De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 21 mei

Archief

De artikelen van woensdag, 14 november 2012.

Cultuurwoensdag, 14 november 2012

Fryslân vastgelegd in gedichten en verhalen

Beetsterzwaag | Bij uitgeverij Achterland in Zeist verschijnt morgen de bloemlezing Fryslân, poëtisch palet, met gedichten en verhalen over Fryslân van onder anderen Rutger Kopland, Tiny Mulder en Trinus Riemersma. Gedeputeerde Jannewietske de Vries krijgt morgen in Beetsterzwaag het eerste exemplaar.

Cultuurwoensdag, 14 november 2012

Zwangere vrouwen krijgen korting op show

Sneek | Zwangere vrouwen kunnen in Theater Sneek twee kaarten voor de prijs van één krijgen voor de voorstelling Help! Ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt. De voorstelling van Bastiaan Ragas en Dorien Haan is zaterdag te zien in Sneek.

Economiewoensdag, 14 november 2012

Fietsenfabrikant Accell profiteert van zomerweer

Heerenveen | Fietsenfabrikant Accell Group, bekend van merken als Batavus en Sparta, heeft in het derde kwartaal geprofiteerd van het mooiere zomerweer in vergelijking met een jaar eerder. Daardoor werd in vrijwel alle landen de omzetgroei van het eerste halfjaar doorgezet, ook in Nederland. Dat maakte Accell vanochtend bekend zonder concrete cijfers te melden.

Hoofdartikelwoensdag, 14 november 2012

Concrete leefwereld is norm; niet de plaatjes

De afgelopen weken hebben duidelijk gemaakt dat de ‘koopkrachtplaatjes’ niet veel zeggen over de concrete situatie van mensen. Dat is al lang bekend, maar het is voor politiek en media gemakkelijk om met dergelijke plaatjes te werken: met weinig woorden en cijfers lijkt veel te worden gezegd.

Regiowoensdag, 14 november 2012

Verloskunde Sionsberg moet eerder sluiten

Dokkum | Het is vanaf 17 december niet meer mogelijk om in ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum te bevallen.

Regiowoensdag, 14 november 2012

Waarschuwing voor grote overlast jeukrups in Fryslân

Wolvega | Fryslân koerst richting grote overlast van de eikenprocessierups in de toekomst. Het aantal gevangen rupsen per val is vorig jaar verdubbeld ondanks ongunstige omstandigheden. Tegelijk lijkt de aandacht voor de noordwaarts oprukkende rups, die allergische reacties kan oproepen, te verslappen.

Geloof & Kerkwoensdag, 14 november 2012

Lutherherdenking stimuleert eenheid

Leeuwarden | De twee grootste kerken van Duitsland, de Evangelische Kirche Deutschland en de Rooms-Katholieke Kerk, laten gezamenlijk in 2017 een verklaring het licht zien over de verschillen en overeenkomsten tussen de twee kerken. In de Duitse kerken krijgt de roep om oecumene in het licht van vijfhonderd jaar herdenking van de Reformatie veel gehoor.

Geloof & Kerkwoensdag, 14 november 2012

Wijkkerkenraad Leeuwarder Koepelkerk mag werk hervatten

Leeuwarden | De wijkkerkenraad van de Leeuwarder Koepelkerk (PKN) kan weer aan de slag. Het Regionaal College voor het Opzicht van de Protestantse Kerk heeft de op non-actiefstelling ongedaan gemaakt.

Sportwoensdag, 14 november 2012

RKC Waalwijk mist Duits tegen Heerenveen

Waalwijk | Trainer Erwin Koeman van RKC kan zaterdag in het uitduel met sc Heerenveen niet beschikken over Sander Duits. De middenvelder kreeg afgelopen weekeinde in het treffen met FC Utrecht zijn vijfde gele kaart van het seizoen waardoor hij automatisch geschorst is voor het duel in het Abe Lenstra Stadion. Duits speelde deze competitie tot nu toe twaalf wedstrijden voor de Waalwijkers en wist daarin eenmaal het net te vinden. RKC heeft net als Heerenveen dertien punten.

Sportwoensdag, 14 november 2012

Damclub Tersoal was in voetbal steenrijk geweest

Tersoal | Hij herinnert zich maar al te goed de dag dat hij in 1962 een handgeschreven papiertje op de deurmat vond: of hij geen lid wilde worden van een damclub. In 1987, tijdens het vijfentwintigjarig jubileum, sprak hij de wens uit om met diezelfde damvereniging uit Tersoal de ‘vijftig’ te halen. Dat is inmiddels gelukt. Jacob Buma, al sinds de oprichting lid van Ons Genoegen, zag vele dammers komen en gaan. Maar wat in die vijftig jaar wel altijd hetzelfde bleef was de gezelligheid op de club.

Sportwoensdag, 14 november 2012

Opgeleefde Seip is in Engeland wilde haren kwijtgeraakt

Heerenveen | Voor wie het nog niet opgevallen was, Marcel Seip is met ingang van dit seizoen terug in de Nederlandse competitie. De dertigjarige oud-speler van sc Heerenveen is na zes jaar Engeland neergestreken bij VVV-Venlo. Hij wilde weer op niveau spelen en bewijst in Noord-Limburg wekelijks dat ‘Seipie’ als voetballer nog lang niet afgeschreven is. ,,Ik wilde weer echt voetballen en ben altijd overtuigd geweest van mijn kwaliteiten”, zegt de geboren Winschoter.

Sportwoensdag, 14 november 2012

Nieuw stadion Cambuur is bittere noodzaak

Moet SC Cambuur een nieuw stadion krijgen of niet? Die vraag speelt al jaren, maar nut en noodzaak worden steeds duidelijker. Voorzitter Ype Smid en algemeen directeur Gerald van den Belt leggen uit waarom.

Sportwoensdag, 14 november 2012

Skate-off voor ticket op 1500 meter van de baan

Heerenveen | De skate-off die moet bepalen welke schaatser het vijfde en laatste ticket krijgt voor de 1500 meter bij de World Cup dit weekeinde in Thialf, gaat niet door. Rhian Ket en Thomas Krol verdelen het ticket. Zij eindigden tijdens de NK afstanden in exact dezelfde tijd als vierde. Dat was voldoende geweest voor een ticket, maar de bond wees de gediskwalificeerde Koen Verweij aan. Behalve Verweij plaatsten ook Kjeld Nuis, Renz Rotteveel en Maurice Vriend zich.

Sportwoensdag, 14 november 2012

Geen woorden, maar daden: soms heel begrijpelijk

Als sportverslaggever is het soms beter om een gouden strot te bezitten dan een gouden pen. Je hebt er weinig aan dat je leuk kunt schrijven als je er nooit in slaagt de mooie verhalen uit het binnenste van de sportwereld op te duikelen.

Sportwoensdag, 14 november 2012

Droste mist het duel tegen De Graafschap

Leeuwarden | Wout Droste is door de tuchtcommissie van de KNVB voor twee duels geschorst, waarvan een voorwaardelijk.

Sportwoensdag, 14 november 2012

Finnbogason meldt zich af voor oefeninterland

Heerenveen | Alfred Finnbogason heeft zich gisteren afgemeld voor de interland van IJsland tegen Andorra. De topscorer van sc Heerenveen met negen treffers heeft te veel last van een blessure aan de heup.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties