De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Archief

De artikelen van vrijdag, 14 augustus 2015.

Economievrijdag, 14 augustus 2015

Oud-directie Fano moet miljoenen betalen

Oosterwolde - De twee voormalige directeuren van Fano Fine Food uit Oosterwolde moeten gezamenlijk vele miljoenen euro's terugbetalen vanwege boekhoudfraude, voorafgaand aan het faillissement van de salademaker in 2003. Dat heeft het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden deze week bepaald na een jarenlange juridische procedure. Het exacte bedrag kan oplopen tot ruim 25 miljoen euro.

Regiovrijdag, 14 augustus 2015

Kleinschalige zorg blijft mogelijk in Nij BethaniŽ

Tzummarum - Tzummarum blijft voorlopig verzekerd van een zorgsteunpunt. Zorgcentrum het Bildt gaat dat de komende weken inrichten in Nij BethaniŽ. Daarmee zijn de bewoners van 26 aanleunwoningen van Wonen Noordwest Friesland en andere regiobewoners in elk geval aangewezen op een gemeenschapsruimte voor activiteiten en thuiszorg die 24 uur per dag kan reageren op alarmeringen.

Regiovrijdag, 14 augustus 2015

Alle kinderen hebben recht op speelgoed

Buitenpost - Thuis hebben ze de kast vol staan met speelgoed waar hun kinderen niet naar talen. ,,'Wy ferfele ķs', roppe se dan. Wylst oare ‚lden net iens jild ha om boartersguod te keapjen."

Regiovrijdag, 14 augustus 2015

Sneller stad uit door langzamer te rijden

Leeuwarden - Gescheiden rijbanen, smallere rijbanen en geen 'linksafslagvakken' meer. De Julianalaan in Leeuwarden heeft de afgelopen vier maanden een andere uitstraling gekregen. De aanpak van de laan moet de veiligheid, doorstroming en uniformiteit van de zuidwestelijke ringweg ten goede komen. Omwonenden hadden behoorlijk last van snelheidsovertreders.

Geloof & Kerkvrijdag, 14 augustus 2015

Noodhulp Cordaid voor Griekse bootvluchtelingen

Den Haag - Cordaid gaat noodhulp verlenen aan migranten en vluchtelingen die aankomen op de Griekse eilanden Kos, Chios en Lesbos. Tevens zal noodhulp worden verstrekt aan vluchtelingen die in Athene in parken en op andere openbare plekken verblijven

Sportvrijdag, 14 augustus 2015

En weg is Reijnen, Cambuur moet op zoek naar opvolger

Leeuwarden - Dat de ontwikkelingen in het voetbal elkaar in rap tempo kunnen opvolgen, bleek gisteravond bij SC Cambuur. Toen FC Groningen de transfer van verdediger Eric Botteghin naar Feyenoord eenmaal had afgerond, werd binnen luttele uren duidelijk dat EtiŽnne Reijnen door de Groningers uit Leeuwarden als vervanger wordt weggeplukt. Pas vanochtend zal dat bij een perspresentatie officieel worden bekendgemaakt. Slechts een bijna ondenkbare kink in de kabel zou de overgang bij het krieken van de ochtend nog kunnen verhinderen. De vraag in Leeuwarden is dus nu: wie moet de 28-jarige captain gaan opvolgen?


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties