De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 25 april

Archief

De artikelen van donderdag, 14 november 2013.

Hoofdartikeldonderdag, 14 november 2013

Wetenschap dreigt haar ziel te verliezen

Nederland bevindt zich in de hogere kringen van de wetenschap: ons land telt op onderdelen behoorlijk mee. Dat blijkt bijvoorbeeld uit hoge onderscheidingen voor Nederlandse wetenschappers. Wat betreft het wetenschappelijk onderwijs ligt het ietsje anders: Nederlandse universiteiten kunnen zich niet meten met de wereldtop.

Regiodonderdag, 14 november 2013

Plaats windmolens onzeker

Leeuwarden | De aankondiging van gedeputeerde Hans Konst, om in te zetten op 400 mW aan windenergie in het IJsselmeer, is een vertragingstaktiek om het rijk tevreden te stellen. Een groot deel van die windmolens zal uiteindelijk niet in het IJsselmeer komen. Dat zegt directeur Hans van der Werf van de Friese Milieu Federatie, een van de drie natuurorganisaties die met de provincie gaat kijken waar op het land wél windmolens kunnen komen. Zodra dat laatste duidelijk is, kunnen de provinciale plannen volgens Van der Werf weer worden aangepast.

Regiodonderdag, 14 november 2013

Snel internet op afgelegen plek blijf prijzig

Leeuwarden | Het aanleggen van glasvezel in de ‘witte’, onrendabele gebieden zal een afnemer ook in de toekomst al snel tweeduizend euro aan eigen bijdrage kosten. De provincie Fryslân zou honderd euro willen subsidiëren vanuit het Breedbandfonds. Voor de rest van het bedrag kan de gebruiker dan een zachte lening krijgen bij de provincie. Desondanks zal hij tien jaar lang 14,50 tot 19,50 euro per maand méér kwijt zijn aan snel internet dan een glasvezelklant in de stad.

Regiodonderdag, 14 november 2013

PvdA en FNP winnen bij verkiezingen

Leeuwarden | Bij de verkiezingen in de drie herindelingsgemeenten Leeuwarden, Heerenveen en De Friese Meren zijn de PvdA en de FNP als winnaars uit de bus gekomen. In Leeuwarden blijft de PvdA de grootste partij. De partij krijgt er zelfs een zetel bij: 12 zetels. De PvdA kreeg in Heerenveen 27,27 procent van de stemmen. Bij de vorige verkiezingen was dat 26,28 procent. De sociaaldemocraten blijven met 8 zetels de grootste in de gemeente. De Fryske Nasjonale Partij heeft in de gemeente De Friese Meren het meeste aantal zetels weten te behalen, na telling van alle 45 stembureaus. De partij staat volgens de voorlopige uitslag op 9 zetels. De uitslagen die afgelopen nacht bekend werden gemaakt zijn voorlopige uitslagen. Morgen wordt de uitslag officieel vastgesteld voor de nieuwe zetelverdeling per 1 januari.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties