De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Archief

De artikelen van zaterdag, 14 januari 2017.

Cultuurzaterdag, 14 januari 2017

Tweede druk voor Friese ´Jip en Janneke´

Leeuwarden - De duizend boeken van de Friestalige versie van Jip en Janneke die de Afűk vorige maand uitbracht, waren binnen een week uitverkocht. Daarom komt uitgever Afűk met een tweede druk die vanaf volgende week in de winkel ligt. Dat meldt de Afűk. De nieuwe oplage bestaat uit tweeduizend exemplaren. Het boek bevat deel 1 tot en met 5 van de avonturen die Annie M.G. Schmidt schreef, met illustraties van Fiep Westendorp. Ytsje Steen leverde de Friese vertaling.

Cultuurzaterdag, 14 januari 2017

Jarig Apollo trakteert zichzelf op compositie

Het nieuwe muziekstuk heet Apollo Ouverture en is van de hand van de uit Oranjewoud afkomstige componist Jan de Haan. Hij schreef 25 jaar geleden al eens de Apollo Mars, die sindsdien jaarlijks wordt uitgevoerd. Tijd voor iets nieuws, vond het bestuur.

Cultuurzaterdag, 14 januari 2017

Jeugdkorps trekt erop uit met poppenspelers

Een poppenvoorstelling heeft Harmonie Weidum nog nooit gedaan, zegt fanfarevoorzitter Ruurdtje Anema. ,,Novimber 2015 kaam wy mei it idee. Wy woene wer ris wat nijs dwaan en muzyk, korpsmuzyk, by in breder publyk űnder de oandacht bringe."

Hoofdartikelzaterdag, 14 januari 2017

Wat is waarheid is niet de juiste vraag

De manier waarop de nieuwe Amerikaanse president Donald Trump met de waarheid om gaat, siert de man niet. De leugens over Clinton, over Obama, en andere hem onwelgevallige personen maken het moeilijk om Trump het gezag toe te kennen dat hoort bij een regeringsleider. Intussen moet worden bedacht dat Trump niet het alleenrecht heeft op de tactiek van misleiding, kwalijke suggesties, halve waarheden en dus hele leugens. In de (internationale) politiek is de tactiek van de leugen een bekend verschijnsel, in veel gedaanten. In het zakenleven, maar ook in de alledaagsheid van het leven van gewone mensen komt de leugen voor.

Regiozaterdag, 14 januari 2017

Topdrukte in ziekenhuizen door griep

Leeuwarden - Door het griepvirus dat momenteel heerst, is er geen sprake van een nijpende situatie in ziekenhuizen maar is het er wel drukker dan normaal, aldus minister Edith Schippers van Volksgezondheid. Ook in een aantal Friese ziekenhuizen liggen afdelingen ,,vrij vol."

Sportzaterdag, 14 januari 2017

Heerenveen zonder Schaars, mogelijk met St. Juste

Heerenveen - Stijn Schaars is vanavond niet op het veld in het Abe Lenstrastadion te bewonderen. De aanvoerder van sc Heerenveen heeft nog te veel last van de enkelblessure waar hij sinds begin november mee worstelt en moet daardoor de openingswedstrijd van de tweede seizoenshelft tegen ADO Den Haag aan zich voorbij laten gaan. Jeremiah St. Juste keert daarentegen mogelijk terug in het hart van de defensie, zo bevestigde trainer Jurgen Streppel gisteren. ,,Morgen (vandaag, red.) hakken we de knoop door, maar als Jeremiah geen klachten meer krijgt, dan speelt hij gewoon. Tijdens de vakantie heeft hij voor zichzelf doorgetraind. Dus als er iemand fit is, dan is hij het wel."

Sportzaterdag, 14 januari 2017

Cambuur na verlies verder achterop

SC Cambuur is het seizoen gisteravond hervat met een zeperd tegen koploper VVV-Venlo. In een duel dat de Leeuwarders de aansluiting had moeten brengen, raakte het nota bene verder achterop (0-2).


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties