De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Archief

De artikelen van woensdag, 15 april 2015.

Cultuurwoensdag, 15 april 2015

Kunst die je laat stilstaan bij je omgeving

Mens en natuur zijn nooit ver weg in het werk van Sigrid Hamelink (1963) uit Nijeholtwolde. Door te spelen met tijd en ruimte laat ze toeschouwers anders kijken naar hun omgeving.

Cultuurwoensdag, 15 april 2015

Hylke Speerstra te gast bij Brands

Leeuwarden - Schrijver Hylke Speerstra is komende zondag te gast in het televisieprogramma Boeken van de VPRO. Wim Brands praat, in de aanloop van de 4 mei-herdenkingen, met de Friese schrijver over zijn boek Op klompen troch de dessa. Hierin tekende Speerstra de verhalen op van Friese IndiŽveteranen. De Friestalige uitgave verscheen in oktober. Deze maand kwam de Nederlandse vertaling uit. Boeken is zondag te zien op NPO 1 om 11.20 uur.

Economiewoensdag, 15 april 2015

Opvangfusie heeft weinig gevolgen voor Friese locaties

Leeuwarden - Het voorgenomen samengaan van opvanginstelling Zienn en de Groninger opvangorganisatie Het Kopland heeft relatief weinig gevolgen voor de Friese locaties van Zienn. Dat zegt bestuurder Kees van Anken.

Hoofdartikelwoensdag, 15 april 2015

Herkenning van protest op universiteit

Het einde van de bezetting van het Maagdenhuis is niet het einde van het studentenprotest. Er zijn redenen om te voorspellen dat het einde door ontruiming het begin is van uitbreiding van het studentenprotest. De tekenen zijn er: 175 hoogleraren en docenten van de Universiteit van Amsterdam (UvA) hebben zich in een open brief afgekeerd van het beleid van het universiteitsbestuur. Er is inhoudelijke kritiek, bijvoorbeeld op de organisatiestructuur, en er zijn vragen over de financiŽle situatie van de universiteit. Bovenal is er kritiek op de manier waarop het bestuur omgaat met de protesten, uitmondend in een vraag die tegelijk een antwoord is: wordt het geen tijd dat dit bestuur opstapt?

Regiowoensdag, 15 april 2015

Dantumadiel blijft eigen sporthallen beheren

Damw‚ld - De gemeente Dantumadiel heeft geen gegadigden gevonden om het beheer van de sporthallen in Feanw‚lden en De Westereen over te nemen. Deze hallen blijven daarom, met sporthal De Boppeslach in Damw‚ld, onder het beheer van de gemeente vallen. Het gevolg daarvan is dat een eerder verwachte structurele bezuiniging van ruim 65.000 euro per jaar niet wordt gehaald.

Regiowoensdag, 15 april 2015

Leeuwarden maakt missers bij prostitutie

Leeuwarden - De uitvoering van het gemeentelijk prostitutiebeleid in Leeuwarden laat te wensen over. Dat staat in het rapport Prostitutie in Nederlandse gemeenten van het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum. De gemeente Leeuwarden is een van de zeven casusgemeenten die in het rapport behandeld worden.

Regiowoensdag, 15 april 2015

Friese dorpen lopen niet warm voor gratis wifi

Leeuwarden - Friese dorpen staan niet te springen om een eigen gratis wifi-netwerk aan te leggen. Eind 2013 legde de provincie zes ton subsidiegeld klaar voor draadloos internet in 47 toeristische kernen. Nu, bijna anderhalf jaar later, heeft slechts ťťn dorp (Balk) een werkend wifi-netwerk. Daar komen de komende maanden mogelijk nog tien tot twintig dorpen bij. Het doel dat komende zomer in alle 47 plaatsen gratis wifi is aangelegd, wordt echter bij lange na niet gehaald.

Geloof & Kerkwoensdag, 15 april 2015

Weinig predikanten bevlogen aan het werk

Nijkerk - Een gebrek aan steun van de kerkenraad en een gemis van persoonlijke hoop zijn de belangrijkste oorzaken van burn-out onder predikanten. Dat blijkt uit een onderzoek van Stichting Ruimzicht: Coachen naar bevlogenheid, een pilotstudie naar het effect van coaching voor gemeentepredikanten van de Protestantse Kerk in Nederland. Projectleider Anne Weiland, die ook bezig is met een proefschrift over dit thema, presenteerde het dinsdag tijdens de predikantendag van de Bond voor Nederlandse Predikanten (BNP).

Geloof & Kerkwoensdag, 15 april 2015

Bethelgemeente zoekt opvolger voor Bottenbley

Drachten †De Vrije Baptistengemeente Bethel gaat op zoek naar een opvolger voor voorganger ds. Orlando Bottenbley (63). Dinsdagavond heeft hij op een gemeenteavond in Drachten bekendgemaakt dat hij in het najaar van 2016 wil stoppen als voorganger van de Drachtster kerk. Bottenbley wordt in september volgend jaar 65 jaar. Wanneer hij die leeftijd bereikt heeft, wil Bottenbley zijn taken definitief overgedragen hebben. De Raad heeft gisteren aan de gemeente toegelicht welk traject zij nu zullen ingaan tot aan het moment van aanstelling van een nieuwe voorganger. Gemeenteleden is onder meer gevraagd om namen aan te dragen van mogelijke kandidaten.

Sportwoensdag, 15 april 2015

Kamminga heeft inline-skaten nodig om schaatsambities waar te kunnen maken

Door Daan Rieken -


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties