De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 21 mei

Archief

De artikelen van woensdag, 15 november 2017.

Economiewoensdag, 15 november 2017

Van Gansewinkel jaarlijks de fout in bij inspecties

Drachten - Afvalverwerker Van Gansewinkel in Drachten is niet alleen in 2016 op de vingers getikt bij een inspectie, ook in 2014 en 2015 zijn er overtredingen bij het bedrijf geconstateerd. Dat blijkt uit onderzoek van het Friesch Dagblad nadat de provincie in november een overzicht van controles bij zogenoemde ‘risicovolle bedrijven’ presenteerde. Van Gansewinkel is een van de tien bedrijven in Fryslân die vallen onder het Besluit risico’s zware ongevallen (Brzo).

Hoofdartikelwoensdag, 15 november 2017

Politiek succes alleen door water bij de wijn

In Duitsland lopen kabinetsformaties sneller dan in Nederland. Daar zijn meerdere redenen voor te geven. Een belangrijke reden is dat in Duitsland de onderhandelaars meteen elkaar opzoeken, zonder eerst verkenners en informateurs aan te stellen. Een andere belangrijke reden is dat er in de Bondsdag minder partijen zijn vertegenwoordigd. Hierdoor zijn de coalitiemogelijkheden ook beperkt.

Regiowoensdag, 15 november 2017

Burgemeester van buiten in fusiegemeente

Franeker - De gemeenten Waadhoeke, Súdwest-Fryslân en in 2019 ook Noardeast-Fryslân krijgen een waarnemend burgemeester die nu niet actief is bij een van de fusiegemeenten. Bovendien wil commissaris van de Koning Arno Brok liever niet dat een van de huidige burgemeesters gaat solliciteren voor het vaste burgemeesterschap in hun eigen fusiegemeente.

Regiowoensdag, 15 november 2017

Súdwest-Fryslân investeert in sneller internet

Sneek - De gemeente Súdwest-Fryslân gaat 4,5 miljoen euro lenen aan coöperatie DFMopGlas. Zo worden zo’n 3550 huishoudens in de gemeente van glasvezel voorzien.

Regiowoensdag, 15 november 2017

Leeuwarden pakt ‘ondermijning’ aan

Leeuwarden - De gemeente Leeuwarden gaat samen met onder meer de Sociale dienst, de Milieudienst, de Belastingdienst en andere partners ondermijning te lijf. Uit onderzoek van de gemeente blijkt dat ondermijning, het vermengen van de ‘criminele onderwereld’ met de ‘normale wereld’, ook in Leeuwarden steeds meer voorkomt. Het gaat dan om bijvoorbeeld het witwassen van crimineel geld via bedrijven, het gebruik van winkels voor drugshandel of de inzet van makelaars en notarissen die betrokken worden bij criminele deals.

Geloof & Kerkwoensdag, 15 november 2017

Liturgie omvat de ‘dubbele beweging’ van God naar de mens en omgekeerd

Kan alles zomaar in de kerkdienst? Wat kenmerkt protestantse liturgie? Over die vragen buigt de generale synode van de Protestantse Kerk zich morgen als opmaat voor een kerkbreed gesprek.

Sportwoensdag, 15 november 2017

Gewest Friesland gaat met vier rijders naar World Cup

Leeuwarden - Er zullen komend weekeinde vier rijdsters van het Gewest Friesland van de schaatsbond KNSB starten bij de wereldbekerwedstrijden in Stavanger. Door de afzegging van Jorien ter Mors, vanwege een rugblessure, zijn ook Sanne van der Schaar (Harlingen) en Mayon Kuipers (Heerenveen) toegevoegd aan de nationale selectie. Helga Drost (Akkrum) en Lotte van Beek (Heerenveen) completeren het gewestelijk kwartet.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties