De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 25 mei

Archief

De artikelen van dinsdag, 14 januari 2003.

Bijschriftdinsdag, 14 januari 2003

Vergeving

Vier mannen laten een verlamde neer voor de voeten van Jezus.

Economiedinsdag, 14 januari 2003

Directielid tilt Aegon voor 18 miljoen euro

Leeuwarden - De fraude bij Aegon door een voormalig directeur van de verzekeraar is veel groter dan eerder gedacht. De 55-jarige man uit Huizen sluisde met valse nota’s achttien miljoen euro weg, blijkt uit onderzoek van het Openbaar Ministerie.

Hoofdartikeldinsdag, 14 januari 2003

De vrijere energiemarkt…

Het rommelt op de Nederlandse energiemarkt. Afgelopen zaterdag publiceerde NRC Handelsblad een artikel waaruit blijkt dat energieleverancier Eneco onvoldoende in staat zou zijn storingen in de stroomleverantie te herstellen. De energiemaatschappij - de derde in ons land - reageerde als door een wesp gestoken: het reclamebureau moest zaterdag komen opdraven om voor de landelijke kranten van gisteren een advertentie te maken waarin duidelijk wordt gemaakt dat er niets mis is met de service en de techniek van Eneco.

Regiodinsdag, 14 januari 2003

Grote plannen voor opkrikken van Appelscha

Appelscha – Appelscha ís mooi, maar moet nog mooier worden. Om nog meer toeristen naar het bosrijke dorp te trekken, worden de ‘recreatieve waarden’ van Appelscha de komende jaren flink opgekrikt.

Regiodinsdag, 14 januari 2003

COA zet kort geding in kwestie-Ameland door

Ballum - Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) zet het aangekondigde kort geding tegen de asielzoekers op Ameland door. De zestig overgebleven asielzoekers weigeren de tijdelijke opvangcentra (avo’s) op het waddeneiland te verlaten. Dat liet het COA gisteren weten tijdens een persconferentie op het eiland.

Regiodinsdag, 14 januari 2003

Franeker school naar locatie bij sportvelden

Franeker – De Bolder, een openbare school voor speciaal onderwijs in Franeker, verhuist naar een locatie nabij de sportvelden en kaatshal De Trije. Dat stelt het college van B en W van Franekeradeel voor in een ‘ontwikkelingsvisie’ die volgende week met de raad besproken wordt. De Bolder zit nu in een oud, afgeschreven schoolgebouw aan de Juckemastraat, midden in een woonwijk. Op die plek kunnen te zijner tijd woningen gebouwd worden.

Regiodinsdag, 14 januari 2003

Onderzoek ziektegevallen

Sint Nicolaasga – GGD Fryslân gaat een onderzoek instellen naar het hoge aantal kankergevallen in Tjerkgaast en omgeving. Eerder onderzoek heeft vastgesteld dat de ziekte niet veroorzaakt kan worden door de zendmast bij Spannenburg. Omwonenden zijn echter niet gerust en willen weten waardoor de kanker wel wordt veroorzaakt.

Regiodinsdag, 14 januari 2003

‘Kwartje van Kok voor platteland’

Leeuwarden - Het ‘kwartje van Kok’ moet niet weer van de benzineprijs worden afgehaald, maar gestort worden in een fonds voor de kleine kernen. Dat stelde lijsttrekker André Rouvoet van de ChristenUnie gisteren tijden een verkiezingsmanifestatie van zijn partij in Leeuwarden.

Regiodinsdag, 14 januari 2003

‘Leeuwarden speelt roulette met veiligheid’

Leeuwarden - De achterstand in het afgeven van gebruikersvergunningen voor brandveiligheid aan panden waar veel publiek komt in Leeuwarden is onaanvaardbaar hoog, aldus een gemeentelijke rapportage. Toch vindt burgemeester De Boer die achterstand acceptabel omdat ze geen ijzer met handen kan breken. Er is gewoon geen goed opgeleid personeel voorhanden om de vergunningverlening adequaat uit te voeren, zo stelt De Boer.

Regiodinsdag, 14 januari 2003

‘Regio moet zelf over infrastructuur beslissen’

Leeuwarden – ,,Wanneer Fryslân een zweeftrein wil en het geld ligt op tafel, dan moet de regio dat zelf kunnen beslissen.”

Regiodinsdag, 14 januari 2003

Azc Wommels van de baan

Wommels – De vestiging van een asielzoekerscentrum voor 250 bewoners in de gemeente Littenseradiel is definitief van de baan. Daarnaast is het nog maar de vraag of de raad akkoord gaat met de vestiging van kleinere groepen vluchtelingen in nieuw te bouwen woonwijken in de dorpen.

Geloof & Kerkdinsdag, 14 januari 2003

‘Van der Veer preekt de kerk leeg’

Leeuwarden – Duizenden mensen kijken op zondagmorgen naar de wekelijkse televisiepreek van ds Arie van der Veer, voorzitter van de Evangelische Omroep. Of ze zappen naar Hour of Power met tv-dominee Robert Schuller. Daarna stemmen ze nog even af op een zangprogramma ( Songs of Praise) en ’s middags zitten ze relaxed voor de reli-talkshow IKON Live .

Geloof & Kerkdinsdag, 14 januari 2003

Themamorgen over genezingen in Dokkum

Dokkum – In verpleegtehuis Talma Sionsberg in Dokkum vindt donderdag een themamorgen plaats over ‘Wonderbaarlijke genezingen’. Het initiatief komt van de Kommissie Geestelijke Verzorging Sionsberg (KGVS).

Geloof & Kerkdinsdag, 14 januari 2003

‘Kerken belangrijk voor EU’

Brussel - Kerken spelen een cruciale rol in het hereniging-proces in Europa. Bovendien is het de voortdurende opdracht van kerken in de EU-landen om oecumenische contacten tussen kerken te initiëren. Daarmee kan worden voorkomen dat er een scheiding tussen de kerken in ‘West’ en ‘Oost’ ontstaat.

Geloof & Kerkdinsdag, 14 januari 2003

Ruim 450 kerken luiden klok voor vluchtelingen

Leeuwarden – Ruim 450 kerken in Nederland luiden dinsdag aan het eind van de middag hun klok om aandacht te vragen voor vluchtelingen.

Sportdinsdag, 14 januari 2003

Met Sibon heeft SC Heerenveen weer diepe spits

Heerenveen – Afgelopen zaterdag scoorde hij nog voor Sheffield Wednesday tegen Reading (3-2 winst), maandag tekende Gerald Sibon in het Abe-Lenstrastadion een contract voor drieënhalf jaar bij SC Heerenveen. Als de voortekenen niet bedriegen heeft de Friese eredivisionist, die een optie heeft voor nog een jaar, weer een echte centrumspits in huis.

Weerdinsdag, 14 januari 2003

Zacht

Het wordt vannacht bewolkt met af en toe wat lichte regen of motregen. De temperatuur komt te liggen rond een graad of 5, bij een matige tot krachtige zuidwestenwind. Morgen blijft het zacht met 6 ŕ 7 graden en regen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties