De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 21 mei

Archief

De artikelen van zaterdag, 14 mei 2011.

Cultuurzaterdag, 14 mei 2011

Twee spektakelstukken op vijfde editie Sneker Simmer

Sneek - Pink Project en Corpus Acrobatics zijn de twee grote acts die dit jaar het festival Sneker Simmer aandoen. Dat heeft de organisatie van het zomerfestival gisteren bekendgemaakt. Het culturele festival viert zijn vijfjarig bestaan zonder concert op de Kolk. ,,Dat populaire concert, waarbij het publiek vanuit bootjes kon toekijken, hebben we drie keer gehad. Het vindt dit jaar niet plaats, omdat ik het geld maar één keer kan uitgeven”, aldus directeur Ben van der Knaap van Sneker Simmer. Hij besloot te kiezen voor twee grote acts die naar zijn zeggen ware spektakelstukken opvoeren.

Cultuurzaterdag, 14 mei 2011

Fries Museum opent podium voor kunsttalent uit Fryslân

Leeuwarden - Het Fries Museum begint een nieuw podium voor Fries talent: De Straat. Het podium is bedoeld voor kunstenaars, performers, designers, muzikanten en andere creatieve talenten uit de provincie.

Economiezaterdag, 14 mei 2011

Akkerbouwer profiteert niet van de kleine buien

Leeuwarden - Boeren hebben steeds meer te kampen met de gevolgen van de droogte. De enkele buien van de afgelopen week hebben aardappeltelers geen enkel voordeel opgeleverd. ,,Alleen de bovenste twee centimeter van de rug is nat geworden. De aardappelen zitten veel dieper in de grond en na een paar uur is de grond met dit weer alweer droog”, zegt akkerbouwwoordvoerder Upt Hiddema van LTO Noord.

Economiezaterdag, 14 mei 2011

Accountancy Nicolai & Tabak door Accon avm ingelijfd

Leeuwarden - Accountantskantoor Nicolai & Tabak wordt overgenomen door het landelijk opererende Accon avm. De partijen denken met de schaalvergroting de klantgerichtheid te kunnen behouden. De 85 werknemers van Nicolai & Tabak gaan over. De kantoren in Drachten en Groningen worden gesloten, omdat Accon avm daar ook gevestigd is. In het pand in Hurdegaryp gaan meer werknemers aan de slag.

Economiezaterdag, 14 mei 2011

Friese garnalenvissers gaan de vierde stakingsweek in

Harlingen/Lauwersoog - De garnalenvissers zijn er nog niet uit met de handelaren. Ze staken daarom ook volgende week. De prijs per kilogram is al wel opgelopen, maar is nog niet voldoende voor een rendabele bedrijfsvoering.

Hoofdartikelzaterdag, 14 mei 2011

Klimaatverandering vergt maatregelen

De huidige Nederlandse regering maakt zich niet al te veel zorgen over de opwarming van de aarde. Partijen als de VVD en gedoogpartner PVV hebben vertegenwoordigers in de Tweede Kamer die sceptische geluiden laten horen. Ze willen misschien wel schoorvoetend toegeven dat de gemiddelde temperatuur op aarde stijgt, maar verbinden daar niet of nauwelijks consequenties aan. Hun argument luidt dat de wereld door de eeuwen heen altijd temperatuurfluctuaties heeft gekend en dat mens en natuur zich daar altijd aan hebben aangepast.

Regiozaterdag, 14 mei 2011

Vliegen met JSF blijkt duurder dan gedacht

Leeuwarden - Een uurtje vliegen met een Joint Strike Fighter is duurder dan eerder werd gedacht. Dat blijkt uit een gelekt rapport van het Pentagon, het Amerikaanse ministerie van Defensie. In het zogeheten SAR-rapport is te lezen dat een uur vliegen meer dan 16.000 dollar kost.

Regiozaterdag, 14 mei 2011

Straks zelfverzekerd op fiets naar nieuwe school

Regiozaterdag, 14 mei 2011

Friese hengelsporters leiden hun eigen controleurs op

De Friese hengelsporters gaan tientallen BOA’s (bijzondere opsporings ambtenaren) opleiden om mensen op de bon te kunnen slingeren die zonder vergunning aan de waterkant zitten te vissen.

Sportzaterdag, 14 mei 2011

Jans kijkt na bewogen jaar hoopvol naar de toekomst

Heerenveen - Met de wedstrijd van morgenmiddag in Kerkrade tegen Roda JC sluit sc Heerenveen een bewogen seizoen af. Dat geldt voor de selectie, maar ook voor trainer Ron Jans. Die kijkt met gemende gevoelens terug op zijn eerste jaar in Friese dienst. Met nog één duel te gaan vindt Jans het nog te vroeg voor een terugblik: ,,Het is een bewogen jaar geweest. En een slopend jaar.’’

Sportzaterdag, 14 mei 2011

Vandenbussche na vijftien maanden terug in de basis

Heerenvee n- Doelman Brian Vandenbussche maakt morgen in Kerkrade na vijftien maanden afwezigheid zijn rentree in de hoofdmacht van sc Heerenveen. In het uitduel met Roda JC wil de 29-jarige Belgische sluitpost de nul houden tegen spits Mads Junker, zodat hij landgenoot Björn Vleminckx (NEC) aan de topscorerstitel kan helpen.

Sportzaterdag, 14 mei 2011

Tweet van de dag:

‘Dost zal shirt vast als pyama dragen’

Sportzaterdag, 14 mei 2011

Henk de Jong voelt zich thuis bij Cambuur

Leeuwarden - Hij zit er nog maar kort, maar gevoelsmatig vormen Henk de Jong en SC Cambuur al een onlosmakelijke combinatie. Alsof het nooit anders is geweest. Aan de vooravond van de play-offs waarin de Leeuwarders strijden voor promotie, kijkt de trainer uit Drachten terug op zijn eerste maanden bij Cambuur. ,,Toen ik hier kwam, was deze club een stilstaande trein. Inmiddels rijden we weer. Met volle kracht vooruit.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties