De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van dinsdag, 14 mei 2013.

Economiedinsdag, 14 mei 2013

Staking op valreep afgewend bij Feenstra Verwarming

Heerenveen | De directie van Feenstra Verwarming en de vakbonden hebben gistermiddag op de valreep een akkoord bereikt over de vermindering van het aantal gedwongen ontslagen bij het bedrijf. Gisteravond stemden de leden van FNV Bondgenoten Noord unaniem in met het akkoord. Daarmee is de staking die voor vandaag gepland stond, van de baan.

Economiedinsdag, 14 mei 2013

Meer Friese 55-plussers raken baan kwijt

Leeuwarden | Het aantal werkzoekende ouderen stijgt het laatste jaar hard. Van de nieuwe werklozen is momenteel maandelijks 5 procent 55 jaar of ouder. In maart van dit jaar, de meest recente cijfers, stonden er in Fryslân 6178 niet-werkende werkzoekende 55plussers ingeschreven bij het UWV. Dat waren in de laatste twee jaar nog nooit zoveel. Sinds juli 2012 is het aantal werkzoekenden van 55 jaar zonder baan elke maand blijven stijgen. Er is sindsdien sprake van een stijging van ruim 20 procent.

Hoofdartikeldinsdag, 14 mei 2013

Turkije meegezogen in Syrisch conflict

Bijna vijftig mensen kwamen om bij de bloedige aanslagen in de Turkse stad Reyhanli, bij de grens met Syrië. Het toont aan dat het conflict in Syrië de hele regio dreigt mee te sleuren in chaos.

Regiodinsdag, 14 mei 2013

Voor elk dorp een eigen moestuin

Hurdegaryp | In alle dorpen in Tytsjerksteradiel moet een dorpstuin komen, die niet alleen voedsel oplevert maar ook banen. Dat wil de fractie van GrienLinks in die gemeente.

Regiodinsdag, 14 mei 2013

Lippenhuizen krijgt de gewenste mfa

Lippenhuizen | Met een groot feest hebben de inwoners van Lippenhuizen gisteren gevierd dat ze definitief een nieuwe multifunctionele accommodatie (mfa) krijgen. Bij de sportvelden, zoals de Lippenhuisters zo graag willen.

Geloof & Kerkdinsdag, 14 mei 2013

Stichting biedt eerste hulp bij kerksluiting

Na een handboek voor kerksluiting is er nu een ‘eerstehulppost’ voor kerkbesturen die kerk(en) moeten sluiten. Iemand moet de handschoen oppakken om kerken te helpen met deze ,,weerbarstige materie”, meent Stichting Kerkelijk Waardebeheer.

Sportdinsdag, 14 mei 2013

Schurer: tijd voor Aris om te gaan oogsten

Leeuwarden | Terwijl de basketballers van Aris Leeuwarden zich voorbereiden op het eerste finaleduel in en tegen Leiden van morgen, draait de clubleiding op de achtergrond overuren. Nog altijd wordt naarstig gezocht naar een nieuwe hoofdsponsor die profbasketbal in Leeuwarden ook volgend seizoen wil garanderen. Finale om het landstitel of niet.

Sportdinsdag, 14 mei 2013

RECENSIE: Veel topvoetballers zijn ook maar gewone vaders en opa’s

Voetballers uit heden en verleden, die alles hebben meegemaakt in de absolute top; zouden die zich als vader anders gedragen ten opzichte van hun voetballende zoon? En die zoon, kijkt die anders naar z’n vader in de wetenschap dat die in de top heeft gespeeld? Een top die hij zelf niet heeft bereikt of wellicht nooit zal bereiken? Goede vragen, waarop auteur Jeroen Siebelink antwoord probeert te geven in Voetbalgenen - vaders en zonen van Oranje.

Sportdinsdag, 14 mei 2013

Noorden viel in eredivisie op met meeste overtredingen

Leeuwarden | In het Noorden van het land werden het afgelopen seizoen in de eredivisie de meeste overtredingen gemaakt. sc Heerenveen spande de kroon en werd over 34 wedstrijden liefst 584 keer bestraft, terwijl FC Groningen de meeste gele kaarten (73) ontving. Dat is een gemiddelde van meer dan twee per wedstrijd. Vlak daarachter komen Heerenveen en Heracles Almelo met 72 kaarten.

Sportdinsdag, 14 mei 2013

Oefenduel Zeerobben en Cambuur verplaatst

Leeuwarden | De vriendschappelijke wedstrijd tussen zaterdagamateurclub Zeerobben en SC Cambuur wordt niet donderdag, maar morgenavond al gespeeld in Harlingen. Dat gebeurt op last van de politie. Aanleiding is dat in het Abe Lenstra Stadion donderdag de eerste play-offwedstrijd tussen sc Heerenveen en FC Utrecht op de rol staat in de strijd om Europees voetbal. Zeerobben, dat haar zestigjarig jubileum viert, werd afgelopen zaterdag kampioen in de derde klasse B.

Sportdinsdag, 14 mei 2013

Cambuur en spelers; iedereen zit in de wachtkamer

Leeuwarden | Terwijl door supporters al volop wordt gespeculeerd over nieuwe spelers bij SC Cambuur, is het nog onduidelijk hoe het zit met de aflopende contracten van enkele van de huidige spelers. Concrete gesprekken met bijvoorbeeld Wout Droste, Mohamed El Makrini of Michiel Hemmen zijn nog niet gepland, aldus algemeen directeur Gerald van den Belt.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties