De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 24 april

Archief

De artikelen van vrijdag, 14 oktober 2011.

Cultuurvrijdag, 14 oktober 2011

Parels van Van Slobbe bij Tichelaar

Makkum - Koninklijke Tichelaar Makkum komt met een nieuwe serie handgemaakte parels, ontworpen door Alexander van Slobbe. De collectie is een uitbreiding op de collectie die vijf jaar geleden werd gelanceerd.

Cultuurvrijdag, 14 oktober 2011

Kinderen decoreren Theater Sneek

Sneek - Kinderen mogen een deel van de nieuwe gebouwen van Theater Sneek en het Centrum voor de Kunsten decoreren. Zowel het theater als het kunstencentrum stellen 35 tegels beschikbaar die door leerlingen uit groep 4, 5 en 6 beschilderd mogen worden. Dat gebeurt tijdens workshops van het Centrum voor de Kunsten.

Economievrijdag, 14 oktober 2011

Nieuwe ondernemersclub in Tytsjerk

Tytsjerk - In Tytsjerk hebben ondernemers een ondernemersvereniging opgericht. Bij de oprichting hebben zich ruim veertig bedrijven aangemeld als lid. Volgens de nieuwe organisatie is er alle mogelijkheid om sterk uit te breiden met een potentieel van 130 bedrijven in het dorp. Elke derde maandag van de maand is er in het dorpshuis een bijeenkomst van de Ondernemers Club Tytsjerk (OCT) waarin netwerken centraal staat.

Economievrijdag, 14 oktober 2011

Ingenieursbureau neemt grote bouwer Ooms over

Heerenveen - Ingenieursbureau Oranjewoud breidt fors uit. Dochterbedrijf Strukton neemt branchegenoot Ooms uit Scharwoude over. Dat is vandaag bekendgemaakt.

Economievrijdag, 14 oktober 2011

Pranger-Rosier investeert voor nog betere tijden

Leeuwarden - Met een vestiging in Leeuwarden wil installatiebedrijf Pranger-Rosier centraal zitten in Fryslân en dichter bij de rest van het land. Gisteren werd het nieuwe pand aan de Alexander Cohenwei geopend door burgemeester Ferd Crone.

Hoofdartikelvrijdag, 14 oktober 2011

Honger en onze verantwoordelijkheid

De prijzen voor voedsel zijn de afgelopen maanden flink gestegen. En in die stijgende trend is er sprake van forse schommelingen in prijsniveaus van voedselproducten als graan, rijst en maďs. Over de gevolgen van de stijgende en hevig fluctuerende voedselprijzen bracht de Wereldvoedselorganisatie FAO deze week een rapport uit.

Regiovrijdag, 14 oktober 2011

Duitsland is heus niet grijs en nat

Drachten - ,,Het is opvallend hoe weinig benul middelbarescholieren hebben van Duitsland en andere Duits-sprekende landen.”

Regiovrijdag, 14 oktober 2011

Vijf gemeenten zijn genoeg voor Fryslân

Groningen - Dertien gemeenten zijn voldoende voor de drie noordelijke provincies. Tot deze conclusie komt onderzoeker Mathijs Vreeman van de Rijksuniversiteit in Groningen. Fryslân, nu nog 27 gemeenten, kan volstaan met vijf.

Regiovrijdag, 14 oktober 2011

Sint-gate loopt met sisser af

Leeuwarden - Met het schrappen van de optocht tussen het centrum en de Schrans is het conflict rond de intocht van Sinterklaas in Leeuwarden opgelost. Burgemeester Ferd Crone heeft met beide organisatoren gebeld en deze oplossing gevonden voor het conflict dat enkele weken terug ontstond.

Regiovrijdag, 14 oktober 2011

Ik weet nu hoeveel broden ik nodig heb


Regiovrijdag, 14 oktober 2011

Weerdeskundigen gokken nu al op een koude winter

Half oktober, als de nootjes vallen, is het tijd voor de wintervoorspellingen. Wordt het kwakkelen of schaatsen? Sommige weerkundigen wagen zich eraan, andere vinden het nog veel te ver vooruit kijken.

Geloof & Kerkvrijdag, 14 oktober 2011

Op weg met de routeplanner: wet sluit liefde niet uit


Geloof & Kerkvrijdag, 14 oktober 2011

Mariënburgvereniging: R.-K. Kerk moet in dialoog

Amersfoort - Mariënburg, een vereniging van kritische katholieken, heeft de bisschoppen opgeroepen tot een pastoraal beraad ‘met allen die zich medeverantwoordelijk voelen voor de katholieke kerk in Nederland’. Dat meldt de vereniging in een persbericht.

Sportvrijdag, 14 oktober 2011

Van Gerner blij: twee plaatsen winst op WK

Tokio - Op het podium bij de WK in Tokio stonden gisteren na de meerkamp drie turnsters uit het geboortejaar 1995. De Amerikaanse Jordyn Wieber ging na een allerminst vlekkeloze rondgang met de titel aan de haal. En Céline van Gerner? Die moest genoegen nemen met de zeventiende plaats. Maar dat was nog altijd twee plaatsen beter dan vorig jaar in Rotterdam.

Sportvrijdag, 14 oktober 2011

Rentree voor Kramer in Duitse testwedstrijd

Inzell - Na een seizoen van volledige rust in verband met aanhoudende blessureproblemen, staat Sven Kramer morgen weer op de baan. Dat zal gebeuren in het Duitse Inzell. Het betekent de eerste (test)wedstrijd voor de schaatser uit Heerenveen sinds de de wereldkampioenschappen allround van 2010. Kramer gaat zichzelf testen op de 3000 kilometer. Naar verluidt is het ook de bedoeling om in de dagen of weken erna een 5000 meter te schaatsen.

Sportvrijdag, 14 oktober 2011

Oplossing Sportquiz: ‘Dolle Dries’ won meer dan vijftig wielerkoersen

Hij staat al een kleine twee decennia niet meer in de spotlights, maar nog altijd maakt de naam van Dries van Wijhe de tongen los. De immer goedlachse marathonschaatser uit het Gelderse kerkdorp Kerkdorp (‘een eiland’, zo zegt hij zelf) stond afgelopen maandag in de hoofdrol in de sportquiz. Er kwamen vele inzendingen binnen en wat opviel: het gros van de deelnemers is woonachtig in de buurt van Van Wijhe.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties