De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van vrijdag, 14 oktober 2016.

Economievrijdag, 14 oktober 2016

Brussels 'njet' is uitstel voor mestquotum

Den Haag - De melkveehouderij is, bij monde van LTO-voorzitter Kees Romijn, zwaar teleurgesteld dat het niet gelukt is om het fosfaatstelsel erdoor te krijgen in Brussel. De Europese Commissie ziet de plannen van staatssecretaris Martijn van Dam om de fosfaatproductie terug te dringen als staatssteun. Het stelstel wordt aangepast en een jaar later, op 1 januari 2018, ingevoerd.

Hoofdartikelvrijdag, 14 oktober 2016

Onzinnig voorstel over 'voltooid leven'

Ouderen die vinden dat hun leven voltooid is, moeten onder strikte voorwaarden hulp kunnen krijgen als zij hun leven willen beëindigen. Het kabinet wil hiervoor in overleg met verschillende organisaties een nieuwe wet uitwerken, zo maakten minister Edith Schippers (Volksgezondheid) en minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) deze week bekend.

Regiovrijdag, 14 oktober 2016

Kunstgrasveld dicht voor jeugd in Buitenpost

Buitenpost - De voetbal- en korfbalverenigingen van Buitenpost laten hun jeugdleden voorlopig niet meer op kunstgras spelen. Vv Buitenpost en Flamingo's zeggen dat ze met dit besluit de jeugd in bescherming willen nemen tegen de mogelijk schadelijke gevolgen van de rubberkorrels.

Regiovrijdag, 14 oktober 2016

Meer ongelukken dan gedacht in Fryslân


Regiovrijdag, 14 oktober 2016

Nieuwe stroomkabel tussen windpark en Oudehaske

Bolsward - Netbeheerder TenneT gaat een kabelverbinding aanleggen langs de A7 van de Afsluitdijk naar Oudehaske. Ook zal het hoogspanningsstation Marnezijl bij Bolsward op termijn worden uitgebreid. Waarschijnlijk volgen nog meer maatregelen voor de versterking van het Friese elektriciteitsnet.

Regiovrijdag, 14 oktober 2016

Voor de Friese edelsmid was smeden vaak een bijbaan

Heerenveen - Veel interessant onderzoek over de Friese geschiedenis komt de laatste jaren voort uit de activiteit van buitenpromovendi, die hun tijdrovende onderzoek uitvoeren naast hun betaalde werk, vaak ook na hun pensionering.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties