De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van zaterdag, 14 oktober 2017.

Economiezaterdag, 14 oktober 2017

Minister Plasterk wil geen keuringsplicht voor huizen

Leeuwarden - Demissionair minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) is geen voorstander van het instellen van een algemene periodieke keuring voor woningen. In beantwoording op Kamervragen van Sandra Beckerman (SP) meldt de minister dat zo’n keuring leidt tot een lastenverzwaring voor woningeigenaren, en dat zo’n keuring ook woning treft waarbij mogelijk geen veiligheidsprobleem is.

Hoofdartikelzaterdag, 14 oktober 2017

Iemand als Smokey woont ook onder ons

Helpt u mee zoeken? De politie in Leeuwarden vroeg deze week hulp bij het vinden van een blanke man, 1,90 lang, beige jas, kort haar, met een petje op. En hij had een pitbull bij zich. Een signalement verspreid via Burgernet - een sms-oproep - was kennelijk voldoende om hem een dag later te vinden in verband met de gewelddadige dood van Ursel Cecilia, alias ‘Smokey’. Kennissen van hem komen al dagenlang naar de boom op het Jacobijnerkerkhof waar hij is neergestoken. Zijn foto die op de boom is geprikt, laat een ‘jonge Smokey’ zien als een uitbundige jongeman met sporen van een getekend leven. Hij was teruggekeerd uit Curaçao waar hij is opgegroeid en waar hij een vrouw met vier kinderen achterliet. Hij had geen baan.

Regiozaterdag, 14 oktober 2017

Geen verklaring voor een dodelijke reeks

Leeuwarden - Negen mensen kwamen dit jaar in Fryslân al om het leven door (vermoedelijk) een misdrijf. Dat is meer dan voorgaande jaren, maar een patroon ontbreekt, en een verklaring is niet te geven.

Regiozaterdag, 14 oktober 2017

Verkenner buigt zich over ouderenzorg


Regiozaterdag, 14 oktober 2017

Laatste files bij rotonde Joure

Joure - Regulier wegverkeer heeft gisteren op gepaste wijze afscheid genomen van de snelwegrotonde bij Joure. Op de laatste dag dat het verkeer gebruik kon maken van de rotonde stonden meerdere files voor het knooppunt. De files, waaronder volgens ANWB eentje van zo’n vijf kilometer, zullen waarschijnlijk de geschiedenis ingaan als de laatste voor de beruchte rotonde.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties