De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van woensdag, 14 maart 2018.

Economiewoensdag, 14 maart 2018

Boeren doen proef met uitrijden bokashi

Damwâld - Een aantal boeren in Noordoost-Fryslân doet een proef met het uitrijden van bokashi op hun weilanden. De komende jaren wordt gekeken wat het effect hiervan op de bodem is. Mulder Agro gaat de nieuwe bodemverbetering uitrijden.

Hoofdartikelwoensdag, 14 maart 2018

Ontmoeting Trump en Kim kan te vroeg zijn

Tot ieders verrassing zei de Amerikaanse president Donald Trump donderdag vrijwel onmiddellijk ja op de Noord-Koreaanse uitnodiging voor een topontmoeting om te praten over het verminderen van het aantal kernwapens. Sindsdien is van het regime in Pyongyang taal noch teken vernomen over de geplande bijeenkomst tussen Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Misschien gaat de hele top niet door. Dat zou onder de huidige omstandigheden en vanwege het ontbreken van voorwaarden vooraf, misschien nog niet zo’n slechte uitkomst zijn.

Regiowoensdag, 14 maart 2018

Politiek vraagt niet naar goed gedrag politici

Leeuwarden - Van de meeste kandidaat-raadsleden op de lijsten voor de verkiezingen op 21 maart is niet bekend of zij een strafblad hebben of niet. Uit een rondvraag van deze krant bij de partijen blijkt dat de meeste geen Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vragen. De meeste partijen screenen hun kandidaten onder meer middels gesprekken en vinden een VOG weinig toevoegen.

Regiowoensdag, 14 maart 2018

Afvalbedrijf ook in 2017 weer in de fout

Leeuwarden - Bij afvalverwerker Renewi - ontstaan in 2017 uit de fusie van Van Gansewinkel en Shanks - in Drachten zijn in 2017 vijftien overtredingen geconstateerd bij controles door FUMO en ODG ( Fryske Utfieringstsjinst Miljeu en Omjouwing en Omgevingsdienst Groningen) die beiden inspecties uitvoeren voor de provincie. Die maakte de overtredingen gisteren openbaar. Het gaat om overtredingen van de omgevingsvergunning - een vergunning die onder meer het milieu moet beschermen. Gedeputeerde Michiel Schrier eist verbetering. ,,Ons vertrouwen in dit bedrijf is niet bijster hoog natuurlijk.”

Regiowoensdag, 14 maart 2018

Nog steeds geen zicht op aanleg glasvezel

Leeuwarden - Het is nog niet duidelijk wanneer de aanleg van glasvezel op het platteland kan beginnen. Volgens gedeputeerde Sietske Poepjes worden er nog besprekingen gevoerd met Kabelnoord en de Fryske Mien-skip op Glas. Onderwerp van gesprek met Kabelnoord - de beoogde aanlegger van de kabel - is de financiële constructie. ,,We praten nog over de financiële randvoorwaarden”, aldus Poepjes gisteren. Kabelnoord gaat in principe de aanleg van glasvezel verzorgen in de zogenoemde ‘witte gebieden’ waar nu nog geen snel internet is. Het gaat daarbij om zo’n twintigduizend huishoudens.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties