De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Archief

De artikelen van dinsdag, 14 februari 2006.

Bijschriftdinsdag, 14 februari 2006

Verbond

Van alle verhalen uit de Bijbel spreekt dit misschien wel het meest tot onze verbeelding.

Cultuurdinsdag, 14 februari 2006

Zes Friezen spelen figurantenrol in musical ‘Pietje Bell’

Drachten - Zes Friezen spelen volgende week een figurantenrol in de musical Pietje Bell in De Lawei in Drachten. Dat heeft een woordvoerster van de schouwburg maandag bekendgemaakt.

Dossierdinsdag, 14 februari 2006

Het ambt der dwazen


Dossierdinsdag, 14 februari 2006

Lucia Rijker: ‘Vergif omzetten in medicijn’


Dossierdinsdag, 14 februari 2006

Hagi; het beste dat Steaua Boekarest heeft voortgebracht


Economiedinsdag, 14 februari 2006

Kwaliteitskeurmerken voor zorgboerderijen

Leeuwarden - Eind vorige week zijn de eerste kwaliteitskeurmerken aan vijf Friese zorgboeren uitgereikt. De Friese zorgboeren, verenigd in Zorgboeren Fryslân, hebben zelf een keurmerk ingesteld om de kwaliteit van de bedrijven te waarborgen. Bij de vereniging zijn 31 zorgboerderijen aangesloten. De bedrijven die het keurmerk ontvingen, zijn: De Fochtel uit Fochteloo, Daglicht uit Oldelamer, Moai Seldsum uit Oentsjerk, Donia State Wester uit Spannum en It Surein uit Parrega.

Hoofdartikeldinsdag, 14 februari 2006

Grote scholen…

Het was ooit het ideaal: grote scholen. Daarin konden leerlingen een optimaal aanbod krijgen van vakken; konden docenten een optimale betrekking krijgen; kon de directie professioneel haar werk doen en, tenslotte: dergelijke scholen zouden goedkoper kunnen werken.

Regiodinsdag, 14 februari 2006

Disco’s niet brandveilig

Bakkeveen – De brandveiligheid in discotheken laat te wensen over. Meer dan de helft voldoet niet aan de gestelde eisen, constateert de VROM-inspectie in een rapport dat gisteren naar de Tweede Kamer is gestuurd. De inspectie bezocht dertig discotheken, waaronder drie in Fryslân. Die hebben hun zaakjes redelijk in orde, aldus de inspectie.

Regiodinsdag, 14 februari 2006

Leeuwarden – De lokale lasten in Leeuwarden zijn veel hoger dan in vergelijkbare gemeenten als Alkmaar en Deventer. Oorzaken: in de Friese hoofdstad wonen meer armere mensen die een groter beroep doen op sociale voorzieningen, ‘hogere inkomens’ hebben de stad verlaten waardoor de lasten door een kleinere groep moeten worden opgebracht.

Regiodinsdag, 14 februari 2006

Vernieuwingsgolf gaat door Zuidhorn

Zuidhorn – Knusse huiskamerachtige pleintjes, een horecakwartier waar de nodige vrijheid heerst voor activiteiten, een bruisende ‘carrousel’ aan initiatieven, veel minder auto’s en vooral veel méér bezoekers: de superlatieven zijn niet van de lucht als Zuidhorn het over zijn ambitieuze plannen heeft.

Regiodinsdag, 14 februari 2006

‘Illegaal snaaien zit in Terschellinger bloed’

Terschelling - ,,De eilanders zit het jutten in het bloed. Zij geloven dat wat aanspoelt van hen is.” Burgemeester Visser van Terschelling heeft zich de afgelopen dagen niet druk gemaakt over al die graaiende handen op het strand. Als strandvonder is hij volgens de Wet op de strandvonderij (1931), alias de jutterswet, verantwoordelijk voor alles wat aanspoelt op het eiland. Artikel 1 in de wet luidt: ‘In alle aan zee grenzende gemeenten wordt het beheer der strandvonderij uitgeoefend door een strandvonder’. Artikel 2 gaat verder met: ‘De burgemeester der gemeente bekleedt van rechtswege het ambt van strandvonder.’

Regiodinsdag, 14 februari 2006

‘Kerncentrale niet in Noord-Nederland’

Groningen – Als staatssecretaris Van Geel zijn zin krijgt, komt er een tweede kerncentrale in Nederland. Hij noemde daarbij de Eemsmond bij Delfzijl als mogelijke locatie. In de provincie Groningen is daar echter weinig steun voor te vinden.

Geloof & Kerkdinsdag, 14 februari 2006

Kloosterkapel verhuist naar Groot Lankum

Franeker – De kloosterkapel van het psychiatrisch centrum in Franeker verhuist in september van de binnenstad naar het terrein van Groot Lankum.

Geloof & Kerkdinsdag, 14 februari 2006

Lessen uit de pauselijke encycliek

De eerste encycliek van paus Benedictus XVI is een bemoedigend stuk voor geëngageerde christenen die midden in de samenleving staan. Dat concludeert Herman Kaiser, voorzitter van het Christelijk Sociaal Congres. Hij zet uiteen waarom de encycliek, die enkele dagen geleden in Nederlandse vertaling verscheen, hem zo aanspreekt.

Sportdinsdag, 14 februari 2006

Beloftes Heerenveen remiseren in Almelo

Almelo – Het belofteteam van Heerenveen is er maandagavond niet in geslaagd de reserves van Heracles Almelo te verslaan. In Almelo werd het 2-2.

Weerdinsdag, 14 februari 2006

Wind en regen


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties