De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 22 april

Archief

De artikelen van woensdag, 14 september 2016.

Economiewoensdag, 14 september 2016

Grootzand Sneek bruist: leegstand is bijna weggewerkt

Jarenlang werd Grootzand in Sneek getekend door leegstand en tegenvallende bezoekersaantallen. Maar tegenwoordig zijn er nauwelijks lege panden te vinden en lijkt de drukte teruggekeerd. Grootzand begint weer te bruisen.

Regiowoensdag, 14 september 2016

Noorden wordt proeftuin voor robotvervoer

Appelscha - Noord-Nederland lijkt zich te ontwikkelen tot proeftuin voor zelfrijdend vervoer. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu volgt de gisteren gestarte proef met twee zelfrijdende shuttlebusjes in Appelscha met grote interesse. De provincies Fryslân, Groningen en Drenthe zijn inmiddels ook financieel aangehaakt en vervolgen in het Noorden zijn al in de maak.

Regiowoensdag, 14 september 2016

Provincie legt Omrin boete op na storing

Leeuwarden - Afvalverwerkingsbedrijf Omrin, eigenaar van de Reststoffen Energiecentrale (REC) in Harlingen, moet 45.000 euro boete betalen aan de provincie Fryslân. De boete is een gevolg van de storing die het afgelopen weekeinde bij de afvaloven plaatsvond. Daarbij viel een zogeheten ID-fan uit, waardoor de oven tijdelijk moest worden stilgelegd en er teveel schadelijke stoffen de lucht in gingen.

Regiowoensdag, 14 september 2016

Ook Vermilion in Friese schaderegeling

Leeuwarden - Gas- en oliebedrijf Vermilion stapt in de onafhankelijke commissie Bodemdaling Aardgaswinning Fryslân. Dat betekent dat ook bij gaswinning door Vermilion de eventuele schadeafhandeling voortaan door de commissie afgehandeld wordt. Verder zullen Vermilion en NAM straks nulmetingen uitvoeren bij nieuwe gaswinningsplannen.

Sportwoensdag, 14 september 2016

Afsluitende Oldehovepartij moet een kaatsfeest worden

De 103e editie van de Oldehovepartij moet zaterdag 17 september een groot kaatsfeest worden. Naast de traditionele afsluitende kaatspartij voor zowel de dames als heren hoofdklassers wil de organiserende vereniging LKC Sonnenborch in samen werking met de kaatsbond KNKB er een feestelijke afsluiting van het seizoen van maken. Naast de huldiging van alle klassementswinnaars zal er ook afscheid worden genomen van de kaatsers die stoppen.

Sportwoensdag, 14 september 2016

Amazone Van der Horst op een derde plaats met Oranje

Rio de Janeiro - Het Nederlandse dressuurteam, met onder andere Friezin Rixt van der Horst (Grou), staat bij de Paralympische Spelen na de vier teamtests in de categorie Grade II voorlopig op een derde plaats. Demi Vermeulen (Zevenaar) en Van der Horst deden goede zaken voor Oranje en staan in de top van het klassement met scores van ruim 71 procent.

Sportwoensdag, 14 september 2016

Vrouwen Avanti starten in eredivisie met derby

Stiens - Het vrouwen zaalvoetbalteam van Avanti/Keuning Advocaten begint vrijdagavond aan het avontuur in de eredivisie met de Friese derby tegen Drachtster Boys. Daar moet de formatie van trainercoach Sikko Klaver het opnemen tegen het gelouterde ploeg van Symen Abe Hoekstra, die er de afgelopen drie seizoenen maar niet in slaagde zichzelf op het hoogste niveau te belonen met een prijs. ,,Alles is mogelijk als we een goede dag hebben", zegt Klaver vastberaden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties