De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 24 april

Archief

De artikelen van dinsdag, 14 april 2015.

Analysedinsdag, 14 april 2015

Eindelijk rumoer over handelsverdrag TTIP

Het rumoer om het handelsverdrag tussen de Verenigde Staten en Europa wordt luider. Lange tijd bleef het stil rond het zogeheten TTIP-verdrag, dat handelsbelemmeringen tussen beide grote economische machten moet wegnemen. Het kon ook niet anders dan stil zijn omdat de onderhandelingen geheim waren. Zelfs Europarlementariërs die straks over het verdrag moeten beslissen, weten feitelijk van niets. Dat is de reden dat in het Europees parlement stemmen opgaan om meer transparantie. De onderhandelingsteksten en andere documenten moeten openbaar worden. Alleen zo kan er draagvlak ontstaan voor het verdrag. Tenminste, als die teksten de goedkeuring kunnen krijgen.

Cultuurdinsdag, 14 april 2015

Al vijftig jaar bijna jongste lid van Pro Rege

Als broekie van zeventien jaar kwam Andries Postma uit Anjum vijftig jaar geleden bij het mannenkoor Pro Rege in Dokkum. Een halve eeuw later is hij nog steeds een van de jongste leden.

Hoofdartikeldinsdag, 14 april 2015

De paus is moediger dan de Tweede Kamer

Paus Franciscus heeft zich zondag de woede van de Turkse regering op de hals gehaald door de Armeense genocide ,,de eerste genocide van de twintigste eeuw" te noemen. Turkije riep prompt de ambassadeur van het Vaticaan op het matje en riep zijn eigen ambassadeur bij het Vaticaan terug voor overleg. De kerkvorst deed zijn uitspraken tijdens een speciale mis vanwege de genocide in 1915. Over bijna twee weken wordt herdacht dat de slachting honderd jaar geleden plaatsvond.

Regiodinsdag, 14 april 2015

Lintjesloos Weststellingwerf stuurt oproep aan clubs

Wolvega - Weststellingwerf wil inwoners ertoe bewegen om sneller een koninklijke onderscheiding aan te vragen. Met een brief aan 75 verenigingen en andere organisaties hoopt de gemeente te bereiken dat ze volgend jaar tijdens lintjesregen weer een of meerdere lintjes uit kan delen. Dit jaar krijgt niemand in de gemeente een lintje.

Regiodinsdag, 14 april 2015

Bij de foto's met mensenhaar is het afgrijzen voelbaar

Sneek - De zaal van de voormalige Noorderkerk in Sneek - nu onderdeel van het Theater Sneek - zit bomvol kinderen. Ze zijn afkomstig van scholen uit Nijland, Bolsward, Wommels, Oudega (SWF) en Oudehaske. En het bijzondere is: ze zijn allemaal een uur lang stil.

Sportdinsdag, 14 april 2015

Recensie: Tachtig jaar, maar nog lang niet te oud om te stoppen

Door Gerard Bos

Sportdinsdag, 14 april 2015

Koster heeft witte trui en stijgende lijn te pakken

Door Daan Rieken -

Sportdinsdag, 14 april 2015

Westra's aanvalsplan voor Gold Race is niet in gevaar

Door Daan Rieken -


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties