - Als het aan Martijn Barto ligt, dan moet de uitwedstrijd van SC Cambuur van morgenavond tegen FC Den Bosch de eerste zijn van een positieve reeks. Met een twaalfde plaats in de eerste divisie en inmiddels al zestien verliespunten is dat bepaald geen sinecure, weet de 32-jarige spits. Die zou maar al te graag de Leeuwarder kar willen trekken. ,,Het zou mooi zijn als ik het voortouw kan nemen."

Sportdonderdag, 13 oktober 2016

Bike Team Drachten naar grote hoogtes op Kos

Drachten - Het Bike Team Drachten is vanmorgen in alle vroegte met een delegatie van 26 personen vertrokken naar het Griekse eiland Kos. Daar heeft zondag de eerste internationale mountainbike (MTB) wedstrijd plaats over 37 kilometer door het heuvelachtige landschap van het fietseiland in de EgeÔsche Zee. De wedstrijd wordt gefinancierd door de overheid en het bedrijfsleven van Kos.

Sportdonderdag, 13 oktober 2016

Bij Robin Bakker lukt bijna alles

Wolvega - Met drie winnaars was Robin Bakker gisteren de man van de dag op de drafbaan in Wolvega. Met iets meer geluk hadden er wellicht zelfs zes zeges in gezeten. Hij werd ook nog eens driemaal tweede.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties