De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van maandag, 14 mei 2018.

Hoofdartikelmaandag, 14 mei 2018

Vergroenen stroom heeft regie nodig

Netbeheerder Liander heeft voor delen van Fryslân de maximale opwekking van stroom uit zon beperkt. Het elektriciteitsnet kan, en dan in het bijzonder de schakelstations ter plaatse, rond Buitenpost, Oosterwolde en Holwerd/Ameland de extra toevoer van deze stroom niet meer aan. Pas als versterking van de stations is geregeld, en dat kan jaren duren, is het net weer in staat nieuwe zonneparken te gebruiken als leverancier.

Regiomaandag, 14 mei 2018

Wolf lijkt ook toe te slaan in De Knipe

De Knipe - Fryslân lijkt wolventerritorium te worden. Afgelopen weekeinde werden in De Knipe vier schapen gedood en volgens stichting Wolven in Nederland is de dader waarschijnlijk een wolf. Volgens Maurice La Haye, woordvoerder van de stichting, moet Fryslân maar wennen aan de wolf. ,,De wolf is er, blijft er en gaat niet meer weg."

Regiomaandag, 14 mei 2018

Examen Fries doen wordt populairder

Leeuwarden - Het aantal scholieren dat eindexamen doet in het vak Fries is de afgelopen tien jaar verdrievoudigd. Waar in 2009 nog 46 examens voor het vak Fries werden besteld, waren dat er dit jaar 150, veertig meer ten opzichte van vorig jaar.

Regiomaandag, 14 mei 2018

Geen stil asfalt op de N361

Oentsjerk - Op de Westerdijk (N361) in Ryptsjerk en Oentsjerk worden geen stroken geluidsarm asfalt aangebracht. Het aanbrengen van het asfalt is formeel weliswaar nodig, maar die noodzaak gaat op termijn vervallen omdat de weg door de Trynwâlden sinds de ingebruikname van de Sintrale As tussen Dokkum en Nijega veel minder intensief wordt bereden. De provincie heeft daarom besloten de geluidsmaatregelen niet door te voeren.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties