De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 23 april

Archief

De artikelen van woensdag, 14 januari 2015.

Economiewoensdag, 14 januari 2015

Autoverkoop zakt terug naar het niveau van 1969

Leeuwarden - November is de zesde maand op rij waarin de verkoop van nieuwe auto's onder het niveau van dezelfde maand in 2013 blijft. Over de eerste elf maanden daalde de verkoop met 6,9 procent. Het onafhankelijk kennisbureau Aumacon heeft zijn marktprognose voor 2014 al enige tijd op 380.000 nieuwe auto's staan; mocht deze prognose werkelijkheid worden dan is dat het laagste jaaraantal sinds 1969.

Hoofdartikelwoensdag, 14 januari 2015

Angstgevoelens laten zich niet wegwuiven

Als een van de laatste Europese landen begint in Duitsland nu ook een rechts-conservatieve beweging van de grond te komen. De wekelijkse demonstraties van de Patriottische Europeanen Tegen Islamisering van het Avondland (Pegida) trekken steeds meer deelnemers. De betogers maken zich zorgen over de vermeende islamisering van Duitsland en de immigratiepolitiek.

Regiowoensdag, 14 januari 2015

Friezen kiezen andere namen

Leeuwarden - Friese ouders kiezen heel andere voornamen voor hun kinderen dan ouders in de rest van Nederland. De twee voornamen die vorig jaar in Fryslân het meest werden gegeven, Jesse en Fenna, komen allebei niet voor in de landelijke top-tien van jongens- en meisjesnamen van 2014.

Regiowoensdag, 14 januari 2015

Asielzoekers zijn in Burgum welkom

Burgum - Inwoners van Burgum (Tytsjerksteradiel) en nabije omgeving zijn positief over immigranten in het azc in Burgum. Dat blijkt uit een gisteren gepresenteerd onderzoek in het gemeentehuis van Tytsjerksteradiel.

Regiowoensdag, 14 januari 2015

Afsluitdijk lijkt geen optie voor kabinet

Leeuwarden - Het plaatsen van windmolens op en langs de Afsluitdijk lijkt geen optie voor het kabinet. Minister Henk Kamp (Economische Zaken) neemt pas over enkele maanden een definitief besluit, maar liet gisteravond in de Tweede Kamer meermalen doorschemeren dat de provincie Fryslân te laat is met het alternatief voor een windpark op en langs de Afsluitdijk. Hij werkt de komende maanden verder aan de totstandkoming van de IJsselmeervariant.

Sportwoensdag, 14 januari 2015

Volleybalicoon Maltha heeft in haar fiets een nieuwe liefde gevonden

Ruim tien jaar speelde Martha Maltha (30) topvolleybal bij AMVJ en VC Sneek, totdat ze noodgedwongen moest stoppen. Niet door een blessure, maar vanwege haar werk als arts. Wielrennen werd snel haar nieuwe hobby. Met succes.

Sportwoensdag, 14 januari 2015

Column Jelle ten Rouwelaar: Kritiek moet kunnen, altijd

Wat mij betreft is het gesprek van de dag de situatie in de wereld. Specifieker: de aanslagen in Parijs en de onrust die erdoor teweeg is gebracht. Toch werd ikzelf de afgelopen week vaker aangesproken op NAC. Na ruim vier jaar ben ik daar mijn aanvoerdersband kwijtgeraakt.

Sportwoensdag, 14 januari 2015

Jorritsma kijkt uit naar een sprinthegemonie van jaren

Hij had het vrij rustig gisterochtend tijdens de persbijeenkomst van de LottoNL-Jumbo-ploeg. In aanloop naar het NK sprint van komend weekeinde dromden de verslaggevers vooral samen rond toppers als Kjeld Nuis en Stefan Groothuis. ,,Ik heb nog niet zo'n bekende naam", zegt de in Ravenswoud getogen Gerben Jorritsma (21). Dat doet niets af aan zijn ambities. ,,Het grote doel is om gewoon tien jaar te regeren op de sprintafstanden."


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties