De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 18 maart

Archief

De artikelen van zaterdag, 15 februari 2014.

Economiezaterdag, 15 februari 2014

Burgemeester van een gesloten dorp


Hoofdartikelzaterdag, 15 februari 2014

Stil-sluipende revolutie over ziel en geest

De mens is, in oude termen gezegd, een eenheid van lichaam, ziel en geest. Wat lichaam betekent weet iedereen wel, maar dat is anders gesteld met de ziel en de geest. De ziel is volgens veel wetenschappers een verouderd begrip, dat eigenlijk nergens op slaat. Wat vroeger de ziel werd genoemd, in de sfeer van iets geestelijks, is niets anders dan een product van de hersenen, volgens die wetenschappers. Er is zo mogelijk nog meer onduidelijkheid over de geest; vrijwel iedereen raakt in verlegenheid als wordt gevraagd wat die geest precies is.

Regiozaterdag, 15 februari 2014

Ondernemers willen niet open op zondag

Wolvega | Ondernemers in Weststellingwerf zijn geen voorstander van het voorstel van het college van B&W om alle zondagen open te kunnen. Vooral de kleine, zelfstandige ondernemers zien weinig voordelen.

Regiozaterdag, 15 februari 2014

Onvrede in Staten over mediaoptreden Jorritsma

Leeuwarden | Het mediaoptreden van Commissaris van de Koning John Jorritsma valt niet goed in Provinciale Staten. Over de manier waarop Jorritsma zich uit in de pers gebruiken vijf fractievoorzitters in de Staten woorden als ,,niet handig”, ,,onderwerp van gesprek”, en ,,dit krijgt een vervolg”.

Regiozaterdag, 15 februari 2014

De meesten hebben geen idee wat adoptie écht met je doet

Het programma Spoorloos trekt wekelijks 1,2 miljoen kijkers. Verhalen over adoptie fascineren. ,,Maar een miljoen van die kijkers heeft geen idee wat adoptie écht met je doet”, durft Marno Duursma uit Oosterwolde te beweren. Hij schreef een boek over zijn eigen ervaringen.

Regiozaterdag, 15 februari 2014

Straalstroom geeft stormdepressie vrij spel

Leeuwarden | Wind, regen en hoge temperaturen. De winter is ook dit weekend in ons land ver te zoeken. Het is een komen en gaan van diepe oceaandepressies. Vandaag krijgt het waddengebied opnieuw te maken met storm, waarbij zware windstoten van 120 kilometer per uur (windkracht 12) mogelijk zijn.

Sportzaterdag, 15 februari 2014

De PC kin it keatsen foar de twadde kear rêde


Sportzaterdag, 15 februari 2014

ONS Sneek treft SC Joure in achtste finales districtsbeker

Leeuwarden | Topklasser ONS Sneek treft zondaghoofdklasser SC Joure in de achtste finales van het districtsbekertoernooi. Het duel staat geprogrammeerd voor zaterdag 1 maart om drie uur 's middags in Sneek. Het is de enige Friese confrontatie in de strijd om een plaats in de kwartfinales. Joure, dat in de tweede ronde Sneek Wit Zwart uitschakelde, is hekkensluiter in de hoofdklasse C.

Sportzaterdag, 15 februari 2014

Flyers wint eenvoudig van Dordrecht Lions

Heerenveen | De ijshockeyers van Unis Flyers hebben gisteravond Dordrecht Lions met 9-4 (3-1, 2-1 en 4-2) verslagen. Voor de thuisclub scoorden Tony Demelinne en Valentijn Bouten beiden twee keer. Ook Kevin Nijland kwam bij Flyers voor het eerst op het scoreformulier. Met nog drie duels te gaan staat Flyers op de derde plaats op een punt achterstand van Den Haag, dat Geleen gisteravond vernederde. over acht dagen opponent in Thialf.

Sportzaterdag, 15 februari 2014

Situatie vrouwenploeg Heerenveen erg zorgelijk

Heerenveen | De toekomst van het vrouwenvoetbal van Heerenveen staat op het spel. Over het lopende seizoen kampt de Stichting Vrouwenvoetbal Heerenveen namelijk met een tekort van 85.000 euro. Als de stichting er niet in slaagt dit gat te dichten, wordt het vrouwenteam uit de competitie gehaald en valt het doek.

Sportzaterdag, 15 februari 2014

Column: Zeg alle afspraken vandaag maar af

Of u vanmiddag even kunt klussen? Neen.

Sportzaterdag, 15 februari 2014

Rood tegen Cambuur met mooie gevolgen voor Manu

Leeuwarden | Hij werd door een voetbalwebsite verkozen tot beste wintertransfer van Nederland. En inderdaad, Elvis Manu (20), toonde zich met drie goals in vijf duels een aanwinst voor Cambuur. Toch beleefde de aanvaller zijn grootste Leeuwarder succes als speler van Excelsior. ,,In feite heb ik Cambuurs kampioenschap in gang gezet.”

Sportzaterdag, 15 februari 2014

Kum heeft zijn plaatsje gevonden

Voor de zesde keer dit seizoen mag Chris Kum morgenmiddag in de Arena bij sc Heerenveen plaatsnemen in het hart van de defensie. De 28-jarige verdediger heeft eindelijk zijn plaatsje gevonden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties