De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van donderdag, 14 september 2017.

Economiedonderdag, 14 september 2017

Bouw monomestvergisters kan van start

Leeuwarden - De 68 aspirant-leden van coöperatie Jumpstart kunnen vanaf volgend jaar zomer een monomestvergister op het terrein van hun melkveehouderij verwachten. Minister Henk Kamp van Economische Zaken maakte gisteren namelijk bekend dat de eerder beloofde 150 miljoen euro SDE+-subsidie aan 118 projecten is toegekend. Jumpstart kan op 130 miljoen euro rekenen voor de bouw van 103 monomestvergisters.

Hoofdartikeldonderdag, 14 september 2017

Groei in Europa heeft scherpe randjes

De arbeidsmarkt in de eurolanden is de afgelopen maanden verder verbeterd, zo blijkt uit cijfers van Europees statistiekbureau Eurostat. De verbetering van de Europese arbeidsmarkt is een teken ervan dat de Europese economie na jaren van tegenslagen en depressie definitief flink de wind in de zeilen heeft gekregen.

Regiodonderdag, 14 september 2017

Weinig schade door vroege herfststorm

Leeuwarden - Gezien de harde wind en vele regenbuien viel het gisteren met de schade in Fryslân tijdens de eerste herfststorm van dit jaar erg mee.

Regiodonderdag, 14 september 2017

Oud raadhuis Wolvega gehavend door brand

Wolvega - Het Centrumplein in Wolvega is deels afzet wegens de gevolgen van de brand in het voormalige gemeentehuis in Wolvega. Er is instortingsgevaar voor het monumentale pand aan de Heerenveenseweg door de brand van dinsdagavond en de harde wind van gisteren. Het losgekomen puin verwaait en kan een gevaar opleveren voor voorbijgangers.

Regiodonderdag, 14 september 2017

Drachten boos over passeren nieuw busstation

Drachten - De snelbus tussen Drachten en Groningen rijdt het nieuwe Transferium Oost in Drachten voort-aan voorbij. Het OV-bureau Groningen Drenthe, dat verantwoordelijk is voor deze buslijn, heeft het busstation bij Ureterpvallaat geschrapt als halteplaats omdat het aandoen hiervan te veel tijd kost. De gemeente stelt in een bezwaarschrift dat het besluit de belangrijke rol van het nieuwe busstation ondergraaft.

Regiodonderdag, 14 september 2017

Het manusje-van-alles op het raadhuis

Grou - Het houdt het midden tussen belangenvereniging en gezelligheidsclub: de Friese Bodekring. Zo’n 55 (ex-)boden komen eenmaal per jaar samen op hun ‘Boadedei’. Zaterdag bestaan ze vijftig jaar.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties