De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 21 april

Archief

De artikelen van vrijdag, 14 november 2014.

Achtergrondvrijdag, 14 november 2014

Piekje in Friese faillissementen

Leeuwarden - De maand oktober was zwaar voor het Friese bedrijfsleven. Het aantal faillissementen in deze provincie steeg van 18 naar 28 ten opzichte van september, ondanks een zittingsdag minder in de rechtbank. De trend is weer licht stijgend sinds de zomer.

Regiovrijdag, 14 november 2014

Uitstoot REC onbekend bij ongelukken

Harlingen - De afvalverbandingsoven REC in Harlingen is bij calamiteiten niet in staat om te meten hoe groot de uitstoot is van schadelijke stoffen. De meetapparatuur die 24 uur per dag bijhoudt welke stoffen bij de afvalverbranding vrijkomen is niet meer betrouwbaar zodra er te veel stoom door de ovenpijp wordt afgevoerd.

Regiovrijdag, 14 november 2014

Portretten uit de Terp, het huis van de dakloze

Drie van de vijftien geportretteerden zijn intussen overleden, hebben de verschijning van het boek, morgen, niet meer mee mogen maken. Journalist Auke Zeldenrust en fotograaf Tryntsje Nauta maakten, ter gelegenheid van de sluiting van De Terp en de officiële opening van de nieuwe zorgopvang, Het huis van de dakloze.

Regiovrijdag, 14 november 2014

Eén koekkruimel en ik ben gelijk misselijk

Heerenveen - Het is wel een beetje sober, maar zonder suiker valt prima te leven. Dat weet Sippie Tabak (24) als geen ander. De Heerenveense, die een mbo-zorgopleiding voor volwassenen volgt, verdraagt geen suiker. Suikerintolerantie werd bij haar als baby vastgesteld. Ze meldde zich bij de krant na artikelen over Dokkumer schooljeugd die bij wijze van experiment tien dagen geen suiker gebruikten.

Sportvrijdag, 14 november 2014

Scheidsrechter bij Remco Heite-schaaktoernooi: discretie, diplomatie en deskundigheid

Scheidsrechters. Geen sport kan er zonder. Ook het schaken niet. Maar wat doet een schaakscheidsrechter precies? In gesprek met Geurt Gijssen, arbiter met een enorme staat van dienst en een wereldwijde faam

Sportvrijdag, 14 november 2014

Reserves Cambuur spelen gelijk in doelpuntrijk duel

Volendam - SC Cambuur heeft gistermiddag in een doelpuntrijke oefenwedstrijd gelijkgespeeld in en tegen Volendam: 4-4. Bij rust stond het al 3-2 voor de thuisclub. Dejan Meleg en Michiel Hemmen zorgden beide voor één treffer, Martijn Barto maakte de twee andere doelpunten tegen de eerstedivisionist uit Noord-Holland.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties