De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van dinsdag, 14 augustus 2007.

Dossierdinsdag, 14 augustus 2007

Terugkijken met een milde blik


Hoofdartikeldinsdag, 14 augustus 2007

De bedreigde ex-moslims...

De kwestie-Jami, de afvallige moslim die wordt bedreigd, is veel groter dan de persoon Jami. Zijn houding - fel antimoslim - is bijvoorbeeld voor de PvdA, de partij waarvoor hij gemeenteraadslid is in Voorburg-Leidschendam, een probleem. Wouter Bos heeft zich inhoudelijk achter Jami geschaard: moslims moeten ‘uit het geloof’ kunnen stappen, maar hij heeft grote moeite met de agressieve wijze waarop Jami en medestanders zich in de media roeren richting gelovige moslims. Bos heeft aangegeven dat deze handelwijze niet echt vruchtbaar is.

Regiodinsdag, 14 augustus 2007

Kinderopvang kan vraag niet aan

Leeuwarden - De buitenschoolse opvang heeft behoefte aan minstens achtduizend pedagogisch medewerkers om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen. Dat heeft een woordvoerster van brancheorganisatie MOgroep gisteren gezegd. Ook in Fryslân zijn kinderopvangorganisaties hard op zoek naar personeel.

Regiodinsdag, 14 augustus 2007

Branche kent vraag naar opvang niet

Leeuwarden - Friese kinderopvangorganisaties hebben nog geen idee hoeveel basisschoolleerlingen ze het komende seizoen in de buitenschoolse opvang kunnen verwachten. Pas na de vakantie verwachten ze veel aanmeldingen. Daar zijn de instellingen nog niet klaar voor; ze zijn bijvoorbeeld hard op zoek naar personeel.

Regiodinsdag, 14 augustus 2007

Tekengevaar; ‘niet op kamp in bos en duin’

Vlieland - Scholen moeten zich afvragen of ze nog wel op kamp willen in de bossen of de duinen. Dat stelt de Nederlandse Vereniging voor Lymepatiënten. De NVLP krijgt ieder jaar meldingen van scholen of begeleiders die zeggen dat veel kinderen tijdens de schoolreis een tekenbeet hebben opgelopen. Eén jongen bleek tijdens een schoolkamp meer dan vijftig vastgezogen teken op zijn lichaam te hebben. Hij heeft nu de ziekte van Lyme met reumatische klachten.

Regiodinsdag, 14 augustus 2007

Snorrende brommers boven Westerein

Zwaagwesteinde - Op een zandweggetje in de buurt van Zwaagwesteinde staan een paar mannen tegen een auto geleund een sigaret te roken. Ze kijken omhoog. Het geluid van een snorfiets komt steeds dichterbij maar een brommer is nergens te bekennen. ‘Joehoe!’ klinkt het plotseling en een man aan een scherm en met een propeller op zijn rug scheert over de auto naar een weiland.

Regiodinsdag, 14 augustus 2007

Te veel fouten bij medicatie van veelslikkers

Een onderzoek in drie Friese verzorgingshuizen dat gisteren openbaar werd, toonde nog eens aan dat polyfarmacie - het tegelijk gebruiken van veel medicijnen - meer aandacht verdient.

Geloof & Kerkdinsdag, 14 augustus 2007

‘Noem God voortaan Allah’

Hilversum - Tiny Muskens, de bisschop van Breda, vindt dat God net zo goed Allah kan worden genoemd. ,,Allah is op zich een heel mooi woord voor God. Waarom zouden we niet allemaal samen zeggen: we noemen God voortaan Allah’’, zei Muskens maandag in het tv-programma Netwerk.

Geloof & Kerkdinsdag, 14 augustus 2007

‘God roept ons voor dit avontuur op Haïti’

Scharnegoutum/Stiens - Ze hebben hun huis, inboedel en auto verkocht en dinsdag laten ze zich uitschrijven bij de gemeente Leeuwarderadeel. Het gezin De Vries stapt maandagochtend op het vliegtuig naar Haïti, een van de armste landen ter wereld. Ze kiezen voor de zending en gaan werken voor de Stichting Hart voor Haïti.

Sportdinsdag, 14 augustus 2007

De ‘bende van acht’ pikt hoge boete niet

Franeker - De acht kaatsers die in Bolsward eerder dit seizoen weigerden verder te kaatsen blijven rebels. De 250 euro boete per persoon die ze van de beroepscommissie krijgen opgelegd vinden ze absurd en onterecht. Ze overwegen de gang naar de civiele rechter. Oud-kaatser André Kuipers kreeg het 2001 via die weg voor elkaar dat een schorsing werd ingetrokken.

Sportdinsdag, 14 augustus 2007

Marrit Ewald naar WK

Beekbergen Marrit Ewald (15) uit Leeuwarden maakt deel uit van de Nederlandse turnploeg die volgende maand in actie komt op de wereldkampioenschappen in Stuttgart. Dat heeft de Nederlandse turnbond (KNGU) gisteren bekend gemaakt.

Sportdinsdag, 14 augustus 2007

Sustring vertrekt naar Italië

Sneek Volleybalster Titia Sustring (28) uit Sneek speelt het volgend seizoen bij het Italiaanse Minetti Infoplus Imola, een vereniging uit de serie A1.

Sportdinsdag, 14 augustus 2007

Jong Heerenveen -PSV op 26 september

Heerenveen Het bekerduel tussen Jong Heerenveen en PSV is vastgesteld voor woensdag 26 september. De beloften van Heerenveen werden afgelopen seizoen kampioen in de beloften eredivisie en mogen daarom deelnemen aan het hoofdbekertoernooi.

Weerdinsdag, 14 augustus 2007

Wisselvallig

Het wordt vanmiddag geleidelijk bewolkter, vannacht gaat het flink regenen. De temperatuur daalt niet verder dan 18 graden. Morgen is het wisselvallig met bewolking, regen en later enkele buien, ruimte voor zon en maxima rond 23 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties