De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 18 maart

Archief

De artikelen van donderdag, 15 februari 2007.

Cultuurdonderdag, 15 februari 2007

Brave én barbaarse burgers

Er was wat rumoer in de zaal. Grote groepen jongeren waren op de voorstelling afgekomen, vermoedelijk om punten te halen voor het vak culturele en kunstzinnige vorming. Maar het rumoer verstomde en maakte plaats voor openvallende monden van ontzetting. En aan het einde, bij de ontknoping, vond ook de ontlading bij de jonge dames onder het publiek plaats. Yes, ok, mooi, jaha: onder deze aanmoedigingskreten vond een van de grootste slachtingen op het podium uit de toneelgeschiedenis plaats. Een heel dorp ging eraan.

Economiedonderdag, 15 februari 2007

Banken zien kansen met microkrediet

Leeuwarden - Commerciële banken zien grote kansen voor microkredieten. De vraag naar geld voor ondersteuning van microbedrijven in ontwikkelingslanden neemt snel toe. Banken springen hierop in met speciale fondsen. Microkredieten blijken ‘big business’. Oikocredit waarschuwt voor wildgroei.

Economiedonderdag, 15 februari 2007

‘Bedrijf kan niets met een kwakkelwinter’

Groningen - De kwakkelwinter die Nederland nu meemaakt is een probleem voor de marketingafdelingen van bedrijven. Dat stelt Karel Jan Alsem, universitair docent Merkmanagement en Communicatie aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Economiedonderdag, 15 februari 2007

Baarsma Wine Group koopt Lovian Zutphen

Oudeschoot – Baarsma Wine Group heeft een meerderheidsbelang genomen in Lovian uit Zutphen. Dit bedrijf is gespecialiseerd in biologische en fair trade wijnen.

Economiedonderdag, 15 februari 2007

Onderhandelingen vervoers-cao vast

Leeuwarden De onderhandelingen over een nieuwe cao voor het beroepsgoederenvervoer zijn stukgelopen. Dat meldde CNV-bestuurder Anton Meijerman vandaag. Volgens Meijerman stelden de werkgevers onaanvaardbare eisen, zoals het afschaffen van de speciale zaterdaguren, het mogelijk maken van zestig uren werken in één week en het ophogen van het aantal onbetaalde ziektedagen van een naar twee.

Hoofdartikeldonderdag, 15 februari 2007

Harde woorden van Poetin...

De ongemeen harde uitval van de Russische president Vladimir Poetin naar de Verenigde Staten, afgelopen weekeinde, is niet al te serieus genomen. Op de veiligheidsconferentie in München beschuldigde Poetin de Amerikaanse regering ervan te pogen de wereld haar wil op te leggen. Washington liet daarop bij monde van minister van Defensie Gates weten niet uit te zijn op een confrontatie met Moskou. ,,Eén Koude Oorlog was meer dan genoeg”, zei hij. De EU-ministers van Buitenlandse Zaken spraken maandag af de toespraak van Poetin ook maar niet al te serieus te nemen, zei minister Bot na overleg met zijn EU-collega’s. ,,Rusland blijft voor ons een belangrijke partner.”

Regiodonderdag, 15 februari 2007

Ruzie om promotie van watersport

Leeuwarden - Fryslân Marketing, het toeristisch promotie-bureau van de provincie, en 125 watersportondernemers uit de Zuidwesthoek verschillen heftig van mening over de watersportpromotie. Door de ruzie is er tot dusver amper een cent uitgegeven om extra watersporters te trekken.

Regiodonderdag, 15 februari 2007

Steeds meer Friese peuterspeelzalen

Leeuwarden - Er zijn de afgelopen drie jaar veertig nieuwe Fries- of tweetalige peuterspeelzalen en kinderdagverblijven geopend in Fryslân. De doelstellingen van de provincie Fryslân voor de uitbreiding ervan zijn daarmee gehaald. Dat blijkt uit de Evaluaasje Sintrum Frysktalige berne-opfang, die vanochtend aangeboden is aan gedeputeerde Mulder.

Regiodonderdag, 15 februari 2007

Huizinga: het wordt hard werken

Heerenveen - ,,Ik weet nog niet precies hoe mijn werk er gaat uit zien. Je zegt ‘ja’ tegen iets waar je nog geen duidelijk beeld van hebt. Maar mijn leven zal wel anders worden”, zegt Tineke Huizinga-Heringa (46) uit Heerenveen.

Regiodonderdag, 15 februari 2007

Te veel ganzen voor te kleine gedoogzones

Anjum - De ganzenpopulatie groeit zo enorm dat de ganzengedoogzones in Fryslân te klein worden. Dat constateren diverse ganzenboeren in de provincie. Door de zachte winter vreten de ganzen zich meer dan rond op de nog steeds groene weilanden.

Regiodonderdag, 15 februari 2007

Verhuurder blijft helpen

Drachten - De samenwerkende woningbouwcorporaties van de Accoladegroep zijn ‘oneigenlijk’ bezig met hun budgethulpverlening aan huurders, vinden kredietbanken en instellingen voor maatschappelijk werk. Toch gaat bestuursvoorzitter Cees Oprins ermee door. ,,Omdat het werkt.”

Regiodonderdag, 15 februari 2007

Aanpak analfabetisme

Dokkum - De provincies Fryslân, Groningen en Drenthe gaan gezamenlijk analfabetisme aanpakken. Drenthe begint met een project om ouders te betrekken bij taalonderwijs en gaat alfabetiseringscursussen voor volwassenen promoten; Fryslân en Groningen volgen binnenkort. Uit onderzoek blijkt dat in Noord-Nederland 165.000 laaggeletterden zijn.

Sportdonderdag, 15 februari 2007

Flyers faalt collectief en zet de play-offs op het spel

Heerenveen - In de strijd om een ticket voor de play-offs maakten de ijshockeyers van Vadeko Flyers uit Heerenveen gisteravond een lelijke misstap. In Thialf verloor de equipe van trainer-coach Alex Andjelic met 3-5 van Trappers Tilburg, waardoor de marge op de nummer vijf in de competitie één punt bleef. Zondag ontmoeten beide teams elkaar in Heerenveen.

Weerdonderdag, 15 februari 2007

Fraai en zonnig

Zowel vandaag als morgen is het fraai zonnig weer. Er is wel af en toe bewolking, maar de zon voert de boventoon. Het kwik komt te liggen rond 10 graden en ook morgen liggen de maximumtemperaturen rond 10 graden. Het waait morgen steviger met een matige tot krachtige zuidoostenwind.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties