De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van donderdag, 15 maart 2018.

Cultuurdonderdag, 15 maart 2018

Muzikale verklaring over Friese natuur

Leeuwarden - Met muziekspektakel Conference of the Birds komende zomer in de Groene Ster bij Leeuwarden, gaat een langgekoesterde wens van musicus, componist en vogelkenner Sytze Pruiksma in vervulling. Met het project wil hij de verschraling van het Friese weidelandschap uitdrukken met een muzikaal statement. ,,Tagelyk komme jo dan út by de amateurmuzyk dy’t ek ûnder druk stiet”, zei hij eerder in het Friesch Dagblad . ,,Ek dêr sjogge jo ferskraling.”

Economiedonderdag, 15 maart 2018

Fryslân met keten op weg naar duurzame landbouw

Heerenveen - De provincie Fryslân heeft gisteren met verschillende landbouworganisaties, onderwijs- en kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties zogeheten landbouwdeals gesloten om een meer natuurinclusieve landbouw in Fryslân van de grond te tillen. Dat gebeurde in Heerenveen na afloop van een landbouwcongres over de toekomst van de Friese landbouw.

Hoofdartikeldonderdag, 15 maart 2018

Een beschaafde staat zorgt voor mensen

Zwabberbeleid. Zo kan de zorgpolitiek van onze overheid in de afgelopen jaren het beste worden omschreven. De mantra was steeds: de zorg is te duur, we moeten bezuinigen. Het overheidsbeleid leidde de laatste tientallen jaren tot ontslaggolven en slechtere zorg. En er zat nauwelijks visie achter. Het enige argument was dat de kosten te hoog oplopen en dat er moet worden ingegrepen. Dat woord ‘ingrijpen’ geeft treffend weer hoe in Den Haag over de maakbaarheid van hele sectoren van onze samenleving wordt gedacht.

Regiodonderdag, 15 maart 2018

Ziekenhuizen helpen elkaar bij griepgolf

Leeuwarden - De Noord-Nederlandse ziekenhuizen kampen met zulke grote problemen door de aanhoudende griepgolf, dat er gisteren een tijdelijk ‘regiopunt beddencapaciteit’ is opgezet om de grootste knelpunten op te lossen.

Regiodonderdag, 15 maart 2018

Speciale scholen in Drachten samengevoegd

Drachten - Met de ondertekening van een convenant tussen vier schoolbesturen en de gemeente Smallingerland is de komst van één school voor speciaal onderwijs en speciaal basisonderwijs in Drachten een grote stap dichterbij. Kinderen die niet op het reguliere onderwijs terecht kunnen, gaan uiteindelijk op één locatie naar school.

Regiodonderdag, 15 maart 2018

Jarenlange wens Hemelum vervuld met aanleg rondweg


Sportdonderdag, 15 maart 2018

Postma weet dat de beste finale gaat winnen

Na de verloren bekerfinale op de Uithof in Den Haag en de verloren eindstrijd van de Final Four om de landstitel in Thialf krijgt UNIS Flyers de kans om het seizoen alsnog te besluiten met het winnen van een prijs. In Den Haag gaat morgenavond de finale van de play-offs in de BeNe-League van start, waarin Heerenveen in een best-of-fiveserie opnieuw te maken krijgt met Hijs Hokij. ,,Het leuke van zo’n serie van vijf wedstrijden is, dat het beste team gaat winnen”, weet de ervaren routinier Marco Postma.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties