De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 21 mei

Archief

De artikelen van vrijdag, 15 november 2002.

Bijschriftvrijdag, 15 november 2002

Omgang met God

Gelovigen zien God als Vriend, bij wie je even kunt binnen lopen als je dat fijn vindt.

Cultuurvrijdag, 15 november 2002

Cabaretesk Skik blijft swingen

De Drentse formatie Skik heeft donderdagavond een voorlopig afscheidsconcert in Theater Romein in Leeuwarden gegeven. In navolging van een groot aantal andere bands, kiest de groep voor een ‘sabbatical’ van een jaar. Even rust dus. Het laatste optreden is op 7 december in de Oosterpoort in Groningen.

Economievrijdag, 15 november 2002

Fries telecombedrijf failliet: 60 ontslagen

Heerenveen – It- en telecomdienstverlener CSS System Integration uit Heerenveen is failliet. Waarschijnlijk verliezen de 60 personeelsleden hun baan.

Economievrijdag, 15 november 2002

Faillissement dreigt voor Westerbaan

Leeuwarden – Bouwbedrijf Westerbaan in Leeuwarden verkeert in zware financiële problemen. Het bedrijf, waar 150 mensen werkzaam zijn, stevent af op een faillissement.

Hoofdartikelvrijdag, 15 november 2002

Confessioneel onderwijs

De ontkerstening van Nederland heeft gevolgen voor vele sectoren van de samenleving. Er is veel kerkverlating, ook nogal wat christelijke organisaties moesten inkrimpen, fuseren of verdwenen soms.

Regiovrijdag, 15 november 2002

Vader en zoon redden bestuurder

Sint Jacobiparochie - ,,Ik zag dat die man een beetje vreemd reed. Hij slingerde wat en keek verward uit zijn ogen. Ik zei tegen mijn zus: die rijdt zo nog de vaart in. Ik had het nog niet gezegd of ik hoorde plons”, vertelt de vijftienjarige Sander Dorst uit Sint Jacobiparochie. Samen met zijn vader heeft hij dinsdag een 41-jarige man uit Minnertsga uit het water gered.

Regiovrijdag, 15 november 2002

Thialf kampt met tekort

Heerenveen – IJsstadion Thialf in Heerenveen kampt met een tekort van 1,25 miljoen euro. Dit zegt interim-directeur J. van Bekkum. De tekorten zijn vorig jaar ontstaan door hoger uitgevallen bouwkosten. Van Bekkum zegt zich geen zorgen te maken. ,,Ik verwacht dat de problemen binnen twee weken zijn opgelost.”

Regiovrijdag, 15 november 2002

‘Provincie mist visie op ruimte’

Leeuwarden – Het provinciebestuur legt de bevolking geen samenhangende visies voor op de toekomstige inrichting van Fryslân. Daardoor blijft iedere sector, gemeente en belangenorganisatie hameren op z’n eigen stokpaardjes. Burgers en organisaties worden niet geprikkeld om creatief mee te denken over het oplossen van de problemen waarvoor Fryslân staat.

Regiovrijdag, 15 november 2002

Leerlingen Comenius: criminaliteit is overal

Leeuwarden – Het nieuws over criminaliteit op scholengemeenschap Comenius aan de Cornelis Trooststraat in Leeuwarden roept veel reacties op bij de leerlingen. Onder schooltijd kwamen er gisteren per e-mail negentien reacties binnen bij de redactie.

Regiovrijdag, 15 november 2002

Amsterdammer naar Westertoren gereden

Joure – Hij wilde nog eenmaal de Westertoren zien. In Amsterdam, zijn geboorteplaats. Maar het kwam er maar niet van.

Regiovrijdag, 15 november 2002

Skűtsje-schipper Zwaga geroyeerd door SKS-commissie

Leeuwarden – SKS-schipper van het Leeuwarder skűtsje Ulbe Zwaga is geroyeerd door de SKS-commissie. Aanleiding zijn uitlatingen van Zwaga in het tijdschrift De Watersportkampioen.

Geloof & Kerkvrijdag, 15 november 2002

Nieuw tijdschrift over gereformeerde historie

De kerkelijke pers heeft er sinds kort een nieuw tijdschrift bij: een historisch blad dat zich richt op de geschiedenis van de Gereformeerde Kerken in Nederland: Historisch Tijdschrift GKN.

Geloof & Kerkvrijdag, 15 november 2002

Skoatter tsjerke 250 jaar een thuis

Oudeschoot - Een feestdag moet het zaterdag worden in Oudeschoot. De hervormde kerk van het dorp staat volop in de schijnwerpers tijdens een gedenkdag. Het is namelijk 250 jaar geleden dat het godshuis werd gebouwd. ,,Dit kerkgebouw is de voedingsbodem voor het gemeenteleven in Oudeschoot’’, zegt Halbe Mulder, voorzitter van de jubileumcommissie.

Sportvrijdag, 15 november 2002

‘Meisjes Ropta Boys leren snel wat ingooien is’

Ropta Boys heeft weer damesvoetbal, meldt het clubblad. Alle begin is moeilijk edoch; oefening baart kunst. ,,Men weet nu wat een corner is en hoe men moet ingooien.’’ Toch kan het een en ander beter: ,,Het taalgebruik en de frustraties tegenover de tegenpartij zouden wel wat minder mogen, probeer sportief te voetballen.’’ De allereerste wedstrijd van de C-junioren ging met 14-0 verloren. En toeval of niet, maar het verslag is helaas terechtgekomen in de wasmachine.’’

Sportvrijdag, 15 november 2002

Zaakwaarnemer hielp Martha bijna de vernieling in

Leeuwarden – Het lijkt toch nog goed te komen met Angelo Martha. De verdediger genoot in de jeugd zijn opleiding bij Ajax en leek voorbestemd tot een grootse carričre.

Weervrijdag, 15 november 2002

Vrij zonnig

Vanavond en vannacht is het droog met opklaringen en de minimumtemperaturen komen te liggen rond 3 graden. Morgen blijft het droog en vrij zonnig met maximumtemperaturen rond 9 ŕ 10 graden, bij een zwakke tot matige wind uit het zuidoosten.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties