De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Archief

De artikelen van donderdag, 14 september 2006.

Agendadonderdag, 14 september 2006

Klassiek


Agendadonderdag, 14 september 2006


Bijschriftdonderdag, 14 september 2006

Houvast


Cultuurdonderdag, 14 september 2006

Extra voorstelling van iepenloftspul in Jorwert

Jorwert - Het iepenloftspul in Jorwert krijgt wegens grote belangstelling een extra voorstelling op 22 september. Dat heeft de organisatie gisteren bekendgemaakt. Alles út is het dertigste en laatste iepenloftspul van Jorwert dat is geregisseerd door Romke Toering.

Cultuurdonderdag, 14 september 2006

Tiende editie Media Art Festival geopend

Leeuwarden - ,,We lopen in Leeuwarden voorop als het gaat om media.’’ Dat zei cultuurwethouder Bleize van de gemeente Leeuwarden gisteren bij de opening van het tiende Media Art Festival, dat tot en met 1 oktober plaatsvindt in Leeuwarden, Drachten, Harlingen, Beetsterzwaag en Groningen.

Cultuurdonderdag, 14 september 2006

Fiskershúske krijgt een stoofje cadeau

Moddergat - Museum ‘t Fiskershúske in Moddergat heeft een negentiende-eeuwse stoof en bijbehorend testje in zijn collectie opgenomen. Het stoofje is geschonken door de Canadese Fries om útens Loesje Hamilton-Heppenstrijdt. Het was ooit van haar grootmoeder Postma, die in Moddergat woonde, zo meldde een woordvoerder van het museum gisteren.

Cultuurdonderdag, 14 september 2006

Tien finalisten voor Friese songfestival Liet

Leeuwarden - Aan de finale van Liet 2006 doen tien groepen en solisten mee. Dat heeft de stichting Liet 91 gisteren gemeld. Het Friese songfestival vindt op 7 oktober plaats in De Harmonie in Leeuwarden.

Expodonderdag, 14 september 2006


Expodonderdag, 14 september 2006


Hoofdartikeldonderdag, 14 september 2006

De dijken zijn niet op hoogte...

Wat krijgen we volgende week op Prinsjesdag voorgeschoteld? De spanning zit er een beetje meer in dan voorheen, omdat er zeer drastisch is gesnoeid in het aantal mensen dat vooraf inzage krijgt in de kilo’s tekst van de begroting.

Regiodonderdag, 14 september 2006

Fryslân kweekvijver nieuw zorgproject

Leeuwarden - Werk voor uitkeringsgerechtigden, goede zorg voor ouderen, zelfs het imago van uitkeringsgerechtigden oppoetsen. Reïntegratie- en zorgbedrijven GMTbv en Ventura Friesland hebben flinke ambities én een plan om die te realiseren: ZorgSupport Friesland. Eergisteren was de vertrouwelijke presentatie.

Regiodonderdag, 14 september 2006

Merenproject: visie gezocht

Earnewâld - Deelnemers aan het Friese Merenproject moeten meer visie tonen. Het plan moet passen in ambities voor de hele provincie of zelfs heel Nederland. Alleen dan zal het lukken de zo gewenste recreanten naar het Friese water te trekken. Dat zei professor G. de Roo gistermiddag op een symposium over de toekomst van het Merenproject.

Regiodonderdag, 14 september 2006

Friese filosoof Lolle Nauta overleden

Groningen - Op 77-jarige leeftijd is maandag de emeritus hoogleraar Lolle Nauta in zijn woonplaats Groningen overleden. De Rijksuniversiteit Groningen (RuG) heeft dat gisteren bekendgemaakt.

Geloof & Kerkdonderdag, 14 september 2006

Homopredikant van preekrooster Koepelkerk

Leeuwarden - De protestantse wijkgemeente Koepelkerk in Leeuwarden heeft ds. Sebastiaan Schippers uit Hurdegaryp van het preekrooster gehaald vanwege het feit dat hij homoseksueel is. Ook mocht hij niet als dirigent een proefdirectie in de gemeente geven. Schippers heeft zijn homohuwelijk kerkelijk laten zegenen.

Geloof & Kerkdonderdag, 14 september 2006

PKN-federatie Leeuwarden bijna rond

Leeuwarden - De Gereformeerde Kerk en Hervormde Gemeente van Leeuwarden willen over een maand een federatie-overeenkomst ondertekenen. Dat is dinsdagavond bekendgemaakt op een gemeenteavond voor alle wijkgemeenten. Voorzitter Ton Spies van de voorlopige Algemene Kerkenraad verwacht dat de federatie zodra er een beleid is vastgesteld voor de lange termijn, kan worden gevolgd door een volledige fusie.

Geloof & Kerkdonderdag, 14 september 2006

Het Evangelie van Judas: inhoud en betekenis


Sportdonderdag, 14 september 2006

Heerenveen begint UEFA Cup met veel tegenslag

Lissabon - Sportclub Heerenveen is gisteren met tegenslag begonnen aan de voorbereiding op de eerste UEFA-cupwedstrijd van het seizoen, vanavond in Lissabon tegen het Portugese Vitória Setúbal. De selectie arriveerde met vertraging in Lissabon en kwam er daarna achter dat het vliegtuig met alle wedstrijdshirts nog aan boord naar Nederland was vertrokken.

Weerdonderdag, 14 september 2006

Zeer warm

Vandaag zijn er weer flinke perioden met zon en loopt het kwik op naar waarden van 26 tot 28 graden. Vannacht koelt het af tot ongeveer 16 graden. Morgen is er iets minder zon en wordt het 24 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties