De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van dinsdag, 14 november 2017.

Economiedinsdag, 14 november 2017

Investeerder gaat bij BSB voor de langere termijn

Sumar - Investeringsbedrijf Neope ziet veel potentie in het failliete bedrijf BSB Staalbouw in Sumar. Gisteren was in deze krant te lezen dat Neope BSB heeft overgenomen. In het afgelopen jaar - dus al voor het faillissement - kwamen de investeerders Paul Verweijen en Wilfred Barenbrug van Neope in gesprek met BSB-directeur Jan Pesie die een koper zocht voor het bedrijf. Een overname op dat moment zat er toen nog niet in.

Hoofdartikeldinsdag, 14 november 2017

Zorgverzekeraars beter controleren

De ziektekostenverzekeraars hebben allemaal hun premies vastgesteld voor volgend jaar. Meestal is dat het startschot voor duizenden Nederlanders om te kijken of ze niet voor het eind van het jaar van verzekering moeten gaan wisselen. Dat levert meestal niet veel op. Enkele verzekeraars konden hun premie een paar dubbeltjes verlagen of gelijk houden, de vier groten gaan in 2018 van nul tot maximaal veertig euro per jaar omhoog.

Regiodinsdag, 14 november 2017

Gemeenten Noordoost-Fryslân: deals toegestaan bij taxiklus

Den Haag - Zelfs áls de taxibedrijven VMNN en Taxi Dorenbos uit Assen bij de aanbesteding onderling afspraken hebben gemaakt, kunnen ze gewoon hun deel krijgen van het doelgroepenvervoer in Noordoost-Fryslân. Dat zeiden de Noordoost-Friese gemeenten gisteren bij het kort geding in de rechtbank in Den Haag. VMNN en Dorenbos bezwoeren dat zulke afspraken niet zijn gemaakt.

Regiodinsdag, 14 november 2017

Dokkum maakt zich op voor de intocht

Dokkum Nee, we zijn nog niet welkom. Morgen pas. Dan is alles klaar en ademt het voormalige kantoor van De Frieslandbank helemaal Sinterklaas. Tot die tijd houdt het organisatiebureau VinkeVision deuren gesloten voor pottenkijkers, zelfs hoofdvrijwilliger Annelies van der Meer kan daar niets aan veranderen. Maar het wordt práchtig, verzekert ze.

Regiodinsdag, 14 november 2017

Leeuwarden zet door met molen van Reduzum

Leeuwarden - Een ruime meerderheid van de gemeenteraad steunt wethouder Henk Deinum in zijn poging om Reduzum de ruimte te geven om een nieuwe windmolen te laten plaatsen. Deinum vroeg gisteravond toestemming aan de raad om een bestemmingsplanprocedure in gang te zetten en een verklaring van geen bezwaar af te geven.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties