De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 25 mei

Archief

De artikelen van woensdag, 14 november 2007.

Economiewoensdag, 14 november 2007

‘Faillissement HTO heeft er goed ingehakt’

Wolvega - ,,Het hakt er behoorlijk in, het faillissement”, zegt directeur René Visser van HTO Logistiek in Wolvega. ,,Maar je moet door. Je hebt ook met veertig mensen te maken en je wilt het bedrijf op de beste manier voortzetten.” Maar Visser is ook opgelucht dat zijn bedrijf door kan. ,,Het is goed voor het bedrijf en goed voor de mensen.”

Economiewoensdag, 14 november 2007

Muhammad Yunus: bedelaars kunnen ook ondernemen

Ook van bedelaars kun je ondernemers maken, is de overtuiging van de Bengaalse econoom Muhammad Yunus. ,,Alle mensen zijn ondernemers, het is de fout van de maatschappij dat sommigen deze prachtige gift nooit ontdekken.” Yunus, Nobelprijswinnaar en bedenker van de microkredieten, sprak maandag over armoedebestrijding tijdens de jaarlijkse Raiffeisenlezing, georganiseerd door de Rabobank en het Financieele Dagblad.

Economiewoensdag, 14 november 2007

Directie koopt failliete boedel HTO Wolvega

Wolvega - Het failliete transportbedrijf HTO uit Wolvega is overgenomen door de directie van het bedrijf. Alle 35 vaste medewerkers gaan mee naar het doorgestarte bedrijf. Dat maakte curator O. van Oorschot gisteren bekend. HTO ging vorige week failliet, twee maanden nadat het verhuisde van Holwerd naar Wolvega.

Economiewoensdag, 14 november 2007

Nederland niet ingericht op werkende 65+’er

Leeuwarden - Nederland is nog niet ingericht op 65-plussers die doorwerken. Vaak volgt automatisch ontslag met 65 jaar, waarna een nieuw dienstverband op tal van bezwaren stuit. Maar er is het begin van een verandering: de doorwerk-cao, speciaal voor mensen die door willen werken na hun 65ste, met een vrije dag bij de geboorte van je kleinkind.

Economiewoensdag, 14 november 2007

Reizen in China niet zonder risico

Dertien noordelijke ondernemers zijn ruim een week in China om te kijken of zij zaken kunnen doen in deze opkomende economie. Het Friesch Dagblad volgt de ondernemers tijdens hun reis naar Chengdu in het Zuidwesten, de hoofdstad Peking en de havenstad Tianjin.

Economiewoensdag, 14 november 2007

Friesland Bank start in Utrecht

Leeuwarden/Utrecht - Het nieuwe kantoor van Friesland Bank in Utrecht is gisteren van start gegaan, zo maakte de bank gisteren bekend. Friesland Bank richt zich buiten Fryslân vooral op zakelijke klanten en vermogende particulieren. De bank wil vooral uitbreiden boven de lijn Zeeland-Enschede. Het nieuwe kantoor in Utrecht is niet het laatste in de plannen voor dat doelgebied, meldt de bank.

Hoofdartikelwoensdag, 14 november 2007

Iran toen, Pakistan nu...

De islamitische revolutie van dertig jaar geleden in Iran heeft de wereld ingrijpend veranderd. Nog altijd zijn de naweeën van die omwenteling voelbaar in het Midden-Oosten en ver daarbuiten. Iran werd van een westerse vriend een rivaal. Het islamitische fundamentalisme heeft zich genesteld in de Arabische wereld en de ambitie van Iran het Westen uit te dagen kan tot de gevreesde botsing der beschavingen leiden.

Regiowoensdag, 14 november 2007

Fonds tegen uitsluiten kind

Leeuwarden - Er ligt drie ton klaar voor mensen die niet genoeg geld hebben om hun kinderen te voorzien van benodigdheden voor school en sport, zoals schriftjes, schooltassen of sportschoenen. De Stichting Leergeld Drachten e.o. is een van de vier projecten die geld hebben gekregen uit het nieuwe armoedefonds van de provincie.

Regiowoensdag, 14 november 2007

‘Afrika is helemaal geen bodemloze put’

Meppel - Vier mensen gaan zevenduizend kilometer rijden door ten minste vier landen in zuidelijk Afrika, in een truck die op biobrandstof rijdt. De reis stopt uiteindelijk in Tanzania waar bij kleine boerenbedrijven in totaal een miljoen jatrophastruiken worden geplant. Ze noemen hun bijzondere missie See you in Djibouti. De van oorsprong uit Engwierum afkomstige Sjoerd Banga is een van de deelnemers. Eerst werkte deze beginnende filmmaker uit Meppel bij een zorgverzekering, nu gaat hij voor acht weken op ‘promotour’. Initiatiefnemer is de stichting YES-Africa, die zich richt op duurzame energie in Afrika.

Regiowoensdag, 14 november 2007

Dringen voor ontmoetingsdag Passage

Drachten - En weer moest de christelijk-maatschappelijke vrouwenbeweging Passage Fryslân tientallen leden, dertig in totaal, teleurstellen. De jaarlijkse ontmoetingsdag in Schouwburg De Lawei zat gisteren met 860 vrouwen net als vorig jaar tot de nok toe vol. Voorzichtige stemmen om naar een andere, nóg grotere locatie uit te kijken, hebben voorlopig nog geen respons gevonden. ,,De volgende ontmoetingsdag is alweer geboekt in De Lawei: 11 november 2008”, vertelde woordvoerster Corrie van der Zee. ,,De Lawei is nu eenmaal zo’n mooie gelegenheid voor een ontmoetingsdag. We voelen ons er helemaal thuis.”

Regiowoensdag, 14 november 2007

Agritoerisme in Smallingerland

Drachten - Leegkomende boerderijen in Smallingerland moeten zoveel mogelijk een recreatieve functie krijgen. En boeren die een tweede tak op het gebied van toerisme willen beginnen, moeten daartoe de kans krijgen. Verder staat de gemeente open voor meer kleinschalige Będ en Brochjes.

Sportwoensdag, 14 november 2007

Schokeffect blijft uit bij Aris Friesland

Leeuwarden - De komst van de nieuwe coach Tony van den Bosch zorgde gisteravond niet voor een schokeffect bij Aris Friesland. Het Leeuwarder basketbalteam ging in de thuiswedstrijd tegen Rotterdam voor de negende keer dit seizoen onderuit. De ploeg ontbeert kwaliteit en dat verandert niet door een nieuw gezicht voor de groep te zetten.

Sportwoensdag, 14 november 2007

De Jong blijft bij Harkemase Boys

Harkema Henk de Jong is ook volgend seizoen trainer bij Harkemase Boys.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties