De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 21 mei

Archief

De artikelen van zaterdag, 14 april 2018.

Economiezaterdag, 14 april 2018

Makkum worstelt nog met tweede scheepsdok De Vries

Met de bouw van een tweede droogdok wil Koninklijke De Vries Scheepsbouw fors investeren in Makkum. Het dorp is blij met de extra werkgelegenheid, maar heeft zorgen over het dorpsgezicht.

Hoofdartikelzaterdag, 14 april 2018

Overheid zou eens moeten ontregelen

Wanneer u als burger moeite hebt om allerlei overheidsregels goed te doorgronden, bedenk dan dat u niet de enige bent. Zelfs de Raad van State heeft er wel eens problemen mee. In het jaarverslag schrijft de Raad dat het steeds vaker aanloopt 'tegen de groeiende complexiteit van de regelgeving of, beter gezegd, van de verstrengeling van regelgeving’.

Regiozaterdag, 14 april 2018

Protest tegen uitzetting azc

Burgum - Raadsleden uit Tytsjerksteradiel en Leeuwarden hebben gisteravond in Burgum een stil protest gehouden tegen de uitzetting van een Afghaans gezin uit het azc. Het gezin, bestaande uit de ouders en drie dochters, werd gisterochtend naar het detentiecentrum in Zeist overgebracht.

Regiozaterdag, 14 april 2018

Oppositie kwaad, informatie moet over

Burgum - GroenLinks en VVD willen dat het hele informatieproces om te komen tot een coalitie in Tytsjerksteradiel opnieuw wordt gedaan. De voltallige oppositie is onaangenaam verrast door de manier waarop CDA, FNP en ChristenUnie nu al voor elkaar hebben gekozen. Sjaak Hoekstra (VVD): ,,Der moat in oare ynformateur komme en dy kin opnij begjinne”. De partij gaat daartoe een voorstel indienen.

Regiozaterdag, 14 april 2018

Hypermarkt Steenwijk raakt dorpen hard

Wolvega - Dorpen en middenstanders in de wijde omgeving van Steenwijk moeten vrezen voor omzet, banen en leefbaarheid nu de Raad van State bezwaren tegen een hypermarkt in die plaats van tafel veegde. Als de locatie van 12.000 vierkante meter aan de A32 daadwerkelijk wordt ingevuld, schaadt dat de dorpscentra enorm.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties