De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Archief

De artikelen van maandag, 14 juni 2004.

Bijschriftmaandag, 14 juni 2004

Onbestaanbaar

Het gedeelte dat we vandaag lezen is zeer waarschijnlijk een lied van het vroege christendom.

Cultuurmaandag, 14 juni 2004

Voortvarend spel van jonge organist Bokma

Organist Age Freerk Bokma gaf vrijdagavond een concert op het orgel van de Grote- of Martinuskerk te Dokkum. De jonge Bokma studeerde vorig jaar cum laude af aan het Noord Nederlands conservatorium in Groningen. Daarnaast is hij vaste bespeler van het Reil-orgel in De Oerdracht in Joure.

Cultuurmaandag, 14 juni 2004

Jubilerende fluitisten in Kollum

Een schot in de roos en een gemiste kans tegelijk. Dat was het concert van het Amsterdam Loeki Stardust Quartet zaterdagavond in de Hervormde Kerk van Kollum.

Dossiermaandag, 14 juni 2004

Pal in het centrum, Wilfred Bouma


Hoofdartikelmaandag, 14 juni 2004

Landelijk tussenrapport

De verkiezingen voor het Europees Parlement blijken vooral een graadmeter voor de populariteit van de zittende regeringen te zijn geweest. De stembusgang is door veel kiezers aangegrepen om het beleid van de nationale partijen te beoordelen. De uitslag van de verkiezingen voor een nieuw Europees Parlement moet dan ook vooral gezien worden als een tussenrapport voor de zittende regeringen. Nationale belangen blijken nog altijd zwaarder te wegen dan Europese.

Regiomaandag, 14 juni 2004

Lichaam verdronken visser gevonden

Borkum - Duikers hebben vanochtend het stoffelijk overschot gevonden van de opvarende van de Duitse garnalenkotter die vrijdag bij het Duitse eiland Borkum was gezonken. Dat heeft voorzitter J. Nooitgedagt van de Nederlandse Vissersbond gezegd. De toedracht van het ongeval is nog onbekend.

Regiomaandag, 14 juni 2004

‘Rookverbod rijdt dorpshuis in de wielen’

Leeuwarden – Dorpshuizen ondervinden oneerlijke concurrentie van de horeca, omdat zij sinds 1 januari gebonden zijn aan een rookverbod. Dit schrijft de Stichting Samenwerking van Dorpshuizen Friesland (SDF) in een brief aan minister Hoogervorst van Volksgezondheid.

Regiomaandag, 14 juni 2004

Te weinig duikers paraat in Fryslân

Leeuwarden – Fryslân heeft niet genoeg duikers, volgens het nieuwe duikbesluit dat vanaf 1 januari gaat gelden. De nieuwe regels vereisen onder meer dat er behalve twee duikers continue een duikploegleider gereed staat die ook zelf kan duiken. Nu zijn er slechts twee duikers paraat. ,,De inzet van duikers komt hiermee onder druk te staan”, zegt M. Bus van de brandweer Leeuwarden. Hij zit in de regionale werkgroep duiken, die de gevolgen van het nieuwe duikbesluit in kaart brengt. Volgens Bus kan de brandweer niet garanderen dat er te allen tijde voldoende duikers paraat zullen zijn.

Regiomaandag, 14 juni 2004

Slachtemarathon eindigt in chaos bij Oosterbierum

Oosterbierum – De tweede Slachtemarathon is zaterdagavond in chaos geëindigd in Oosterbierum. Het vastgelopen busvervoer zorgde voor een grote domper op het feest dat het evenement het grootste deel van de dag was geweest. Veel wandelaars moesten bij de finish lang wachten voordat ze naar huis konden. Tientallen wandelaars raakten onderkoeld omdat ze in de kille wind buiten stonden of zaten.

Geloof & Kerkmaandag, 14 juni 2004

Bonifatiusdag toont het rijke roomse leven

Dokkum - Met een optocht van koorjongens, Duitse schutters van de Sint Bonifatiusbroederschap, priesters en bisschoppen werd zaterdag de Bonifatiusdag in Dokkum geopend. Voorop de misdienaren met het kruis en processielampen, achteraan de hoogste in rang: kardinaal Simonis en allemaal in vol ornaat. Dokkum liet het rijke Roomse leven herleven.

Geloof & Kerkmaandag, 14 juni 2004

‘Het feest voor God die leeft en leven geeft’

Arnhem - Een voetbal-stadion met 32.000 enthousiaste jongeren, die komen voor muziek, samen bidden en sprekers over God. Maar ook voor bellenblazen en een heuse voetbalwedstrijd ‘Nederland-Duitsland’. Het was te beleven op de 30ste EO-Jongerendag.

Geloof & Kerkmaandag, 14 juni 2004

Kerkdag markeert nieuw begin van kerk-zijn

Utrecht - Het ging de Achttien die het Samen-op-Wegproces 42 jaar geleden inzetten om de helende kracht van vereniging en verzoening. Als ze bereid is in de beweging van de Geest de weg van Christus te gaan, kan de 1 mei ontstane Protestantse Kerk in Nederland (PKN) die kracht ook daadwerkelijk uitstralen naar de samenleving, gelooft PKN-scriba Bas Plaisier. ,,De Geest schrijft niet alleen geschiedenis, maar ook toekomst. Hij gaat ons voor’’, zei hij zaterdag in Utrecht op de Protestantse kerkdag, waarmee de PKN haar historische vereniging vierde.

Sportmaandag, 14 juni 2004

Hoekstra stunt met dagtitel

Winsum – In de zomer zijn de schansen van Winsum het decor van de Friese kampioenschappen fierljeppen en is spektakel gegarandeerd. Zaterdag was dat bij de ‘gewone’ ljepperij niet zo. Het enige leuke was de verrassende winnaar bij de senio-ren. Ale Hoekstra (Burgum) stuntte door alle topklassers voor te blijven. Met 16.73 pakte hij zijn eerste seniorendagtitel.

Sportmaandag, 14 juni 2004

Sierd Steigenga is iedereen wéér te snel af

Drachtster Compagnie - Sierd Steigenga bevestigde zijn vorm zaterdag door na een succesvolle vlucht in de Omloop van de Kompenije, die sinds jaren weer werd verreden. ,,Dit is in prachtich rűntsje. It is hartstikke moai om hjir winne te kinnen’’, reageerde fietser uit Exmorra na 100 kilometer. Voor Steingenga was het de derde seizoenzege, eerder won hij de criteriums in Joure en Zwaagwesteinde.

Sportmaandag, 14 juni 2004

Mirjam Bijlsma neemt revanche

Oosterbierum - Net als bij de mannen, was de eindtijd in de Slachtemarathon voor vrouwen zaterdag niet het belangrijkste. De hele wedstrijd om de eer ging tussen Mirjam Bijlsma en Maaike Hornstra. Na haar tweede plaats van vier jaar geleden, was Bijlsma zaterdag wel te snelste.

Sportmaandag, 14 juni 2004

Alleen de wind is tegenstander voor Kramer

Oosterbierum - De Slachtemarathon was zaterdagochtend op het lijf geschreven van Gerrit Kramer. De atleet uit Bolsward dartelde in zijn eentje ruim dertig kilometer voor de grote meute uit. Alleen de wind bleek nog echt een tegenstander voor de atleet van Horror, die Saher Yousef en Herman Hofstee na 42,192 kilometer ruim zes minuten voor bleef.

Weermaandag, 14 juni 2004

Enkele bui

Vanavond is het vrij zonnig en nog lang warm, de minimumtemperaturen komen deze nacht te liggen rond 13 ŕ 14 graden. Morgen beginnen we vrij zonnig, maar later kunnen we een enkele bui verwachten bij temperaturen rond 19 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties