De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 21 april

Archief

De artikelen van zaterdag, 15 december 2012.

Economiezaterdag, 15 december 2012

Snoepmaker sluit fabriek Breda, Harlingen gespaard

Harlingen | De Belgische snoepfabrikant Astra Sweets hevelt de productie en zoveel mogelijk werknemers over van Breda naar Turnhout. De dropfabriek in Noord-Brabant sluit dan op 1 januari 2014. Het moederbedrijf van Astra Faam in Harlingen grijpt in wegens ,,de economische marktomstandigheden”.

Economiezaterdag, 15 december 2012

Ingenieur werkt plannen uit voor versterkte Afsluitdijk

Heerenveen | Rijkswaterstaat laat ingenieursbureau Witteveen+Bos de plannen voor de versteviging van de Afsluitdijk uitwerken. Op het voorbereidingswerk schreven meerdere partijen in. Prijs en kwaliteit bezorgden de ingenieur, met kantoor in Heerenveen, de opdracht.

Hoofdartikelzaterdag, 15 december 2012

De Zoon als teken en als werkelijkheid

Een van de bekendste adventsliederen is: ’O kom, o kom, Immanuel.’ De tekst komt voort uit een eeuwenoude antifoon, gezongen in de laatste week van advent. De basis van het lied ligt in het bijbelboek Jesaja, het zevende hoofdstuk. Daar is sprake van een zoon die geboren wordt uit een jonge vrouw en die Immanuel - God met ons - genoemd zal worden.

Regiozaterdag, 15 december 2012

Alle takelwagens richting de A32 gestuurd

Leeuwarden | ,,Het was wel écht druk”, aldus Theo Faber van het gelijknamige Leeuwarder takel- en bergingsbedrijf gisteren aan het einde van zijn werkdag. Hij beleefde een hectisch dagje nadat veel automobilisten werden verrast door de gladheid op de A32 tussen Heerenveen en Leeuwarden. Veel auto’s gleden weg in de berm of tegen de vangrail. Gewonden vielen er niet.

Regiozaterdag, 15 december 2012

Elfstedenkruisje krijgt een officiële status

Leeuwarden | Het Elfstedenkruisje geldt voortaan als een officiële onderscheiding voor een uitzonderlijke sportprestatie. Mensen die de Elfstedentocht uitrijden, krijgen bij het kruisje een lintje en een draaginsigne die ze op hun kleding mogen dragen. Dat heeft het bestuur van de Koninklijke Vereniging De Friesche Elf Steden gistermiddag tijdens de algemene ledenvergadering bekendgemaakt.

Regiozaterdag, 15 december 2012

Aan Johannes’ dorp heeft het niet gelegen

Oudega (W) | De bezoekers van dorpscafé De Trije Doarpen in Oudega (W) houden zich opmerkelijk rustig. Op de televisie staat The Voice of Holland aan. Uiteraard, want ‘hun’ Johannes staat in de finale.

Geloof & Kerkzaterdag, 15 december 2012

Utrecht snijdt in theologieopleiding

Utrecht | Bij de faculteit Geesteswetenschappen van de Universiteit Utrecht verdwijnen de komende twee jaar 46 voltijdsbanen als gevolg van een reorganisatie. Voor meer dan 16 fte van de huidige medewerkers dreigt hierdoor gedwongen vertrek. Negen vaste medewerkers (8,5 fte) van de hoofdrichting Theologie raken hun baan kwijt.

Geloof & Kerkzaterdag, 15 december 2012

Groot kerstspektakel in centrum van Joure

Joure | In Joure vindt op zaterdag 22 december een groot kerstevenement plaats in het centrum. Het is een initiatief van de Doopsgezinde Gemeente, de Protestantse Gemeente Joure c.a. en de H. Mattheüsparochie, - drie kerken van de Raad van Kerken die allen in de Midstraat van Joure zijn gevestigd - in samenwerking met de winkeliersvereniging W.I.H.

Sportzaterdag, 15 december 2012

Löw blijft aan als bondscoach Duitsers

Berlijn | Joachim Löw zal zich ook in 2013 met hart en ziel inzetten voor zijn ‘Mannschaft’. De Duitse bondscoach reageerde daarmee op de berichten dat Real Madrid hem als de ideale opvolger van José Mourinho ziet. ,,Ik ben heel trots op deze baan en wil niets liever dan wereldkampioen worden met de ploeg.’’ De 52-jarige Löw zei een rentree als clubtrainer niet uit te sluiten, maar zeker niet voor 2014 en wellicht pas later, al is er nog niet gesproken over een langer verblijf.

Sportzaterdag, 15 december 2012

Van der Duim strandt in halve finale

Antal van der Duim (Vinkega) is er gisteren niet in geslaagde de finale te halen van de KNLTB Tennis Masters in Rotterdam. In de halve finale moest de Fries het hoofd buigen voor Igor Sijsling, die met 6-2 en 6-4 de partij overtuigend naar zich toetrok. In de kwartfinale had Van der Duim Thiemo de Bakker uitgeschakeld, die bij een 7-5 en 1-0 achterstand geblesseerd moest opgeven.

Sportzaterdag, 15 december 2012

‘Heer van Heerenveen’ Van Sytzama overleden

Heerenveen | ‘Heer van Heerenveen’ Jan van Sytzama is op 89-jarige leeftijd overleden. Hij was jarenlang actief voor sc Heerenveen en de initiatiefnemer voor de oprichting van de stichting Aktie’67. Die zette in 1967 met succes een reddingsactie op touw en behoedde dankzij de oprichting van de ondernemerssociëteit de club van de ondergang. Later was Van Sytzama tientallen jaren perschef bij de club. Voor zijn jarenlange verdiensten ontving hij de eretitel Heer van Heerenveen.

Sportzaterdag, 15 december 2012

Van La Parra blijft ondanks tegenvallers vol vertrouwen

De schitterende lob waarmee sc Heerenveen-aanvaller Raviv van La Parra afgelopen zondag keeper Filip Kurto van Roda JC verschalkte, verbleekte behoorlijk doordat de Friezen de drie punten wederom niet thuis konden houden tegen de Limburgse laagvlieger (4-4). Toch gaf de vreugde na het doelpunt een mooie inkijk in hoe de verhoudingen tussen spelers en trainer liggen in Heerenveen, vond de 21-jarige vleugelspits, die na de prachtige 2-1 in de armen van coach Marco van Basten sprong.

Sportzaterdag, 15 december 2012

Spelersrapport Cambuur

Telgenkamp – 6,5

Sportzaterdag, 15 december 2012

Cambuur meest gracieus in waterballet

SC Cambuur heeft gisteravond geen averij opgelopen in de strijd om de bovenste plaatsen. In het kletsnatte thuisduel met Excelsior gingen de Leeuwarders het beste met de barre omstandigheden om (3-2).


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties