De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 21 mei

Archief

De artikelen van zaterdag, 15 maart 2014.

Economiezaterdag, 15 maart 2014

Kaas maken met een eigen karakter


Hoofdartikelzaterdag, 15 maart 2014

Over de grenzen van eigen geloofsbeleving

De tijd voor Pasen heeft verschillende namen. In protestantse kring fungeerde het begrip lijdenstijd, in rooms-katholieke sferen was vastentijd een bekend begrip. In diverse kringen is nu het begrip veertigdagentijd in zwang.

Regiozaterdag, 15 maart 2014

Kind nog steeds het slechtst af in Heechterp

Leeuwarden | De Leeuwarder wijk Heechterp/Schieringen voert opnieuw de landelijke top 10 aan van wijken met de slechtste leefomstandigheden voor kinderen en jongeren tot 22 jaar. Dat blijkt uit onderzoek van de werkgroep Kinderen in Tel van het kinderrechtencollectief van onder meer Unicef, het Verwey-Jonker Instituut en Jantje Beton. Leeuwarden heeft vier wijken in de top 20. De Wielenpôlle staat op plek vijf, de Schepenbuurt op plaats elf en Bilgaard op zestien.

Regiozaterdag, 15 maart 2014

Koopzondagloze gemeente wordt schaars

Leeuwarden | Steeds meer Friese gemeenten laten het (gedeeltelijke) verbod op zondagopenstelling van winkels volledig los. Na Weststellingwerf en Franekeradeel - en eerder al de toeristische gemeenten - volgt binnenkort mogelijk ook Ooststellingwerf.

Regiozaterdag, 15 maart 2014

Nieuwe klokken voor Salviuskerk in Dronryp

Dronryp | De Salviuskerk in Dronryp, bijgenaamd D’Alde Wite, wordt volgende week weer voorzien van luidklokken. De klokken werden in 2011 stilgelegd vanwege de slechte staat waarin ze verkeerden.

Regiozaterdag, 15 maart 2014

Voor dag en dauw de stadstrappen op- en afstormen

Leeuwarden | Dat hardlopen booming is weet John Sloot van Running Center Leeuwarden als geen ander. Het standaardrondje is passé, mensen willen meer beleving. Sloot speelt daar handig op in. Sinds kort is hij onder de naam New Balance Runnovation een bootcamp gestart: door de stad rennen en obstakels te lijf gaan die je onderweg tegenkomt.

Geloof & Kerkzaterdag, 15 maart 2014

Bezinning in Oudehaske rond Grote Momenten

Veertig dagen samen bezinnen en verbinden. Dat doet de Protestantse Gemeente Oudehaske onder het motto Grote Momenten. Zo’n zeventig mensen doen mee aan het veertigdagentijdproject.

Geloof & Kerkzaterdag, 15 maart 2014

Dé apostel der Friezen? Dat is Gregorius

Leeuwarden | Niet de bekende missionarissen Bonifatius, Willibrord, of Liudger maar Gregorius is de ware apostel der Friezen. Dat betoogde dr. Dirk Otten gistermiddag in Tresoar in Leeuwarden bij de presentatie van zijn nieuwe boek: Hoe God verscheen in Friesland. Missie en Macht in Frisia.

Sportzaterdag, 15 maart 2014

Bij Feyenoord merk je pas écht dat je verloren hebt

Sc Heerenveen tracht morgen op bezoek bij Feyenoord af te rekenen met de ‘Kuipvrees’. Sinds 1990 werd er slechts één eredivisieduel gewonnen in De Kuip. Ook diverse spelers kregen na hun vertrek van Heerenveen naar Rotterdam te maken met dit fenomeen.

Sportzaterdag, 15 maart 2014

Nieuw stadion voor Cambuur moet in 2017 gereed zijn

Leeuwarden | Cambuur krijgt een nieuw stadion dat medio 2017 gereed moet zijn. Dat is de intentie van voetbalclub, gemeente Leeuwarden en bouwbedrijf Dijkstra Draisma. De drie partijen zetten gisteren hun handtekening onder een haalbaarheidsonderzoek. Er zijn vijf mogelijke locaties voor het stadion, waarvan de eerste paal wellicht al eind 2015 kan worden geslagen.

Sportzaterdag, 15 maart 2014

Ploeg Anema hoopt op komst van Antoinette de Jong

Heerenveen | Hoewel er nog géén rijderscontracten zijn ondertekend, krijgt de nieuwe schaatsploeg van Jillert Anema steeds meer vorm. Gisteren presenteerde hij met ingenieursbedrijf CLAFIS en kaasproducent A-Ware twee geldschieters die minimaal twee jaar werkgelegenheid bieden aan vijftien schaatsers en vijf begeleiders. De Rottumse wereldkampioene junioren Antoinette de Jong is een van de gewenste versterkingen.

Sportzaterdag, 15 maart 2014

Handhaving dichtbij voor CambuurACTUEEL
Familieberichten
Advertenties