De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van zaterdag, 15 december 2007.

Cultuurzaterdag, 15 december 2007

Kerstverhaal met een missie

In Oudehaske gaat morgen Maria alleen als jij antwoordt in première. Dit theaterconcert van de rockband Nobuts wordt geen gewoon kerstverhaal. In plaats van de geboorte, staat nu de aankondiging van de geboorte van Jezus eens centraal.

Cultuurzaterdag, 15 december 2007

Pier Pander gaat opnieuw naar Rome

Leeuwarden - De expositie over Pier Pander die momenteel te zien is in Leeuwarden, is komend voorjaar gedeeltelijk in Rome te bezichtigen. Het Museo H.C. Andersen in de Italiaanse hoofdstad wijdt van 8 februari tot en met 6 april een tentoonstelling aan de Friese beeldhouwer. Het is de allereerste grote expositie over het werk van Pander (1864-1919) in Italië. Dat heeft het Fries Museum gisteren bekendgemaakt.

Cultuurzaterdag, 15 december 2007

Voorstelling ‘Instinct’ van NT Gent geannuleerd

Leeuwarden - NT Gent heeft de theatertournee van de voorstelling Instinct geannuleerd. Hoofdrolspeler Pierre Bokma heeft zodanige stemproblemen dat hem een maand absolute stemrust is opgelegd. Dat heeft het theatergezelschap gisteren bekendgemaakt.

Hoofdartikelzaterdag, 15 december 2007

Kerstkitsch...

Op het station in Leeuwarden was gisteren een kerstmarkt. Naast stalletjes met typische kerstattributen waren er schapen en ezels. Die laatste waren de levende link naar het kerstfeest: volgens de overlevering werd Jezus geboren in een stal, in aanwezigheid van dieren. Voor het overige had het station in Leeuwarden niets met kerst te maken. De kerstmarkt is een armzalige poging om ‘gezellig’ te doen, in het kader van de klantvriendelijkheid die de NS wil betrachten.

Regiozaterdag, 15 december 2007

Kroes met warm applaus uitgeluid

Franeker - Henk Kroes heeft gisteravond afscheid genomen als voorzitter van de Vereniging De Friesche Elf Steden. Hij werd benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau en mag zich voortaan ook erelid van de vereniging noemen.

Regiozaterdag, 15 december 2007

Tjongerschans zag er best gezellig uit

Heerenveen - Het ziet er best gezellig uit, die ziekenhuiskamer uit de jaren dertig die is nagebouwd in het Willem van Haren Museum. Een emaillen servies voor de patiënt, een gehaakt kleedje over het bed. Heel anders dan het strakke, witte dekbed in de kamer van nu. ,,

Regiozaterdag, 15 december 2007

Bouw hotel WTC Expo in maart van start

Leeuwarden - Een gebouw van twaalf verdiepingen met daarin kantoren, een groot hotel en een restaurant wordt binnen twee jaar gebouwd bij het WTC Expo, het voormalige FEC, in Leeuwarden. Het bouwproject, ter waarde van 20 miljoen euro, wordt uitgevoerd door aannemer Dijkstra Draisma uit Dokkum.

Sportzaterdag, 15 december 2007

Cambuur is na verlies terug bij af

Leeuwarden - Beiden kenden SC Cambuur-Leeuwarden en Stormvogels Telstar een slechte reeks, beiden hadden na een goede start hoop op een mooie vierde periode. De hoop aan Cambuur-zijde bleek ijdel: de directe confrontatie tegen de Velsenaren eindigde gisteren in eigen stadion in een grote sof. Cambuur is terug bij af.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties