De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Archief

De artikelen van dinsdag, 14 juli 2015.

Economiedinsdag, 14 juli 2015

Bodewes Harlingen huurt extra krachten in

Harlingen - Scheepsbouwer Bodewes Shipyards in Harlingen huurt na de zomervakantie twintig extra tijdelijke krachten in om een grote order te kunnen bouwen. Het gaat om een Water Injection Vessel, een ploegboot die in de baggerindustrie gebruikt wordt.

Hoofdartikeldinsdag, 14 juli 2015

Na vermijden Grexit, de dreiging van Brexit

Het heeft uren gekost, er is zelfs 's nachts doorgewerkt, maar nu ligt er toch een akkoord met de steun van alle eurolanden. Een vertrek van Griekenland, de zogeheten Grexit, lijkt daarmee voorkomen. Al moet de Griekse premier Tsipras met dit plan nog naar het Griekse parlement. Daar zal hij wel steun krijgen, omdat de grote oppositiepartijen, het centrum-rechtse Nieuwe Democratie en de sociaaldemocratische PASOK, Griekenland graag in de Europese Unie willen houden. Tsipras zal meer te stellen krijgen binnen zijn eigen coalitie. Zowel leden van zijn eigen partij Syriza als van coalitiepartner Onafhankelijke Grieken zijn tegen verdere bezuinigingen en hervormingen. Tsipras zal nu in Athene moeten knokken.

Regiodinsdag, 14 juli 2015

Kamp fluit provincie terug over gasboring Woudsend

Woudsend - Minister Henk Kamp van Economische Zaken gaat met de provincie Fryslân in gesprek over het standpunt van Provinciale Staten dat Fryslân niet meewerkt aan nieuwe aanvragen van gasboringen. Dat antwoordt hij op Kamervragen van de SP over mogelijke gasboringen door Vermilion bij Woudsend.

Regiodinsdag, 14 juli 2015

Er is weinig draagvlak voor biovergisters

Groningen - Er is weinig maatschappelijk draagvlak voor biovergisters. Dat blijkt uit een onderzoek van het Kenniscentrum Energie van de Hanzehogeschool Groningen.

Regiodinsdag, 14 juli 2015

Notaris half miljoen kwijt na rekenfout

Leeuwarden - De Leeuwarder notaris Douwe Postma moet 460.000 euro terugbetalen aan de Stichting Jachthaven Wartena. Dat heeft de rechtbank Noord-Nederland bepaald na een jarenlange juridische strijd. Door een beroepsfout van Postma kregen kopers van een kavel op het arkenpark De Saiterpoarte in Warten veel meer grond in eigendom dan de bedoeling was.

Geloof & Kerkdinsdag, 14 juli 2015

Paus op de bres voor de armen en zwakken van Zuid-Amerika

De paus heeft met ,,verbazingwekkende energie" zijn thuiscontinent bezocht. De paus was tijdens zijn reis opnieuw scherp over het kapitalistische systeem. Hij noemde het een ,,nieuw kolonialisme" ten koste van de armen en zwakken.

Sportdinsdag, 14 juli 2015

Van der Wal en Galama ljeppen naar uitschieters

Grijpskerk - De sterke uitsmijter van fierljepper Oane Galama was gisteren van harte welkom in Grijpskerk. De Wiuwerter won met 20,60 meter in zijn laatste finalesprong bij de senioren een wedstrijd die niet bepaald bol stond van de hoogtepunten.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties