De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 23 april

Archief

De artikelen van woensdag, 14 juni 2006.

Dossierwoensdag, 14 juni 2006

Bondscoachland


Hoofdartikelwoensdag, 14 juni 2006

Guantánamo Bay...

Dat de Amerikaanse regering de eigen bevolking wil vrijwaren van terroristische aanvallen, is goed voor te stellen. Maar die wens heeft ook geleid tot een ernstige ontsporing van het recht. Zoals met Guantánamo Bay.

Regiowoensdag, 14 juni 2006

Boete-actie WK succesvol in Fryslân

Leeuwarden - De politie in Fryslân oogst succes met het innen van boetes tijdens het WK. Afgelopen maandag werden in Sneek, Bolsward, Heerenveen en Lemmer zeven mensen met achterstallige boetes opgepakt. De meeste mensen betalen meteen zodra de politie op de stoep staat.

Regiowoensdag, 14 juni 2006

Overstapverbod bij schuld

Den Haag - Wie langer dan zes maanden geen zorgpremie heeft betaald, mag niet meer wisselen van zorgverzekeraar. Dat heeft Zorgverzekeraars Nederland afgesproken met minister Hoogervorst. Zorgverzekeraar De Friesland is boos.

Regiowoensdag, 14 juni 2006

Watersporters vrezen EU

Leeuwarden - Watersporters hangt een flinke beknotting van hun vaargebied boven het hoofd. Dat vrezen althans vijf organisaties die zich verenigd hebben in de Stichting Waterrecreatie IJsselmeer en Randmeren. De dreigende beperking is het gevolg van het Europese natuurbeleid, Natura 2000.

Sportwoensdag, 14 juni 2006

Aart de With: ‘Records zijn er om verbroken te worden’

Benschop - Bart Helmholt ging afgelopen weekeinde in Winsum als eerste Friese fierljepper over de magische grens van negentien meter (19.22). Daarmee lijkt de aanval ingezet op het nationaal record van de legendarische Aart de With, die in 1991 op 34-jarige leeftijd 19.40 meter sprong. Niemand, behalve De With zelf, kwam daar de afgelopen vijftien jaar ook maar enigszins in de buurt. Maar afgelopen weekeinde werd duidelijk dat er, onder andere door de invoering van de carbon polsstok, nieuwe tijden zijn aangebroken in fierljepland.

Sportwoensdag, 14 juni 2006

Heerenveen haalt doelman Wintjens

Heerenveen - Sportclub Heerenveen heeft de selectie voor het volgende seizoen gisteren verder versterkt met Danny Wintjens. De 22-jarige doelman komt over van FC Twente, waar hij transfervrij kon vertrekken. ,,De stap van Enschede naar Heerenveen is er een vol toekomstkansen’’, aldus Wintjens. ,,Ik moet realistisch zijn en met heel veel geduld op mijn kans wachten.’’ Wintjens, die derde doelman wordt achter Brian Vandenbussche en Boy Waterman, tekende een contract voor één seizoen bij de Friezen. Alvorens Wintjens vorig jaar bij FC Twente keepte hij vier jaar in dienst van MVV. Bij de club uit Maastricht stond hij 68 wedstrijden onder de lat. Wintjens is de opvolger van Kevin Moeiliker die komend seizoen bij Go Ahead Eagles uit Deventer keept.

Sportwoensdag, 14 juni 2006

Australische dubbelslag in Leimuiden

Leimuiden - Michael Byrne heeft gisteravond in Leimuiden een open skeelerwedstrijd voor A- en B-rijders gewonnen. De Australiër, die zijn tweede skeelerzomer in Nederland doorbrengt, was de snelste van een kopgroep van zes. Het was de eerste seizoenszege voor Byrne.

Weerwoensdag, 14 juni 2006

Minder warm

Vandaag is het met 20 of 21 graden minder warm. Er is af en toe zon, maar de kans op enkele stevige regen en onweersbuien neemt gaandeweg vandaag toe. De noord tot noordoostenwind is matig, bij zee vrij krachtig.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties