De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van zaterdag, 14 februari 2015.

Cultuurzaterdag, 14 februari 2015

Afscheid met theaterfestival als statement

Na vele jaren neemt theaterdocent Gooitsen Eenling (63) afscheid van het ROC Friese Poort. In plaats van met een standaard receptie, doet hij dat met een vierdaags theaterfestival dat vandaag start.

Hoofdartikelzaterdag, 14 februari 2015

Paus Franciscus: van het leven en de leer

De 'nieuwe' paus Franciscus is voor de Rooms-Katholieke Kerk een nieuw 'merk'. Niet iedereen in die kerk - vooral niet in de (bestuurlijke) top - is blij met het optreden van Franciscus, maar voor de meeste gewone rooms-katholieken en voor niet-katholieken is Franciscus nu al een begrip.

Regiozaterdag, 14 februari 2015

In aanloop naar De Derby stijgt spanning in huize Winters

Lemmer - De Friese voetbalderby tussen Heerenveen en Cambuur trekt een diepe kloof door de provincie. Soms dwars door gezinnen heen, zoals bij de familie Winters in Lemmer.

Regiozaterdag, 14 februari 2015

Distributie is een probleem bij groei van de sector voor streekproducten

Leeuwarden - De distributie van de waren is een van de grootste problemen voor producenten van streekproducten. Dat zei Freya Zandstra van stichting De Marren, die de streekproducten uit het Friese Merengebied op de kaart wil zetten, gisteren ter gelegenheid van de officiële start van het jaar waarin Leeuwarden Hoofdstad van de Smaak van Nederland is. Willem Schaafsma van Restaurant Eindeloos, die werkt met dertig verschillende leveranciers van Friese streekproducten, bevestigde Zandstra's opmerking.

Regiozaterdag, 14 februari 2015

Gros gemeenten int ouderbijdrage jeugd-ggz

Heerenveen - De gemeenten Súdwest-Fryslân en Heerenveen innen voorlopig geen ouderbijdrage voor kinderen die moeten worden opgenomen bij een jeugdinstelling of bij de pleegzorg. De overige Friese gemeenten doen dit wel, blijkt uit een rondgang van het Friesch Dagblad langs de lokale overheidsinstellingen.

Regiozaterdag, 14 februari 2015

Boeren blij met lening tegen muizenschade

Leeuwarden - Boeren die gedupeerd zijn door de muizenplaag kunnen een voordelige lening krijgen van de provincie Fryslân om kosten voor nieuw voer en inzaaien van de grond mee te financieren. Dat heeft gedeputeerde Johannes Kramer gisterochtend bekendgemaakt. Veehouder Jacob van der Wal uit Indijk, oprichter van het Actiecomité Muizenschade, is opgetogen. ,,No binne der echt oplossings foar knelpunten."

Sportzaterdag, 14 februari 2015

Lodeweges wil niks weten van favorietenrol Heerenveen

Heerenveen - Het draait bij sc Heerenveen de laatste weken als een tierelier, maar trainer Dwight Lodeweges bombardeert zijn ploeg niet als favoriet in het Friese onderonsje met SC Cambuur. ,,In zo'n derby zegt dat niets. Zulke duels staan op zich", is de overtuiging van de 57-jarige coach.

Sportzaterdag, 14 februari 2015

De Jong: Derby komt voor Cambuur op een goed moment

Leeuwarden - Zelf nog geen wedstrijd gewonnen hebben in 2015 en dan juist een ploeg treffen die de laatste weken onverslaanbaar is en goed spel combineert met dito resultaten. Zo bekeken is voor SC Cambuur het vooruitzicht van de derby tegen sc Heerenveen op papier allesbehalve aantrekkelijk. ,,Maar", zo stelt trainer Henk de Jong, ,,deze derby komt op een prima moment voor ons. Niks te verliezen. En als je wint, werkt dat door. Dan kun je ook zomaar vijf of zes keer op rij drie punten pakken."


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties