De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Archief

De artikelen van donderdag, 15 december 2016.

Economiedonderdag, 15 december 2016

Meer bonus bij snelle krimp melkveebedrijf

Leeuwarden - Melkveebedrijven die na 2 juli 2015 zijn gegroeid en hun veestapel in 2017 snel verkleinen, krijgen een bonus. De bedrijven die niets doen of die te traag zijn in het afvoeren van dieren, worden flink gekort op hun melkgeld. Zij krijgen te maken met een heffing van 90 procent op de kale melkprijs (dus zonder toeslagen). Bij deze regeling wordt rekening gehouden met de omvang van de veestapel op een te bepalen referentiedatum minus 4 procent. Bedrijven die niet zijn gegroeid, hoeven niet te krimpen en krijgen een bonus.

Hoofdartikeldonderdag, 15 december 2016

Steun voor Wilders is het grootste probleem

De veroordeling van Wilders heeft diens positie alleen maar versterkt. Dat zegt Wilders tenminste. Veel mensen vinden de veroordeling wegens het aanzetten tot discriminatie onterecht. Ze geloven Wilders als die zegt dat de vrijheid van meningsuiting door het vonnis sterk is aangetast. Wilders: de vrijheid van meningsuiting is drie eeuwen terug gezet.

Regiodonderdag, 15 december 2016

Glasvezelplan liep mede stuk door eisen van gemeenten

Leeuwarden - Het plan om via lokale initiatieven glasvezel aan te leggen op het platteland is mede mislukt doordat gemeenten dure eisen stelden aan de provincie. Dat bleek gisteravond tijdens een bijeenkomst op het provinciehuis, waar de Statenleden werden bijgepraat over het zoveelste plan voor snel internet op het platteland.

Regiodonderdag, 15 december 2016

Heerenveen wil aangepast plan zonnepark

Heerenveen - Het geplande zonnepark in de noordwestelijke oksel van het klaverblad A7/A32 bij Heerenveen moet minder dicht op de achtertuinen van de omwonenden komen te staan.

Regiodonderdag, 15 december 2016

Lemsters beslissen mee over toekomst buurt

Lemmer - ,,Normaal ligt er een plan klaar wanneer een buurt wordt opgeknapt en kunnen de omwonenden hierop reageren", vertelt wethouder Durk Durksz van De Fryske Marren bij de opening van het wijkatelier. ,,Nu ligt er niks klaar en kunnen de bewoners de aankomende dagen zelf ideeën aandragen. Maar het moet uiteraard wel binnen de kaders passen."

Regiodonderdag, 15 december 2016

Kentekenbesluit is slecht voor verkeersveiligheid

Leeuwarden - Het besluit van de Tweede Kamer om tractoren toch geen kenteken te laten voeren is een onaangename verrassing, vindt Hero Dijkema van Cumela Nederland, brancheorganisatie van loon- en grondverzetbedrijven. ,,Het voorstel werd breed gedragen door gebruikers van landbouwvoertuigen. We hadden een slag kunnen maken wat betreft de verkeersveiligheid. Dit is een gemiste kans."

Sportdonderdag, 15 december 2016

Boomstra heeft wereldtitel binnen handbereik

Scheveningen - Roel Boomstra kan vandaag voor het eerst in zijn carrière de wereldtitel dammen pakken. Daarvoor hoeft de 23-jarige grootmeester in Scheveningen slechts remise te spelen tegen Jan Groenendijk. De negen eerder gespeelde partijen in de tweekamp eindigden zes keer in remise en drie keer ging Boomstra er met de winst vandoor. De twee Nederlanders spelen in totaal twaalf partijen en minstens drie overwinningen zijn nodig voor de titel. Na een gelijkspel vandaag is de Groninger in dat geval niet meer te achterhalen.

Sportdonderdag, 15 december 2016

De dag dat SC Cambuur voor heel even wereldnieuws was

Het is onderhand bijna 21 jaar geleden dat SC Cambuur in het KNVB-bekertoernooi voor een daverende stunt zorgde, door Ajax in de achtste finales uit te schakelen. Op 30 januari 1996 versloegen de Leeuwarders de schier onklopbare formatie van trainer Louis van Gaal, die een maand eerder nog de wereldbeker voor clubteams had gewonnen. De Amerikaanse nieuwszender CNN, die de Amsterdammers destijds volgde, was er getuige van en die dag was Cambuur wereldnieuws.</cci:TypographyTag>

Sportdonderdag, 15 december 2016

Cambuur wil tegen Ajax vooral ’t eigen publiek vermaken

Leeuwarden - De selectie en staf van SC Cambuur zijn vol vertrouwen voor het duel met Ajax in de achtste finales van de KNVB-beker van vanavond (18.30). Interim-trainer Sipke Hulshoff zei gisteren na afloop van de laatste training vooral het eigen publiek te willen vermaken. ,,Op dezelfde manier als we dat in andere thuiswedstrijden ook proberen te doen. Dus met een aanvallend voetbal en zonder ontzag voor de tegenstander."


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties