De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van vrijdag, 14 november 2003.

Bijschriftvrijdag, 14 november 2003

TV-reclame

Misschien herinnert u zich die tv-reclame.

Hoofdartikelvrijdag, 14 november 2003

Mediahype…

De mediahype over het koningshuis is weer achter de rug. Toch geeft hetgeen er gebeurd is alle reden om er nog een nabeschouwing aan te wijden. En dan met name over de manier waarop er van verschillende zijden op werd gereageerd.

Regiovrijdag, 14 november 2003

Gemeenten steken geen geld in molens

Leeuwarden – Stichting De Fryske Mole maakt zich ernstig zorgen over het onderhoud van de molens in Fryslân. Diverse gemeenten hebben nauwelijks geld over voor onderhoud. Het het restauratieprogramma van de stichting loopt vast.

Regiovrijdag, 14 november 2003

Forse sloop in Franeker

Franeker - Honderd gezinnen in de Professorenbuurt in Franeker moeten eind 2005 hun woning verlaten. Hun huizen in de Professor Holwardastraat, de Professor Andalastraat en het Professor Wassenberghplein worden gesloopt. Dat heeft de woningstichting Franeker in een brief aan de bewoners laten weten.

Regiovrijdag, 14 november 2003

Woningbouwplan biedt starters weinig soelaas

Anjum - Dorpsbelangen in Dongeradeel zijn vol lof over de herstructureringsplannen van de gemeente. Maar een aantal grote problemen worden door de sloop- en nieuwbouwplannen niet opgelost: Voor jongeren en ouderen is het nog steeds moeilijk om een woning te bemachtigen. Dat bleek gisteravond tijdens een hoorzitting van de gemeenteraad en dorpsbelangen in De Dobbe in Anjum over het herstructureringsplan.

Regiovrijdag, 14 november 2003

Ziekenomroep stopt na 30 jaar

Drachten – Patiënten in het Drachtster ziekenhuis Nij Smellinghe moeten het vanaf 1 januari doen zonder de ziekenhuisomroep. De RONS, Radio Omroep Nij Smellinghe, houdt ermee op. De omroep trok niet genoeg luisteraars en dus heeft de directie van het ziekenhuis besloten met de uitzendingen te stoppen. Op oudejaarsavond is de omroep voor het laatst in de lucht. Volgend jaar augustus zou de RONS precies dertig jaar bestaan.

Regiovrijdag, 14 november 2003

Hoogbegaafden krijgen eigen klas op Liudger

Drachten – De christelijke scholengemeenschap Liudger in Drachten begint volgend schooljaar met een speciale klas voor hoogbegaafden.

Geloof & Kerkvrijdag, 14 november 2003

58 kerken zijn tegen de SoW-fusie

Leeuwarden – 58 plaatselijke Gereformeerde Kerken zijn tegen de kerkfusie met de hervormden en lutheranen. Bijna 700 kerken hebben gereageerd op de oproep van de gereformeerde synode om blijk van hun gevoelen te geven rond de kerkfusie. Er zijn in totaal 862 plaatselijke Gereformeerde Kerken.

Geloof & Kerkvrijdag, 14 november 2003

Beslissing uittreding uit PKN eerste tien jaar bij kerkenraad

Leeuwarden - Wie neemt de beslissing over uittreding als plaatselijke Gereformeerde Kerk uit de Protestantse Kerk in Nederland (PKN)? De eerste tien jaar is dat de kerkenraad, (nadat de gemeente is gehoord) en na die tien jaar neemt de commissie van zorg beslissingen met betrekking tot verdeling van goederen en dergelijke.

Geloof & Kerkvrijdag, 14 november 2003

Fruit plukken als extraatje voor de kerk

Noordoostpolder - Fruit plukken voor het goede doel. Dat deed onlangs een groep van 35 vrijwilligers uit Lutten, een dorp tussen Hardenberg en Dedemsvaart. Coördinator van de fruitpluk is Henk Hans, namens de Hervormde Gemeente van Lutten. ,,De kerk zit niet bepaald royaal in het geld. Een extraatje kunnen we goed gebruiken. En wij vinden het nog mooi werk ook.”

Weervrijdag, 14 november 2003

Enkele bui

Vanavond en vannacht valt er af en toe regen en komt er veel bewolking voor. Het kwik zakt niet verder dan 6 graden. Morgen hebben we van tijd tot tijd een bui, soms ook de zon. Het wordt zo’n 10 graden, bij een matige zuidwestenwind


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties