De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Archief

De artikelen van dinsdag, 15 februari 2011.

Economiedinsdag, 15 februari 2011

Merendeel van ontslagen bij De Vries goedgekeurd

Gorredijk - De kantonrechter heeft ook bij de tweede ronde van de ontslagaanvragen bij De Vries Kozijnen in Gorredijk het grootste deel goedgekeurd. Gisteren is voor veertig van de 47 mensen de ontbinding van het contract goedgekeurd. In de eerste ronde keurde de rechter vijf van de 66 ontslagen af, nu zeven. De kantonrechter heeft gisteren zaken behandeld van werknemers die meer dan vijftien jaar bij (de rechtsvoorgangster van) De Vries Kozijnen in dienst zijn geweest. De komende dagen gaat het bedrijf in gesprek met de zeven mensen die volgens de rechter mogen blijven.

Economiedinsdag, 15 februari 2011

AB Fryslân wil 10 procent meer omzet over dit jaar

Sneek - Uitzendorganisatie AB Fryslân & Noord-Holland verwacht dit jaar een omzetstijging van 10 tot 15 procent te halen. Dat zegt directeur Lammert Fopma. De uitzendorganisatie maakte gisteren bekend een omzet van 45 miljoen euro in Fryslân te hebben gehaald in 2010. Dat is een stijging van 7,5 procent ten opzichte van 2009. ,,Dit is aanzienlijk beter dan het landelijke gemiddelde, wat een stijging van 3 procent liet zien”, zegt de directeur. De totale omzet over beide provincies kwam voor de uitzendorganisatie uit op 75 miljoen euro.

Hoofdartikeldinsdag, 15 februari 2011

Verkiezingen...

De aanloop naar de verkiezingen voor Provinciale Staten laat onverbloemd zien dat in de beleving van veel politici het eigenlijk gaat om de verkiezing van de Eerste Kamer. De leden van die Kamer worden via getrapte verkiezingen verkozen, dus door de leden van Provinciale Staten. Daarmee wordt de uitslag van de verkiezing voor Provinciale Staten bepalend voor de samenstelling van de Eerste Kamer.

Regiodinsdag, 15 februari 2011

Plaspoli moet kinderen afhelpen van ‘ongelukjes’

Drachten - Niets zo vervelend als een natte broek. Helemaal als het ongelukje op school plaatsvindt.

Regiodinsdag, 15 februari 2011

‘Elektrische motor? Ik heb het liever over stil varen’

Leeuwarden - Is honderd procent elektrisch varen de toekomst? Op Boot Holland in het WTC Expo in Leeuwarden zegt de een dat dit al het geval is, een ander denkt dat hybride vaartuigen (een combinatie met een dieselmotor of generator) vooralsnog de markt beheersen.

Regiodinsdag, 15 februari 2011

‘Noemde hij de FNP’ers nu rare jongens?’

Leeuwarden - Een groep derdeklassers van het christelijk gymnasium Beyers Naudé in Leeuwarden kreeg gisterochtend de kans om Loek Hermans, lijsttrekker van de VVD voor de Eerste Kamer, het hemd van het lijf te vragen. Maar ja, wat vraag je zo’n man?

Regiodinsdag, 15 februari 2011

Geen ondergrondse opslag CO2 in Noorden

Emmen - Er komt geen ondergrondse opslag van CO2 in het Noorden. Dat heeft minister Verhagen van Economische Zaken gisteravond gezegd op een CDA-bijeenkomst in Emmen.

Geloof & Kerkdinsdag, 15 februari 2011

In twee uren een helikopterscan van de gemeente

Oudega (W) - De Protestantse Gemeente Oudega (W) zit in een proces van kerkvernieuwing. Er is door studenten van de Christelijke Hogeschool Ede een onderzoek gestart naar de geloofs- en kerkbeleving. Het Friesch Dagblad volgt dit traject het komende half jaar. Deel 2: de gemeenteavond.

Sportdinsdag, 15 februari 2011

Verbeek mist mogelijk ‘Heerenveen’

Alkmaar - Trainer Gertjan Verbeek van AZ zit zaterdag tijdens het duel met zijn oude club sc Heerenveen in het Abe Lenstrastadion op de tribune. Verbeek accepteerde vanochtend een schikkingsvoorstel van één duel schorsing.

Sportdinsdag, 15 februari 2011

Cambuur strikt Van der Heide en Prent

Leeuwarden - SC Cambuur had gisteren niet alleen een zege op FC Emmen te vieren, maar ook versterking op het spelersfront: de club maakte bekend dat Marco van der Heide (22) voor Cambuur gaat spelen en na afloop van de 0-4 overwinning werd duidelijk dat ook proefspeler Alexander Prent (clubloos) snel als Cambuurspeler zal worden vastgelegd. De 27-jarige Prent, een rechteraanvaller, kwam eerder uit voor NEC, FC Oss en het Zweedse Halmstads BK.

Sportdinsdag, 15 februari 2011

Gelijkspel voor Jong Heerenveen

Gendt - Jong sc Heerenveen/FC Emmen heeft een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Vitesse/AGOVV. Het duel eindigde gisteravond in een 1-1 gelijkspel.

Sportdinsdag, 15 februari 2011

Al eeuwen oud, maar in verpakking honderd jaar

De biljartsport is al eeuwen oud, maar pas na de oprichting van de Nederlandsche Biljartbond (NBB) in 1911 kwam er ook op bestuurlijk niveau enige lijn in het spel. In het jubileumboek 100 jaar biljarten beschrijft Hans Coolegem in 192 pagina’s de hoogte- en dieptepunten.

Sportdinsdag, 15 februari 2011

Winnend Cambuur zit op roze wolk

Emmen - SC Cambuur heeft de weg omhoog definitief ingezet. Voor wie daar nog aan twijfelde, bood de overtuigende zege in en tegen Emmen gisteren uitkomst. Ruim een uur lang was Cambuur heer en meester. De derde opeenvolgende zege liet uitgerekend op Valentijnsdag de harten van de enkele honderden meegereisde supporters weer wat sneller kloppen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties