De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 21 maart

Archief

De artikelen van woensdag, 14 januari 2004.

Agendawoensdag, 14 januari 2004

Klassiek

De uitagenda van 15-21 januari 2004

Agendawoensdag, 14 januari 2004

Aldtsjerk, Galerie Bloemrijk Vertrouwen: expo Joos Schmidt (schilderijen en grafiek) en Jan Kalma (objecten), 16 jan. t/m 11 feb.

Agendawoensdag, 14 januari 2004

De uitagenda van 15-21 januari 2004

Bijschriftwoensdag, 14 januari 2004

Jong geroepen

In de bijbel worden mensen door God geroepen: profeten, koningen, dichters, en ook kinderen zoals Samuël.

Cultuurwoensdag, 14 januari 2004

Fries Popnet begint in Iduna

Leeuwarden – Friesland Pop, de Friese popkoepel, gaat vrijdag in jongerencentrum Iduna in Drachten van start met het Friese popnet. Dit ambitieuze plan moet de infrastructuur op het gebied van de popmuziek in de provincie verbeteren. Alle poppodia en enkele opleidingen doen eraan mee.

Cultuurwoensdag, 14 januari 2004

Acht nieuwe bands op talentenjacht Lytske Aaipop

Nijland – Acht nieuwe bands doen dit jaar mee aan de tiende editie van het festival Lytske Aaipop. Dat heeft de Stichting Aaipop dinsdag gemeld.

Cultuurwoensdag, 14 januari 2004

Spanner op zoek naar nieuwe gitaristen

Leeuwarden – Spanner is druk op zoek naar twee nieuwe gitaristen. Zowel Remko van der Haring als Sander Rozeboom zijn uit de Friese rockgroep gestapt. De band rondom Syb van der Ploeg, ex-voorman van De Kast, en drummer Nico Outhuijse verwacht op korte termijn één of twee vervangers aan te kunnen trekken.

Dossierwoensdag, 14 januari 2004

Hanzelijn komt er, Zuiderzeelijn blijft in beeld

Leeuwarden - De Hanzelijn komt er. De nieuwe spoorlijn van Amsterdam via Lelystad naar Zwolle zal er volgens de planning in 2010 liggen. Dat heeft het kabinet gisteren besloten. Ondertussen blijft ook de voor Friesland belangrijke Zuiderzeelijn in beeld. Die spoorlijn moet Amsterdam via Lelystad met Groningen verbinden. Het kabinet ziet voldoende redenen om beide spoorlijnen aan te leggen.

Hoofdartikelwoensdag, 14 januari 2004

Gasgeld…

De Noordenkorting verdwijnt en niemand weet wat dat echt betekent. Geldstromen verschuiven, zoveel is zeker, maar of die veranderingen elkaar compenseren, is dan weer zeer de vraag. Het is door die onduidelijkheid niet verrassend dat de reacties op het ‘nieuws’ dat de drie noordelijke provincies voortaan hun potje voor leuke extra publieke projecten moeten missen, zeer divers zijn. Wie heeft gelijk?

Regiowoensdag, 14 januari 2004

Ook rolstoeler kan straks bij IJsselmeer komen

Mirns – Natuurgebieden zijn niet rolstoelvriendelijk. Neem nu het IJsselmeerstrand bij Mirns. Een prachtig plekje - als je tenminste kan lopen. Een rolstoeler kan het pad naar het water wel af, maar niet meer op. Nog niet. Gisteren ging de eerste schep de grond in voor een speciale rolstoelhelling die de rolstoelers bij het water moet brengen – en weer terug.

Regiowoensdag, 14 januari 2004

Deze zomer weer klokgelui in Ferwert

Ferwert – De klus was een zware, maar na zo’n vier uren was het dan toch geklaard. Gisterochtend zijn de drie middeleeuwse klokken uit de toren van de Hervormde Kerk van Ferwert verwijderd. De klokken gaan naar Duitsland voor een restauratie.

Regiowoensdag, 14 januari 2004

Meer rijbewijzen ingenomen

Den Haag - De inzet van video-auto’s van regionale handhavingsteams van de politie kan komend jaar tot een inbeslagname van honderden rijbewijzen leiden. Dat schat de landelijke verkeersofficier van justitie K. Spee gisteren. In Fryslân is tweederde van de in beslag genomen rijbewijzen vorig jaar met behulp van de video-auto gedaan.

Regiowoensdag, 14 januari 2004

Leeuwarder bruggen dicht voor woonarken

Leeuwarden – De gemeente Leeuwarden heeft alle brugwachters in de gemeente opdracht gegeven hun bruggen gesloten te houden voor woonarken. Voordat een ark de stad mag binnenvaren, moet eerst vaststaan of deze voldoet aan eisen van welstand en of de eigenaar beschikt over een vergunning voor een ligplaats.

Regiowoensdag, 14 januari 2004

Fryslân amper zichtbaar op Vakantiebeurs

Utrecht – Fryslân is bijna onzichtbaar op de Vakantiebeurs die de komende dagen in Utrecht wordt gehouden. De provincies Drenthe en Groningen presenteren zich wél uitgebreid op de grootste beurs voor vakantiegangers.

Regiowoensdag, 14 januari 2004

Geen landelijke regels voor nieuwe dorpen

Wetsens – Er moeten geen landelijke regels komen voor het bouwen van nieuwe dorpen op het platteland. Regio’s moeten zelf bepalen, onder aansturing van de provincie, waar gebouwd kan worden in het landelijk gebied. Dat past in het straatje van Dantumadeel en Littenseradiel, die al plannen voor nieuwe dorpen hebben gelanceerd.

Geloof & Kerkwoensdag, 14 januari 2004

‘Weerklank van mijn geloof’

Hurdegaryp – Een koopman met een blijde boodschap. Die omschrijving is van toepassing op Johannes Neef (69) uit Hurdegaryp. De oud-ondernemer begon na zijn pensioen met de uitgave van zijn eigen poëzie. ,,Mensen zitten te springen om goede christelijke gedichten voor een dagsluiting.’’

Geloof & Kerkwoensdag, 14 januari 2004

Leg uw burenruzie bij op schrikkeldag

Leeuwarden – Een burenruzie bijleggen op schrikkeldag 29 februari of van kapotte scherven een fraaie mozaďek maken. Het zijn twee creatieve ideeën die voor kerkleden als suggestie worden aangedragen in het kader van de Kerkinactie-campagne 2004: ‘Maak heel wat gebroken is’.

Weerwoensdag, 14 januari 2004

Enkele buien

Vandaag is het wisselend bewolkt en er vallen enkele buien, mogelijk met hagel, zware windstoten en een klap onweer. Het wordt ongeveer 6 graden. Morgen verandert er weinig. Ook dan blijft het niet droog en wordt het 5 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties