De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van zaterdag, 14 februari 2004.

Analysezaterdag, 14 februari 2004

Op zoek naar onderduikadres

Ze zoeken nu een plek om onder te duiken, de honderden vluchtelingen voor wie de Tweede Kamer deze week de deur naar een pardon dichtgooide. Terug willen ze niet. Dan maar de illegaliteit in, met of zonder hulp van particulieren, instellingen of kerken. Of het CDA moet vandaag, tijdens het congres, nog een helpende hand bieden.

Bijschriftzaterdag, 14 februari 2004

Een veelkleurige schepping

Talrijke vogelsoorten verdwijnen.

Cultuurzaterdag, 14 februari 2004

Niet elk feestje is ook leuk

Twee studenten, Ben (Beau van Erven Dorens) en Thijs (Antonie Kameling), wonen samen en hebben slechts één regel: geen stelletjes in het huis. Dat lijkt op zich een verstandige basisregel, maar als kijker weet je natuurlijk meteen dat deze regel gebroken wordt. Dat is dan ook zo. Ben meldt op een gegeven moment dat hij besloten heeft te trouwen. Thijs hoort dit met verbijstering aan. In één klap zijn al zijn zekerheden in rook opgegaan. Zo begint Feestje! , de nieuwe film van Ruud van Hemert.

Dossierzaterdag, 14 februari 2004

Sluitingsuur omstreden

Het spijt hem vreselijk, maar kaashandelaar Kruize aan de Wortelhaven in Leeuwarden is onverbiddelijk: de winkel is gesloten, de dames moeten de volgende dag maar terugkomen.

Hoofdartikelzaterdag, 14 februari 2004

Het kloonexperiment…

Het was betrekkelijk groot nieuws: het is Zuidkoreanen gelukt om gekloonde stamcellen te kweken, met als uiteindelijk doel materiaal te kweken dat gebruikt kan worden om ernstige ziektes te genezen. De wetenschappelijke inspanning die het onderzoek vereiste, was groot. Evenals het aantal eicellen dat nodig was resultaat te krijgen; zo’n 250.

Geloof & Kerkzaterdag, 14 februari 2004

‘Godsdienstonderwijs is noodzaak’

Leeuwarden – Het is niet te rijmen dat de overheid aan de ene kant subsidies voor godsdienstonderwijs op openbare scholen afschaft. Maar tegelijkertijd wél een nieuwe opleiding erkent, bekostigt én eist dat godsdienstleraren volgens de kwaliteitseisen lesgeven. ,,Het is zeer kortzichtig; de overheid moet haar eigen wet beter naleven.’’

Geloof & Kerkzaterdag, 14 februari 2004

Protestantisme meer dan nestgeur

Kampen - Wil het protestantisme in de huidige ontkerkelijkte cultuur nog van betekenis zijn, dan moet het meer zijn dan een ,,nestgeur’’. Dat zei rector prof. dr F. de Lange van de Theologische Universiteit Kampen (ThUK) vrijdag tijdens het jubileumcongres van de gereformeerde predikantsopleiding. Want als het protestantisme niet meer om het lijf heeft dan een nestgeur of bloedgroep, is het geen lang leven beschoren.

Weerzaterdag, 14 februari 2004

Zacht en grijs

Vandaag is het overwegend grijs en kan er nu en dan motregen vallen. Het wordt 7 graden en er waait een zwakke tot matige noordwestenwind. Morgen blijft het droog met later misschien een opklaring, bij 7 graden. Na het weekend neemt de kans op regen toe.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties