De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 24 april

Archief

De artikelen van maandag, 14 november 2016.

Hoofdartikelmaandag, 14 november 2016

Wat doet Trump met verkiezingsbeloftes?

Wat komt er terecht van de verkiezingsbeloftes van Donald Trump? Amerikanen zelf en mensen overal ter wereld vragen zich dat af. Sommige plannen van de kandidaat-president klinken onzinnig, zoals het bouwen een muur tussen de Verenigde Staten en Mexico. Gisteravond liet de aanstaande president weten dat de plannen voor de muur zeker doorgaan. Hier en daar volstaat een hek, zei hij, en op andere plaatsen moet een muur de scheiding aangeven tussen beide landen. Of die muur wordt betaald door Mexico, zoals Trump in verkiezingstijd riep, werd niet duidelijk.

Regiomaandag, 14 november 2016

Bordjes voor hulp in natuur


Regiomaandag, 14 november 2016

Twee mannen aangehouden wegens bedrijfsinbraken

Buitenpost - De politie heeft twee verdachten aangehouden in een onderzoek naar meerdere inbraken bij bedrijven. Nadat zaterdag al een 26-jarige man uit Kootstertille werd aangehouden, volgde gisteren een 28-jarige man uit Achtkarspelen. Dat bericht de politie.

Sportmaandag, 14 november 2016

Noppert start zijn dartsprookje goed

Wolverhampton - Danny Noppert (Joure) heeft afgelopen weekeinde zijn eerste wedstrijden gespeeld op het Grand Slam of Darts toernooi. Hij maakte een prima indruk op het jaarlijkse evenement, waaraan de winnaars van de televisietoernooien van de PDC én de BDO meedoen. Hij heeft het behalen van de volgende ronde daardoor nog altijd in eigen hand.

Sportmaandag, 14 november 2016

Totaalplaatje brengt Kramer in topvorm, maar don’t bet on Sven

Sporttribunaal

Sportmaandag, 14 november 2016

Stroetinga komt te kort bij marathon in vernieuwd Thialf

Heerenveen - Als alles volgens plan was verlopen, dan had Arjan Stroetinga zaterdag niet in Heerenveen, maar in het Chinese Harbin zijn schaatsen onder gebonden. Een zege in de vierde manche van de KPN Marathon Cup had het missen van een ticket voor de eerste serie World Cups echter meer dan goedgemaakt. Maar hoe graag hij het ook anders had gezien, de zesvoudig Nederlands kampioen uit Waskemeer moest de zege op 'thuisbaan’ Thialf aan rivaal Gary Hekman laten.

Sportmaandag, 14 november 2016

Wisselvallig Aris laat Amsterdam toch ontsnappen

Leeuwarden - Groots was het niet wat de basketballers van Aris zaterdagavond lieten zien, maar toch waren er kansen op meer tegen een net zo matig Amsterdam. Tot twee keer toe vocht het zich terug in de wedstrijd, maar van een derde comeback kwam het niet (79-84). ,,Dat was ook niet verdiend geweest", erkende trainer Klaas Stoppels.

Sportmaandag, 14 november 2016

VC Sneek; jong team dat volwassen speelt

Sneek - De volleybalsters van VC Sneek hebben zaterdagavond met Alterno weer een lastig klip omzeild. In de Sneker sporthal boekte de ploeg van trainster Petra Groenland voor eigen publiek een overtuigende 3-0 (25-14, 25-22 en 25-19) zege op de Apeldoornse formatie. De jonge Sneker formatie toont met de week progressie en speelt heel volwassen. Overmorgen wacht met Set Up’65 een nieuw examen om te zien waar de ploeg staat.

Sportmaandag, 14 november 2016

Scheffer houdt op Open Dutch oranje kleur hoog

Franeker - Echt fel oranje waren de erepodia niet gekleurd tijdens het tweedaagse Open Dutch Wallball op zaterdag en gisteren in sporthal De Trije in Franeker. Alleen Miranda Scheffer uit Menaam hield bij de dames moedig stand tussen het internationale geweld.

Sportmaandag, 14 november 2016

Emotioneel succes voor Hylke de Jong in De Westereen

De Westereen - Hylke de Jong kreeg dit najaar veel voor de kiezen, maar tijdens Indoor Zwaagwesteinde zat zaterdagmiddag alles wel even mee. De 21-jarige springruiter won de klasse Z/ZZ met ShaBam DSC en voor de Dokkumer was dat vooral een emotioneel succes.

Sportmaandag, 14 november 2016

De troon is mooi, maar nog geen absolute must voor Houtigehage

De tijd dat tegenstanders met knikkende knieën het plaatsnaambord Houtigehage passeerden, zal denkelijk niet snel terugkeren, maar feit is dat de plaatselijke voetbaltrots dit seizoen - na jaren van anonimiteit - eindelijk weer eens uit de eigen schaduw is getreden.

Sportmaandag, 14 november 2016

Drachtster Boys komt goed weg tegen BCV

Drachten - Drachtster Boys heeft in het eigen 'Bos’ de weg naar betere tijden teruggevonden. De ploeg van Marius Hendriks speelde tegen BCV een uur lang met tien man, maar kwam goed weg met de late winst (1-0).

Sportmaandag, 14 november 2016

Twee NK-titels voor boksers uit Fryslân

Rotterdam - De Friese boksers hebben afgelopen weekeinde uitstekend gepresteerd bij de Nederlandse kampioenschappen in Rotterdam. Jacqueline Pitstra uit Lekkum veroverde zaterdag de nationale titel in de B-klasse dames tot 75 kilogram, terwijl Yair Molenaar uit Feanwâlden de beste was in de B-klasse weltergewicht tot 70 kilogram. Ferenc Soepboer uit Sneek strandde op de tweede plek in zijn finale in de B-klasse tot 69 kilogram, maar verzekerde zich wel van een zilveren medaille.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties