De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 23 april

Archief

De artikelen van zaterdag, 14 maart 2015.

Economiezaterdag, 14 maart 2015

Vioolbouwer zet vak naar zijn hand

Dirk Jacob Hamoen (65) was onthutst toen hij leerde dat het bij het bouwen van een viool maar afwachten is hoe die gaat klinken. En dus ontwikkelde hij een eigen methode, waarmee hij leerlingen van zijn Nederlandse Vioolbouwschool in Makkum een goed instrument kan garanderen.

Regiozaterdag, 14 maart 2015

Lectoraat moet de plastic berg kleiner maken

Leeuwarden - Plastic scheiden is n ding, maar vervolgens moet je wel wat doen met dat hoopje kunststof. Omrin, NHL Hogeschool, de provincie en de gemeente Leeuwarden presenteerden gisteren het lectoraat Circulair Plastics, dat oplossingen moet bedenken voor dit probleem.

Regiozaterdag, 14 maart 2015

De vrouwentrends van nu zijn rustieke veren en dieetshakes

Leeuwarden - De beurs Vrouw! is nog maar tien minuten open, maar het parkeerterrein van het WTC Expo staat al bijna vol. Lange rijen voor de kassa en een al bijna uitverkocht standje met tassen waar je samples in kan verzamelen. Kledingrekken hangen vol, nagellakpotjes staan klaar en schoonheidsspecialistes staan met een pincet in de hand elke voorbijkomende vrouw met wenkbrauw te lokken. ,,De recessie is voorbij", roept een standhouder.

Regiozaterdag, 14 maart 2015

Verbijstering over boosheid Wetterskip

Buitenpost - Met verbijstering is in Achtkarspelen kennis genomen van de reactie van Wetterskip Frysln op de onrust over mogelijke waterpeilverhogingen. Bestuurslid Aaltje Rispens toonde zich ontstemd over de oproep van LTO Achtkarspelen om zo veel mogelijk zienswijzen in te dienen op het Watergebiedsplan Twijzel en omgeving, dat sinds twee weken ter inzage ligt. Rispens stelt dat de boeren aan het verkeerde adres zijn en vindt dat de boerenbelangenorganisatie zo de gemeenschap onnodig op kosten jaagt.

Regiozaterdag, 14 maart 2015

Fundering vaker aangetast dan gedacht

Leeuwarden - Makelaars en taxateurs moeten scherper zijn op funderingsproblemen. Die boodschap heeft het Kenniscentrum Aanpak Funderingsproblematiek. Veel huizen van vr 1970 staan op houten funderingen en dat is een potentieel risico. De houten palen kunnen gaan rotten of op een andere manier worden aangetast. Makelaars en taxateurs verzuimen nu nog vaak ook onder de grond te kijken bij het bepalen van de waarde van vastgoed.

Geloof & Kerkzaterdag, 14 maart 2015

Herdenkingsconcert Holocaust in Drachten

Drachten - Stichting Christenen voor Isral houdt maandag een concert in De Lawei in Drachten ter herdenking van de Holocaust. Het is het derde van een reeks van zeven concerten in plaatsen met een Joodse geschiedenis. De muziek wordt in Drachten verzorgd door het Hineni Symfonie Orkest (HSO), onder leiding van chef-dirigent Lubertus Leutscher en pianist Marcel van der Poel.

Geloof & Kerkzaterdag, 14 maart 2015

Ruim 7 ton voor Groot Nieuws Radio

Veenendaal - De actieweek om Groot Nieuws Radio (GNR) te redden heeft tot nu toe ruim zeven ton opgeleverd. Dat was de tussenstand gisterochtend.

Sportzaterdag, 14 maart 2015

Talentvolle Namli leert snel, zowel op als naast het veld

Younes? Niet Engels, maar Nederlands praten, h. Dat kun je al erg goed." Was gesproken: Herman van Dijk, teammanager van sc Heerenveen. Hij zei het gistermiddag, lichtelijk plagend en vooral aanmoedigend, in het voorbijgaan tegen Younes Namli. Diens reactie: ,,Ik kan het n klain beetje. Maar nog niet pervecht." Klinkt goed voor iemand die pas sinds twee maanden in ons land vertoeft. Ergo: Van Dijk heeft gelijk. Dat de twintigjarige Deen met Marokkaanse roots snel leert bij zijn nieuwe club is duidelijk. Op en naast het veld.

Sportzaterdag, 14 maart 2015

Nelisse gunt Ogbeche zijn Cambuur-record

Twaalf goals maakt Robin Nelisse in het seizoen 1999/2000 voor Cambuur. Dat is nog altijd een eredivisierecord bij de Leeuwarders. Vanavond kan Bartholomew Ogbeche het breken. Uitgerekend tegen FC Utrecht: die andere oud-club van Nelisse.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties