De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 25 april

Archief

De artikelen van maandag, 14 december 2015.

Economiemaandag, 14 december 2015

Friese bioboerin geeft kijkje in bedrijf via social media

It Heidenskip - Hanny Bakker, biologische kippen- en eierboer uit It Heidenskip, geeft de komende week via Twitter en Facebook burgers inkijk in haar bedrijf.

Regiomaandag, 14 december 2015

Mijn duurzaamheidsvlam brandt feller

Leeuwarden - Ze vindt klimaatopwarming het allerbelangrijkste onderwerp van de wereld. Daarom vertrok Hilda Feenstra uit Joure afgelopen weekeinde met vijfhonderd andere Nederlanders naar de klimaattop in Parijs. ,,Het voortbestaan van de planeet hangt af van deze top. Ik wilde deel uitmaken van de massa die de moeite neemt de reis te ondernemen."

Regiomaandag, 14 december 2015

Stempelen blijft bij de volgende Elfstedentocht

Leeuwarden - ,,Het karakter van de Elfstedentocht aan de voorkant houden we zoals die is. En daarbij hoort het klunen en het stempelen. Het stempelen was er, en het stempelen blijft er." Applaus klinkt op tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Koninklijke Vereniging De Friesche Elf Steden als de zojuist herkozen voorzitter Wiebe Wieling reageert op een suggestie van een lid uit de zaal. Die vroeg zich af of het niet veel handiger is om het stempelen af te schaffen aangezien alle rijders bij een volgende tocht zijn uitgerust met een chip waarmee ze gevolgd worden. Dat zou de tocht soepeler kunnen laten verlopen.

Sportmaandag, 14 december 2015

SC Veenwouden gekozen tot sportploeg van het jaar

De Westereen - Bij de Sportverkiezingen in Noordoost-Fryslân is voetbalvereniging SC Veenwouden dit weekeinde verkozen tot Sportploeg van het Jaar, wielrenster Anouska Koster uit De Westereen werd Sporter van het Jaar en bij Talent van het Jaar ging de prijs naar veldrijder en mountainbiker Gosse van der Meer uit Surhuizum. Zij lieten achter zich Exhibitioncorps van Release Dokkum en voetbalvereniging VV Surhuisterveen bij de eerstgenoemde categorie, kaatster Sjoukje Visser uit Ee en triatleet Trudy Veenstra uit Surhuisterveen bij de tweede categorie en Anna Griet Pompstra uit Westergeest (dressuur) en zwemmer Jacob de Roos uit De Westereen bij de laatstgenoemde categorie.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties